featured

Meme coinlerde son durum: SHIB yanma oranı gelecekteki fiyatı nasıl etkileyecek? BONK, PEPE fiyat analizi ve 100x kârlı yeni meme paralar…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Meme coin haberleri: Güne kırmızı bölgede başlayan kripto para piyasası, Bitcoin etkisiyle düşüş gösterdi. Lider dijital coin BTC neredeyse iki yılın en yüksek seviyesinden geri çekilmesine rağmen fiyatlar hâlâ zirve bölgelerde yer alıyor. Kripto para piyasasında geçen yılın sonunda başlayan bu iyileşme meme coin arenasında da etkisini gösterdi. 2023 işlem yılının son ayında muazzam fiyat artışları kaydeden meme paraların birçoğunda önemli yükselişler görüldü. Başta yüzde 250’nin üzerinde fiyat artışı gösteren Solana’nin meme parası BONK, dikkatleri üzerine topladı. Bununla birlikte Pepe ve Shiba Inu gibi popüler meme paralar, aynı dönemlerde yüzde 25’in üzerinde değer kazandı.

SHIB yanma oraları neyi işaret ediyor?

Güncel verilere göre SHIB’in yanma oranı son 24 saatte yüzde 90’dan fazla düştü. 2023’ün sonunda yayınlanan bir X gönderisinde meme coinin, dolaşımdaki 72 milyar SHIB arzı yaktığı haberi duyurulmuştu. Bu yüksek yanma oranının 2023’teki fiyata pek bir etkisi olmaması 2024’te SHIB fiyatını neyin beklediğini akıllara getirdi. Dolaşımdaki arz 581 trilyona düştü ve yanma oranının düşmesiyle fiyat hareketi yükseliş ivmesi kazandı.

Geçen hafta neredeyse hiç fiyat artışı görmeyen meme coinin Hareketli Ortalama Yakınsama (MACD) göstergesi, 26 Aralık’ta MACD çizgisinin trend çizgisinin altında düşüş eğilime işaret etti. Bu eğilim, yukarı yönlü momentumun zayıfladığını ve düşüş trendinin başladığını gösterir ve bunu doğrularcasına bir haftadır SHIB fiyatı yüzde 9 düştü.

Ayrıca fiyatın üzerinde noktalı çizgilerle ifade edilen ve varlık fiyatlarındaki eğilimleri ve olası geri dönüşleri ölçen Parabolik SAR göstergesi, satın alma baskısındaki düşüşü doğruladı. Noktalı çizgileri bir varlığın fiyatının üzerinde durduğunda, piyasa duyarlılığının önemli ölçüde düşüş gösterdiği anlamına gelir.

BONK fiyat tahmini: BONK yeniden yükselebilir mi?

BONK, geçtiğimiz haftalarda CoinGecko’nun kripto listesinde 69. sıraya ulaşarak dikkatleri üzerine çekmişti. 15 Aralık’ta 0,000032 dolara ulaştıktan sonra satış baskısına yenik düştü ve bir haftadır düşüş eğilimini sürdürerek yüzde 12’nin üzerinde değer kaybetti.

meme coin
BONK/USDT Günlük Grafik (TradingView)

Basın saatine göre 0.00001372 dolardan işlem gören altcoinin fiyatı, son 24 saate yüzde 8 düştü ve bununla birlikte neredeyse yüzde 60’tan fazla geri çekildi. Fiyat düşüş eğilimi gösterdikçe günlük talep düşmeye başladı. Günlük grafikte değerlendirilen temel momentum göstergeleri, tokenin Göreceli Güç Endeksini (RSI) ve Para Akışı Endeksini (MFI) kendi merkez çizgilerinin altında gösterdi.

Ayrıca BONK’a ait RSI değeri 47.11’e gerilerken MFI 41.54 idi. Bu değerlerde bu göstergeler, varlığa çok fazla likidite akmadığı için alım momentumunun zayıfladığını göstermiştir. Ayrıca eksi 0.36 CMF değerinde ve azalan BONK, son birkaç hafta içinde önemli sermaye çekilmelerine tanık oldu ve fiyatı üzerinde daha fazla baskı yarattı. Bu durum 0,0000125 dolar desteğinin kırılmasının ve  BONK’un 0,000011 doların hemen altındaki 50DMA’sını yeniden test etmesinin an meselesi olabileceğini gösteriyor

PEPE analistleri iyimser: PEPE daha fazla büyüyebilir

Geçtiğimiz yıl SHIB ve DOGE’dan daha iyi performans gösteren popüler meme coin PEPE, Coinmarketcap’in verilerine göre kasım aylarında piyasa rallisinin zirvesinden elde ettiği kazançların bir kısmını kaybetmesine rağmen son 30 günde yüzde 25’lik bir büyüme gösterdi.

PEPE günlük zincir içi işlemin grafiği ( Kaynak: Santiment)

Şu anda BONK’un en büyük rakibi olarak lanse edilen PEPE, satış baskısının ardından zincir içi verilerin de gösterdiği gibi yatırımcıyı bünyesinde tutmayı başardı. Santiment verilerine göre, 30 günlük hareketli ortalama üzerinden değerlendirilen tokenin günlük işlem hacminin kâr zarar oranı 1,1 oldu. Bu, zararla sonuçlanan her PEPE işlemi için 1.1 işlemin kâr getireceği anlamına geliyordu.

Aynı şekilde varlığın aynı dönemde gözlenen Piyasa Değeri Gerçekleşmiş Değere (MVRV) oranı yüzde 17 olarak gerçekleşmiştir. Son olarak Crypto Kaleo ve CryptoGodJohn gibi analistler, özellikle Ethereum parabolik rallisine başladığında Pepe’nin yükselebileceğinin altını çiziyor.

100x kârlı yeni bir meme coin fırsatı: SpongeV2 nedir?

2023 yılının en popüler meme paralarından biri olarak ortaya çıkan SpongeV1 yatırımcılarına 100x kazanç sunmuştu. Ardından bu projesi kaçıranlar için daha kârlı bir seçenek olarak Sponge V2 versiyonunu duyurdu. SpongeV2, daha önce piyasaya çıkan Sponge V1 lansmanın yeni bir aşaması olarak tanıtıldı ve proje, öncekilerden farklı olarak yenilikçi bir “Stake-to-Bridge” kurulumu sunuyor. Bu yöntemle Sponge V2 jetonlarını kazanmak için ise SPONGE jetonları stake ediliyor.

Nasıl alınır?

Mevcut fiyat artışı yüzde 2452.86 olan projede Sponge V2 tokeni resmi web sitesinden satın alınıyor. Ardından satın alınan bu tokenlar, otomatik olarak V2 havuzuna stake ediliyor ve stake edilen V1 tokeni kadar V2 tokeni kazanmak mümkün oluyor. Staking döneminin bitmesinin ardından ise yeni bir etaba başlayacak olan SPONGEV2 tokenları resmi web sitesinden alınacağını duyurdu. Güncel verilere göre V1 lansman fiyatı 0,000025 dolar olurken mevcut fiyat 0.000613 dolardır. Satın alma seçenekleri arasında ise ETH, USDT gibi popüler alternatiflerin yanında kart da bulunuyor.

SPONGEV2’YI ziyaret edin

coinedition

 


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin