featured

SEC, ARK stop Bitcoin ETF kararını erteledi: Diğer şirketlerin ETF başvuruları ne zaman sonuçlanacak?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) 26 Eylül 2023 Salı günü ARK Invest 21Shares spot Bitcoin Borsa Yatırım Fonu (ETF) başvurusunu erteleme kararı aldı. Bu durum, 2023 yılı içerisinde spot ETF onayı alma şansını etkili bir şekilde azaltabilir.

ARK Invest ETF kararı gecikme aldı

SEC’in ARK Invest 21Shares başvurusuna ilişkin güncellemesine göre ajans şimdi önerilen kural değişikliğine ilişkin herhangi bir işlem için daha uzun bir süre istiyor. Kararın sadece 11 Kasım 2023’te verileceği düşünüldüğünde, erteleme kararı nispeten erken ve SEC Başkanı Gary Gensler’in 27 Eylül 2023’te Finansal Hizmetler Komitesi önündeki duruşmasından hemen önce geldi.

SEC

ARK Invest başvurusunda SEC’den gelen bir mesajda şöyle denildiği bildirildi:

“Teklif edilen bir kural değişikliğinin onaylanıp onaylanmayacağının belirlenmesine yönelik işlemlere ilişkin komisyon eylemi için daha uzun bir süre belirlenmesine ilişkin bildirim…”

SEC’in ETF başvurularını 2024 yılında onaylanması bekleniyor

Dolayısıyla Bloomberg ETF analisti James Seyffart, ajansın bu kararla 2023’te ETF onayı umutlarını kırmış olabileceğine inanıyor. Diğerlerinin yanı sıra BlackRock, Bitwise ve Wisdomtree’nin başvurularına ilişkin kararların 2023 Ekim ayının üçüncü haftasında verilmesi bekleniyor. Çok yakında tüm bu başvurularla ilgili güncelleme olup olmayacağını göreceğiz.

“Eğer Ark/21 hisselerine çoktan geçtilerse bugün diğer tüm başvurularda da gecikmeler görebiliriz! BlackRock, Bitwise, VanEck, Invesco, Wisdomtree, Fidelity ve Valkyrie’nin başvuruları ekim ayının ortasında yapılacak.”

Franklin Templeton, 12 Eylül 2023’te Amerika Birleşik Devletleri’ndeki ilk spot BTC ETF onayı için yarışan büyük finans şirketlerinin uzun listesine katıldı. Ancak CoinGape, yatırım yönetimi firmasının henüz onay sürecinde önemli bir adım olan 19b-4’ü dosyalamadığını bildirdi.

coingape

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin