featured

Robert Kiyosaki Bitcoin almak için doğru zamanı açıkladı: İşte Kiyosaki’nin yeni yatırım stratejisi tavsiyesi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin haberleri: Kripto para piyasası her zaman dalgalanmanın yaşandığı, nispeten öngörülemez bir piyasa olmuştur. Bu hareketliliğin büyük bir kısmı ABD destekli Bitcoin spot ETF’si etrafında gerçekleşti. Bekleyişin ardından nihayet bu ocak ayında açıklaması planlanan stop Bitcoin ETF’ler hakkındaki karar kesinleşecek. Bu konuyla ilgili birçok görüş olmasına rağmen Bloomberg Intelligence analisti Eric Balchunas, SEC’in 11 Ocak gibi erken bir tarihte Bitcoin ETF’lerine yeşil ışık yakabileceğini söyledi.

Bununla birlikte kripto para piyasası, Bitcoin borsasında işlem gören fonlara ilişkin iyimserliğin etkisiyle 2024’e güçlü bir başlangıç ​​yapmıştı. Piyasa değerine göre ilk 3 kripto para birimi, cumartesi sabahı yeşil renkte işlem görürken, Bitcoin 44.000 dolar seviyelerine yakın seyrediyordu. ETF’nin olası reddine ilişkin son spekülasyonların ardından piyasada sert düşüşler yaşandı.

Bitcoin günlük fiyat analizi:

Bitcoin fiyatı güne iyimser bir etkiyle başladı. SEC onayının yaklaştığı yönündeki beklentilerin etkisiyle ABD’li kurumsal yatırımcılar, Bitcoin satın almayı hızlandırdı. BTC fiyatı son 24 saatte yaklaşık yüzde 1 artışla 43.945 dolara yükseldi ve 44.27 seviyesini gördü. Şu anda güncel fiyat açısından 43,23 dolar seviyesinde seyrediyor. Son bir haftada yüzde 3,5’lük bir yükseliş kaydeden BTC’nin piyasa değeri 855 milyar dolar oldu.

Bitcoin
Bir haftalık BTC fiyat grafiği / Kaynak: CoinMarketCap

Ancak işlem hacimleri son 24 saatte yüzde 22 düşüşle 26,8 milyar dolara geriledi. Geniş zamanlı bakıldığında BTC, geçtiğimiz yıla göre yüzde 155,24 oranında yükseldi ve bir ay boyunca 43.324 dolara yakın fiyatı koruyarak etkileyici bir büyüme kaydetti.

Finans uzmanı Kiyosaki’nin 2024 yatırım stratejisi

Zengin Baba Yoksul Baba kitabının yazarı olan finans uzmanı Robert Kiyosaki, piyasadaki iniş ve çıkışların ortasında ABD ekonomisine dair içgörülerini X platformundaki hesabında paylaştı. Özellikle Bitcoin’in Nisan 2024’te yarıya düşmesine kadar Bitcoin, altın ve gümüşü izlemenin önemini vurguluyor.

Ayrıca finans uzmanı, 2010 yılında gümüş alımı ile ilgili verdiği tavsiyeyi hatırlatarak ABD ekonomisin son durumu açıklıyor. Kiyosaki yaptığı paylaşımda piyasa takibi yapılacak bu ayların ise ocak, şubat ve mart ayları olduğunu ve yarılanma olayı nedeniyle yatırım fırsatları sunabileceğini öne sürüyor.

Kiyosaki’nin borça dayalı yatırım stratejisi

Kiyosaki her zaman altın, gümüş ve Bitcoin’i desteklemiştir ancak kısa süre önce yeni bir borç perspektifini paylaştı. Bir Instagram gönderisinde 1 milyar doların üzerinde borcu olduğunu kabul etti, ancak “Benim sorunum değil.” diyerek iflas ederse bankanın da iflas edeceğini belirtti. Borcu, yükümlülük satın almak için kullanan çoğu insanın aksine, değer kazanan varlıkları satın almak için kullandığını da açıkladı.

Kiyosaki’nin bu tavsiyesi dolara duyulan güvensizliği yansıtıyor ve uzman yatırımların çeşitlenmesini vurguluyor. Altın ve gümüşün yanında Bitcoin’i de iyi bir seçenek olarak gören Kiyosaki yatırımcının hiperenflasyona hazırlanması gerektiğini söylüyor ve Bitcoin‘i bu ekonomik zorluklara karşı potansiyel bir koruma olarak öneriyor. Kiyosaki’nin tavsiyesinin ardında Bitcoin’in yarılanma etkinliği var. Geçmişe bakıldığında ödülleri azaltan yarılanmanın BTC için önemli fiyat artışlarına yol açtığı görülüyor ve bu etkinliğin altcoin piyasasını da peşinden sürükleyeceği açık. Bu model, yaklaşan yarılanmanın Bitcoin ve potansiyel olarak daha geniş kripto piyasası için bir katalizör olabileceğini göstermektedir.

BTC halving öncesi ve sonrasında piyasayı ne bekliyor?

Birçok analistin de belirttiği gibi BTC halving, piyasada önemli bir katalizör görevi görecek. Bu süreçte kripto para piyasasında hem bireysel hem de kurumsal yatırımcının ilgi ve beklentisinin artacağı düşünülüyor. Bundan yola çıkarak son dönemdeki piyasa dalgalanmalarını da ele alan Kiyosaki’nin rehberliği, anlık piyasa değişimleri ile Bitcoin’in yakın zamanda yarıya inmesinin potansiyel uzun vadeli etkisi arasındaki dengeyi vurgulamaktadır. Spekülasyonlar ETF için SEC onayına doğru yönelirken, MicroStrategy’den Michael Saylor yarılanma sonrasında talebin iki katına çıkacağını öngörüyor.

Son olarak Pantera Capital ve Fundstrat gibi analiz firmalarının BTC için sırasıyla 148.000 ve 180.000 dolarlık fiyat tahminleri var. BTC’nin yarılanma sonrası 400 bin dolara yükselebileceğini öne sürüyor.

Yeni projelere şans vermek: 100x kârlı SpongeV2 projesi nedir?

Geçtiğimiz yılın en popüler meme paralarından biri olarak ortaya çıkan SpongeV1,100x kazançlı proje olarak öne çıkmış ve yoğun ilgi görmüştü. Bu fırsatı kaçıran yatırımcı için daha kârlı bir seçenek olarak Sponge V2 versiyonunu duyurdu. SpongeV2, daha önce piyasaya çıkan Sponge V1 lansmanın yeni bir aşamasıdır. Fark yaratan yönü ise projenin yenilikçi bir “Stake-to-Bridge” kurulumu sunmasıdır. Bu yöntemle Sponge V2 jetonı kazanmak adına SPONGE jetonları stake edilir.

https://twitter.com/spongeoneth/status/1743286368749412743

Sopnge V2 nasıl alınır?

Geçtiğimiz etapta yüzde 2452.86 fiyat artışıyla şaşırtıcı rakamlara ulaşan Sponge V2 tokeni resmi web sitesinden satın alınıyor. Ardından satın alınan bu tokenlar V2 havuzuna stake ediliyor ve stake edilen V1 tokeni kadar V2 tokeni kazanma imkânı bulunuyor. Staking döneminin bitmesinin ardından ise yeni bir etaba başlayacağını duyuran SPONGEV2 tokenlarin geçmiş V1 lansman fiyatı 0,000025 dolar olurken mevcut fiyat 0.000613 dolardır. Satın alma seçenekleri arasında ise ETH, USDT gibi popüler alternatiflerin yanında kart da bulunuyor.

Sponge V2’yı Ziyaret edin

coinpedia

 

 


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin