featured

SEC kararının ardından ETF umutları yeniden yükseldi: Grayscale, BTC ETF dönüşümüne hazır!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) kısa bir süre önce ETF kararını yeniden gözden geçirme talebinde bulunmadı. Bunun ardından Grayscale, Grayscale Bitcoin Trust’ın (GBTC) bir Borsa Yatırım Fonuna (ETF) dönüştürülmesine hazır olduğunu teyit eden bir açıklama yayınladı.

etf sec

Açıklamada “Grayscale ekibi, SEC’in onayı üzerine GBTC’yi bir ETF’ye dönüştürmek için operasyonel olarak hazır olmaya devam ediyor ve mümkün olan en kısa sürede daha fazla bilgi paylaşmayı dört gözle bekliyoruz” denildi. FOX Business’ta gazeteci olan Eleanor Terrett, açıklamanın doğrudan Grayscale’den geldiğini paylaştı ve doğruladı.

Gözler Mahkeme’nin nihai ETF kararında!

Temyiz başvurusu için 45 günlük sürenin dolmasıyla birlikte dikkatler, önümüzdeki yedi gün içinde yayınlanması beklenen Mahkeme’nin nihai kararına çevrildi. Bu talimat, Mahkeme kararının nasıl uygulanması gerektiğini ortaya koyacak. Bu, SEC’e başvuruyu onaylama ya da Grayscale’in teklifini yeniden gözden geçirme talimatı vermeyi içerebilir; bu da SEC’in teklifi farklı gerekçelerle reddetmesine yol açabilir.

Bununla birlikte konuya aşina bir kaynağın iki gün önce açıkladığına göre SEC, Grayscale’in spot Bitcoin ETF başvurusunu reddetmekten suçlu bulunduğu son mahkeme kararına itiraz etmemeye karar verdi. Bu karar muhtemelen SEC’in Grayscale’in başvurusunu incelemesine yol açacak ve BlackRock, Fidelity ve Invesco gibi diğer varlık yöneticileri de önümüzdeki yıla kadar spot Bitcoin ETF başvurularına ilişkin kendi kararlarını bekliyor olacak.

Önde gelen bir kripto para varlık yönetim firması olan Grayscale Investments, SEC’e dava açmış ve kurumun Bitcoin vadeli işlemlerine dayalı ETF’ler için gözetim anlaşmalarını onaylamasının spot ETF teklifleri için de geçerli olması gerektiğini iddia etmişti.

19 Ağustos’ta temyiz mahkemesi, SEC’in başvuruyu reddetmesinin keyfi olduğunu ve iki düzenleme arasındaki ayrım için yeterli açıklama bulunmadığını belirterek Grayscale’in argümanına katıldı.

coinedition

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin