featured

SEC, 11 Spot Bitcoin ETF başvurusunun tamamını onayladı: Bitcoin 47 bin doları aştı! İşte heyecan uyandıran en son gelişmeler…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Uzun zamandır beklenen ABD SEC’in 11 spot Bitcoin ETF onayı nihayet tamamlandı. Salı günü Bitcoin ETF onayıyla ilgili hatalı bir gönderinin neden olduğu kargaşanın ardından SEC nihayet çarşamba günü büyük varlık yöneticisi BlackRock, Grayscale ve Fidelity’nin de içinde bulunduğu uzun spot Bitcoin ETF başvuru listesine onay verdi. Bu haber piyasalarda hızlı bir başlangıcı tetikledi ve perşembe günü yani bugün bazı yatırımcılar Bitcoin ETF alım satımına hazırlanıyor.

Uzun zamandır beklenen onay, Gary Gensler de dâhil olmak üzere beş komisyon üyesinden üçü tarafından desteklendi ve kabul edildi. Bu onay, kripto varlıklar için oldukça önemli bir anlam taşıyor. ABD spot Bitcoin ETF onayı, tüm kripto piyasasının yasallaığını arttırdığının bir kanıtı. Bitcoin’in ana akım benimsenmesini ilerlettiği ve düzenleyici netlik getirmek için bir adım daha attığı için çok önemli.

Bitcoin ETF onayı sonrası güncel gelişmeler ve piyasa hareketleri

ETF onayı ile birlikte Bitcoin ETF başvurusunda bulunan şirketlerin bir sonraki hamleleri netleşmeye başladı. Bitwise, spot Bitcoin ETF’sinin yüzde 10 kârını bağışlayacağını açıkladı. Daha önce VanEck’ten benzer bir açıklama geldi ve Bitwise da spot Bitcoin ETF’sinden elde edilen kârın yüzde 10’unu Bitcoin’in açık kaynak ekosisteminin geliştirilmesi için bağışlayacağını duyurdu.

Ardından analistler spot Ether ETF’lerinin onayına dair tahminlerini yükseltmeye başladı. Bloomberg ETF analisti Eric Balchunas, spot Ether ETF’si için son tarih olan mayıs ayına kadar onaylanma ihtimalini yüzde 70 olarak belirledi.

SEC kararına karşı yorumlar

Ark Invest CEO’su Cathie Wood, SEC Başkanı Gary Gensler’in Bitcoin ETF onaylanmasının kendisinin onaylandığı anlamına gelmediğine dair yaptığı açıklamayı eleştirdi. Ayrıca Ripple baş hukuk sorumlusu Stuart Alderoty, spot Bitcoin ETF’sinin onaylanmasının ABD SEC’in Grayscale davası da dahil olmak üzere mahkeme savaşlarındaki kayıplarının bir sonucu olduğunu söyledi.

Kripto paralar yeşile boyandı: Bitcoin 47 bin doları aştı!

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) spot Bitcoin borsa yatırım fonlarını (ETF’ler) onaylamasının ardından Bitcoin ve diğer kripto para birimleri yükselişe geçti. SEC’in onayı özellikle ilk 10 kripto parada önemli yükselişler yaşanmasını sağladı.

Bitcoin
Bugünkü kripto para fiyatları

Lider kripto para birimi Bitcoin, son 24 saatte yaklaşık yüzde 1 artışla 47.600 dolara yükseldi. Ardından hafif bir düşüşle basın saatine göre 46.200 dolar seviyesine geriledi. 19 ayın en yüksek seviyesinin gerisinde kalan BTC’nin işlem hacmi yüzde 37 artarak 52 milyar doları aştı.

Piyasa değerine göre en büyük ikinci kripto olan Ethereum ise son 24 saatte yüzde 10’luk bir artışla 2.617ETR  dolara yükseldi. Şu anda 2.600,13 dolardan işlem gören Ether’in piyasa değeri 314,5 milyar dolara yükselirken, işlem hacimleri son 24 saatte yüzde 80 artışla 30,2 milyar dolar oldu.

Altcoinler de benzer bir yükseliş eğilimi görüldü. BNB yüzde 2 artarken Solana’da aynı şekilde yüzde 2 civarında yükseliş gösterdi. Çalkantılı bir dönem seyreden XRP fiyatı ise altcoinler arasında en fazla yükselenlerden biri oldu. Yaklaşık yüzde 6’lik bir çıkışla 0,5986 dolardan işlem gördü. ADA fiyatı ise yüzde 12, Avalanche (AVAX) yaklaşık yüzde 14 sıçrayarak beklentilere karşılık verdi. Son olarak kripto piyasasın iyimserlik yüzde 3 artarken 1,77 trilyon dolara yükseldi.  Korku ve açgözlülük endeksi, yatırımcının harekete geçtiğini gösterecek seviyede 74 olarak gerçekleşti.

Meme coinler piyasa etkisiyle yükseliyor

Lider meme coinler Dogecoin ve Shiba Inu yüzde 5’in üzerinde bir yükseliş yaşadı. Popüler meme Pepe ise ETF haberlerine en yüksek tepkiyi vererek son 24 saat içinde neredeyse yüzde 16 artarak 0,000001389 dolara yükseldi. Son 24 saatteki işlem hacmi yüzde 119’un üzerinde bir artışla 242,3 milyon dolara yükseldi.

Arbitrum (ARB) fiyatı son 24 saatte yüzde 20’nin üzerinde artışla 2,34 dolara yükseldi ve piyasa değeri 2,9 milyar dolara tırmandı. Son 24 saatteki işlem hacimleri yüzde 81’lik şaşırtıcı bir artışla 2,6 milyar dolara yükseldi.

Bu yükselişlere karşın düşüşler de yaşandı. Lido DAO (LDO) fiyatı son 24 saatte yüzde 2,5’in üzerinde düşerken stablecoin Tether yüzde 0,80’lik bir düşüşün ardından geri toparlanmaya başladı. Kripto varlıklara güven artarken ön satış projeleri de büyümeye devam ediyor. Bunlardan biri olan Sponge V2 muazzam birikimi ve AYP oranı ile yatırımcının dikkatini çeken projelerden biri oluyor.

Sponge V2: 100x kârlı bir proje olarak yatırımcıyı bekliyor!

Geçen yıl büyük ses getiren SpongeV1 projesinin devamı şeklinde ortaya çıkan yeni Sponge V2 versiyonu, ilk fırsatı kaçıranlar için yeni bir fırsat sunmakla beraber kârlı bir seçenek de oluyor. Çünkü yeni SpongeV2, daha önce piyasaya çıkan Sponge V1 lansmandan farklı olarak “Stake-to-Bridge” kurulumu sunuyor. Erken token alımları ile bir oyna-kazan projesi olan Sponge V2 jetonu kazanmak için SPONGE jetonları stake ediliyor.

Sponge V2’yı Ziyaret edin

 

Sopnge V2 nasıl satın alınır?

Oldukça kolay bir şekilde satın alınan Sponge V2 tokeni resmi web sitesinden talep ediliyor. Fiyat artışıyla şaşırtıcı rakamlara ulaşan bu tokenlar, V2 havuzuna stake ediliyor. Stake edilen V1 tokeni kadar V2 tokeni kazanma imkânı bulunuyor. SPONGEV2 tokenlarinin mevcut fiyat 0.000613 dolardır. Satın alma seçenekleri arasında ise ETH, USDT gibi popüler alternatiflerin yanında kart da tercih edilebilir.

Sponge V2’yı Ziyaret edin

coingape

 

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin