featured

Wall Street uzmanlarının ve ünlü kripto analistlerinin 2024 Bitcoin fiyat tahminleri: BTC için iyimserliği korumak mümkün mü?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Lider kripto varlık Bitcoin’in fiyatı yüzde 2,72’den fazla düşerek 40.766 dolara geriledi. Bu düşüş, BTC üzerindeki satış baskısını arttırarak kayıpların derinleşmesine neden oldu. Son dönemdeki satış baskısının arkasında ise GBTC hisse satışı ve Grayscale tarafından Bitcoin satışı olduğu ortaya çıktı. Grayscale’nin BTC satıcı ve ETF lansmanının ardından yaşanan gelişmeler kripto para piyasasını belirsizliğe sürükledi.

Bununla birlikte Bitcoin’in 2024 yılına yönelik fiyat tahminleri değişmeye başladı ve önde gelen kripto araştırmacısı Layergg, son X paylaşımlarının birinde 2024 Bitcoin tahminlerine yer verdi. Bu gönderide dikkat çeken hem geleneksel finans cephesi Wall Street’ten hem de kripto alanında tanınmış VanEck, Matrixport, Fidelity, Arthur Hayes, Ark Invest ve Bitwise gibi çeşitli uzmanların zıt görüşleri oldu. Bazı analistler BTC’nin 70 bin ila 150 bin dolara ulaşacağına inanırken bazıları bir düşüş öngörüyor.

Bitcoin

Analistlerin 2024 Bitcoin fiyat tahminleri

Ünlü analistlerin 2024 yılı için tahminlerinin başında BitMEX’in kurucusu Arthur Hayes geliyor. Hayes’e göre BTC bu yıl 70,000 dolara ulaşabilir. Analist daha önceki açıklamalarında Bitcoin için mart ayının başını işaret etti ve yüzde 20 ila 30 arasında bir düzeltme yaşanacağını dile getirmişti. Hayes ile aynı tahmini paylaşan analiz firması ve varlık yöneticisi VanEck de BTC’nin yıl bitmeden 70,000 dolara ulaşacağını düşünüyor.

Bitwise’in tahmini ise 80,000 dolar. BTC ETF’sine başvuran şirketlerden biri olan Bitwise’in kıdemli araştırma analisti Ryan Rasmussen, Bitcoin’in bu yıl tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 80 bin dolara ulaşmaya hazırlandığını dile getirmişti. Son olarak Bit Mining lider varlık için 75,000 dolar, CoinShares ise 80,000 dolarlık bir tahminde bulundu.

Bunun yanında Stop BTC ETF başvurusunda bulunan diğer bir şirket olan Fidelity, BTC için 100,000 dolarlık bir tahminde bulunmuştu. Franklin Templeton şirketinin tahmini ise 150,000 dolara kadar çıkıyor. Şirket oldukça iyimser bir tablo çizerek 2024 yılında kripto paraya olan ilginin yeniden artmasını beklediğini açıklamıştı. Sonuç olarak piyasada önemli pozisyonlarda olan analistler ve şirketler, BTC’nin tüm zamanların en yüksek seviyesine (ATH) ulaşmasını beklerken birçok tahminde oldukça düşük seyrediyor.

Layergg, yatırımcıları BTC hakkında iyimser olmaya çağırıyor

X paylaşımının ilerleyen bölümlerinde Layergg BTC hakkında çok önce mevcut durumu ele alıp ardından iyimserliğini dile getiriyor. Kripto araştırmacısı iyimserlik için varlık yöneticilerinin hamlelerinden SEC’in yasal kayıplarına kadar birçok konuyu Bitcoin için olumlu bir hamle olarak değerlendiriyor. Özellikle SEC’in Coinbase’ye karşi art arta aldığı yenilgilerin dijital varlıkları güçlendirdiği açık. Ardından ETF onaylarını ile gelen para miktarının Grayscale’nin GBTC para çıkışından fazla olduğunu nedenler arasında sıralıyor.

Ayrıca faiz oranı değişiklikleri ve hatta ABD hükümetinin daha fazla para basması hakkında tahminlere yer veriyor. Şaşırtıcı bir şekilde, daha önce Bitcoin’den pek emin olmayan bazı insanlar bile artık iyimser bir tablo çiziyor. Diğer taraftan nisan ayında BTC’in yarıya inmesi, yılın ilk yarısında faiz oranlarının düşürüleceğine dair spekülasyonlar ve ABD başkan adaylarının desteği de bu yıl Bitcoin fiyatı hakkında hem iyimser hem de belirsiz bir etki yaratıyor.

Mevcut piyasa koşulları BTC için ne ifade ediyor?

Layergg’in tweetinde ayrıntıları verilen karmaşık piyasa koşullarının ortasında Grayscale, yakın zamana kadar Grayscale BTC Trust’ın (GBTC) alım satım indirimine atfedilen yaklaşık 550 milyon dolarlık günlük çıkışlar yaşıyor. Analistler, GBTC satış baskısındaki potansiyel bir azalmanın BTC fiyatlarında güçlü bir toparlanmaya işaret edebileceğini öne sürüyor.

Layergg, 36.000 dolara kadar düşüş tahminlerinin ortasında yatırımcılara stratejilerini yeniden düşünmesini söylüyor. Ayrıca piyasa dalgalanmalarını yönetmenin zorluklarını vurgulayan Layergg, 2017’den bu yana uzun vadeli HODLers’ın günlük yatırımcılara kıyasla başarısını vurguluyor.

Son olarak an itibariyle son 24 saatte Bitcoin yüzde 2’lik bir düşüşle 40,850.31 dolardan işlem görüyor. Haftalık bazda yüzde 4,3’lük bir düşüş yaşayan BTC’nin piyasa değeri 800,871,371,553 dolar oldu. 

1 günlük BTC fiyat grafiği

2024 yılı için lider varlığa dair tahminlerinin yanında BTC için yılın en önemli gelişmelerden biri şüphesiz BTC halving olacak. Bitcoin madenciliğini yakından ilgilendiren bu gelişme Bitcoin Minetrix tokenini alternatif bir yatırım tercihi hâline getirdi. Madenciliğin gittikçe zorlaştığı bu dönemde ön satışlarla giderek büyüyen BTCMTX tokeni, 9,000,000 dolarlık birikime ulaştı.

BTCMTX tokeni nedir?

Ön satış evresinin tamamlanmasının ardından kripto borsalarında listelenecek olan BTCMTX tokeni, sıradan yatırımcının madencilik üzerinden kâr etmesi için geliştirildi. Proje, güvenli altyapısı ile madenciliğin en önemli sorunlarından biri olan güvenlik problemine karşı çözüm sunuyor. Üçüncü kişilere karşı dolandırıcılık risklerini ortadan kaldıran Bitcoin Minetrix, aynı zamanda çevreci bir bakış açısına sahip. Çünkü yüksek enerji harcayan makineler ve teknik donanım olmadan yatırımcıya madenciliğe katılım fırsatı sunuyor.

Bitcoin Minetrix’ı ziyaret edin

Basit ve pratik çözümleri ile ilgi çeken Minetrix projesi, madencilik faaliyetleri üzerinde katılımcılara etkin bir kontrol sağlıyor. Tüm bu avantajları sayesinde yoğun bir ilgiyle karşılanan Minetrix projesinin tokeni olan BTCMTX, güncel verilere göre 0,013 dolardan satışa sunuluyor. Satın almak isteyen yatırımcıların ise resmî web sitesi üzerinden Ethereum veya USDT gibi yaygın ödeme seçenekleri ile tokeni satın alması mümkün.

Bitcoin Minetrix’ı ziyaret edin

coinpedia


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin