featured

Ethereum (ETH) yüzde 10’luk bir ralliye hazırlanıyor: Spot ETF beklentisi ve boğa rüzgarları

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki en gözde altcoin olan Ethereum (ETH) fiyatı, boğaların güç kazanmasıyla yeni bir yükselişin kapıda olduğuna işaret ediyor.  Yatay fiyat hareketine rağmen balinalardan gelen aktif birikim, ETH fiyatının yakında toparlanma eğilimine devam edeceğinin bir göstergesidir. Peki, giriş yapmak için doğru bir zaman mı?

İkinci en büyük kripto para birimi olan Ethereum, şu anda Bitcoin spot ETF’leri sonucunda oluşan olumlu hissiyatın aksine yükseliş momentumunun eksikliğini yaşıyor. Yani fiyat hareketini hızlandırabilecek herhangi bir gelişme gösteremedi. ETH fiyatı son beş haftadır 2,400 dolar ile 2,140 dolar seviyeleri arasında bulunan bir bölgede yatay hareket ediyor. Ayrıca genel arz, alıcıların daha büyük bir yükseliş hareketi gerçekleştirmenin önüne geçiyor. ABD SEC’in Bitcoin spot ETF’leri için potansiyel onayı, Ethereum fiyatını belirsizlikten kurtararak yeni bir yükseliş rallisinin içine sokabilir mi?

Gözde altcoin’in 2,400 dolarda bulunan direnç noktasının üzerinde kesin bir kapanış gerçekleştirmesi durumunda fiyat yukarı yönlü bir hareket başlatabilir. Dik bir destek trend çizgisi, ETH fiyatındaki mevcut toparlanma eğilimine yol açıyor. Başlayacak potansiyel bir toparlanma sonucunda gözde altcoin 2,680 dolar ve 3,000 dolar seviyelerinde bulunan direnç noktaları ile karşılaşabilir.

Ethereum için gün içi işlem hacmi 20,8 milyar dolardır. Bu da %68 oranında bir artış gerçekleştiği anlamına gelmektedir.

Ethereum ETH

Günlük zaman dilimi grafiğindeki yükselen trend çizgisi, Ethereum fiyatındaki toparlanmanın sağlam olduğunu ve mevcut yatay trendin muhtemelen tükenen yükseliş momentumunu telafi etmek için bir ralli sonrası konsolidasyon olduğunu gösteriyor.

İlginçtir ki Ethereum balinaları, piyasa lideri olan Bitcoin’e kıyasla düşük performans göstermelerine rağmen yaklaşık 1 milyar dolar değerinde ETH token’ı biriktirdiler. Ünlü kripto analisti Ali Martinez’in yakın tarihte X platformunda yaptığı bir paylaşıma göre kripto balinalarının geçtiğimiz ay (Aralık) boyunca 410,000’den fazla ETH token’ı biriktirerek varlıklarını önemli ölçüde artırdığını ortaya koyuyor.

Kripto piyasasının ilk spot Bitcoin ETF’ye doğru ilerlemesinin ortasındaki bu birikim, ETH’nin aynı zamanda ABD SEC onayının da büyük bir etkisine tanık olabileceğini gösteriyor. Yani, bunların spot Ethereum ETF potansiyelini de hızlandıracağını ima ediyor.

En büyük altcoin olan Ethereum, son 24 saat içinde %3,77 oranında bir artış kaydetti ve bu yazının yazıldığı sırada 2,400 dolarda bulunan direnç noktasının üzerinde yükseliş eğilimi gösteriyor. Eğer alıcılar günlük mumu bu kritik direnç noktasının üzerinde kapatmayı başarırlarsa, bu durum ilave yukarı yönlü hareket için sağlam bir temel oluşturabilir.

Beklenen kırılmanın gerçekleşmesi durumunda ETH fiyatında %10 oranında bir artış gerçekleşebilir. Başlayacak yukarı yönlü hareket sonucunda gözde altcoin’in fiyatı 2,680 dolar civarına yükselebilir. Bunu takiben uzun süreli bir toparlanma başlayabilir. Boğaların güçlü kalmayı başarması durumunda Ethereum fiyatının hedefleri sırasıyla 3,000 dolar ve 3,280 dolar seviyelerinde olacaktır.

Ethereum (ETH) fiyatının yükselişini ne engelliyor?

Geçtiğimiz iki ay boyunca ETH fiyatı yükselen bir trend çizgisinden dinamik destek aldı. Gözde altcoin’in fiyatının bu destek noktasından birkaç kez toparlanması, alıcıların aktif olarak düşüş sürecinde birikim yaptığını gösteriyor. Aslında bu önemlidir çünkü, hem yatırımcıların token’a olan ilgisinin yüksek olduğunu hem de sürdürülebilir toparlanma gerçekleşebileceğinin önemli bir işaretidir. Dolayısıyla, bu destek noktasının kaybedilmesi durumunda satış baskısı yoğunlaşacak ve fiyatta yeni bir düzeltme tetiklenecektir.

Ethereum için teknik göstergelerin çoğunun boğaların lehine olması da umut veriyor. Bollinger bandı göstergesinin üst sınırındaki artış, yükseliş momentumunun güçlendiğini gösterirken ADX’in düşük değeri (%15), devam eden konsolidasyonun alıcılara yeni bir ralli başlatmak için yeterli mola sunmayı başardığına işaret ediyor.

Kripto para piyasası her gün büyüyen ve gelişen bir sektördür. Özellikle yeni nesil yatırımcıların tercihi olan kripto paralar, yüksek volatiliteye sahip olduğu için aynı zamanda yüksek riskli bir yatırım şeklidir. Bu nedenle yatırımcılar, herhangi bir işlem yaparken sadece kaybetmeyi göze alabilecekleri kadar bir miktarla işlem yapmalılar. Eğer siz de portföyünüz için yeni ve yüksek potansiyelli bir proje arıyorsanız bulut madenciliğine yeni bir soluk getiren ve şu anda ön satış aşamasına olan Bitcoin Minetrix projesine bir göz atabilirsiniz.

Bitcoin Minetrix (BTCMTX): Staking ve bulut madenciliği ile öne çıkan bir kripto projesi

Bitcoin Minetrix, kripto para dünyasında benzersiz bir perspektif sunarak bulut madenciliği konseptini baştan aşağı yeniden şekillendiriyor ve yatırımcılara hayatlarını kolaylaştıran inovatif bir deneyim sunuyor.

BTCMTX token’ları aracılığıyla bireysel yatırımcılara güvenli bir yol açan bu proje, kripto para ön satışlarında mükemmel bir deneyim sunmanın yanı sıra yüksek güvenlik standartlarına sahip Bitcoin madenciliği fırsatlarını da beraberinde getiriyor. Ayrıca, BTCMTX token’ları kolaylıkla borsalarda alınıp satılabilir olmalarıyla yatırımcılara ek esneklik sağlıyor.

Bitcoin Minetrix’i Ziyaret Edin

Bitcoin Minetrix, bulut madenciliği sürecini token’laştırarak işlemi basitleştiriyor. Kullanıcılar platform üzerinden $BTCMTX token’larını satın alarak bunları stake edebilir ve bulut madenciliği kredileri kazanabilirler. Aynı zamanda, platformda pasif gelir elde etme şansı da bulunmaktadır. Şu anda, $BTCMTX token’larını stake ederek %7700’ün üzerinde APY (Yıllık Getiri Yüzdesi) elde etmek mümkündür.

Bitcoin Minetrix projesi şu anda ön satış aşamasında ve toplam arzının yaklaşık %70’ini (2.8 milyar) bu aşamaya ayırmış durumda. Ön satış için belirlenen hedef ise 32 milyon dolar. İlk 24 saatte 106 bin dolarlık bir giriş yapılması, projeye olan büyük ilgiyi gösteriyor ve hedefe ulaşma olasılığını artırıyor.

Bitcoin Minetrix’i Ziyaret Edin

$BTCMTX, ilk aşama için oldukça çekici bir fiyat olan 0,011 dolarla satışa sunuldu. Şimdi siz de bu yeni ve gelecek vadeden projenin bir parçası olarak yeni fırsatları erkenden keşfetme şansını yakalayabilirsiniz.

coingape


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin