featured

Binance & SEC davasında son gelişmeler: Yargıç birçok farklı konuda kararını açıkladı…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance ile ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) arasında devam eden yasal çatışmada bugün 12 Ekim’de önemli bir duruşma yapılması planlanıyor. Bu arada Yargıç Amy Jackson, dava önemli bir aşamaya girerken USDC ihraççısı Circle tarafından sunulan bir amicus özeti de dahil olmak üzere bekleyen durumlara karşı birden fazla karar verdi.

Yargıç: Binance vs. SEC’de birçok konuda karar verdi!

Yargıç Amy Berman Jackson, 11 Ekim tarihli birkaç dosyaya göre ABD SEC vs. Binance davasında bekleyen hareketleri çözmek için birden fazla emir imzaladı.

Yargıç Jackson, Circle Internet Financial’ı davalılar Binance ve CEO CZ’nin davayı reddetme önergeleri konusunda hiçbir tarafı desteklemeyen amicus curiae olarak kabul ediyor. USDC ihraççısı, stabilcoinlerin menkul kıymet olmadığını, SEC’in ödeme stabilcoinleri üzerinde yetkisi olmadığını ve yasal ve pratik risklerin SEC’in ödeme stabilcoinleri üzerindeki yetkisinin altını çizdiğini iddia etti.

Binance

Bir başka dakika emri “Bir amicus özeti sunmak için gelecekteki herhangi bir izin talebine, pro hac vice görünmek için en fazla iki dilekçe eşlik edebilir ve bu davada dosyalanmış önceki amicus özetlerinde zaten alınmış bir pozisyonu ortaya koyuyorsa özetin neden yararlı veya gerekli olacağını açıklamalıdır.”

Mahkeme ayrıca bir amicus curiae’nin sözlü tartışmaya ancak mahkemenin izniyle katılabileceğini hatırlatıyor.

Yargıç Jackson ayrıca avukatlar Jeremy Gray, Mark W. Rasmussen, Heath P. Tarbert, Eric Tung ve Daniel Kaleba’nın müvekkilleri adına pro hac vice olarak katılma taleplerini kabul etti. Ancak avukatların veya avukatlık firmalarının en az bir üyesinin CM/ECF eğitiminden geçmeleri, CM/ECF kullanıcı adı ve şifresi almaları ve belgeleri elektronik olarak dosyalamayı kabul etmeleri gerekmektedir.

Binance, davanın düşürülmesini istiyor!

Binance, ABD kolu ve CEO Changpeng “CZ” Zhao, SEC davasını reddetmek için bir dilekçe verdi. Sanıklar, kurumun yetkisini aştığını iddia etti.

SEC, müşteri fonlarını yanlış kullanmak yatırımcıları ve düzenleyicileri yanıltmak ve menkul kıymetler kurallarını ihlal etmek de dâhil olmak üzere bir dizi iddiada bulundu. Coinbase gibi diğer kripto firmaları da ajansın kripto endüstrisi üzerinde yetki kazanmaya çalıştığını iddia ederek davayı reddetmek istiyor.

coingape

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin