featured

Shiba Inu yakım oranındaki devasa artış, beklenen büyük ralliyi başlatmanın ilk adımı olabilir! İşte, ayrıntılar…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki gözde meme coin’lerden bir tanesi olan Shiba Inu fiyatı, yeni büyük bir ralliye hazırlanıyor olabilir.  Token yakma oranındaki artış, SHIB fiyatını arttırırken yatırımcıların umutları geri döndü.

Shiba Inu’nun (SHIB) fiyatı 2024 yılının ilk işlem günlerinde şaşırtıcı bir rota izleyerek yıla yükselişle başlayacağı yönünde beklentiler oluşturdu. Ek olarak gözde meme coin, grafiğinde önemli bir yükselişe işaret ederek boğaların lehine olan teknik modeli doğrulamaya oldukça yaklaştı. Böylece fiyat hareketi konusunda yatırımcılar arasında da iyimser bir hissiyat oluştu.

Shibburn platformundan elde edilen veriler, Ethereum tabanlı meme coin ağı olan Shiba Inu’nun son 24 saat içinde token yakma oranında ara sıra bir artış gördüğünü ortaya koyuyor. Meme coin ekibinin ve topluluğunun kolektif bir çabası olan yakma işlemi, token yakma oranındaki son yavaşlamanın ardından yukarıda belirtilen dönemde %2,224 oranında bir artış gösterdi. O dönemde 5 milyondan fazla SHIB token’ı kalıcı oalrak ölü cüzdanlara gönderilerek etkili bir şekilde dolaşımdan kaldırıldı.

Token yakımı Shiba Inu fiyat spekülasyonlarını ateşledi

Shibburn verilerine göre yakma oranındaki artışa üç cüzdan adresi öncülük etti. Özellikle 0xa9d1…67e9 cüzdan adresi iki işlemde 3 milyon adet SHIB token’ı yakarken, 0x60812…253d numaralı cüzdan ise 1 milyon adet SHIB token’ı yaktı.

Shiba Inu SHIB yakım

Yakma oranındaki son artış, SHIB ekibinin ve topluluğunun token arzını azaltmaya yönelik çabalarının devam ettiğinin altını çiziyor. Beklentiler, diğer topluluk çabalarının yanı sıra SHIB arzının azalmasının meme coin’in değerinin artmasına yardımcı olacağı yönünde.

Bu arada yanma oranındaki artış, layer-2 ağı Shibarium’daki günlük işlemlerdeki artışla aynı zamana denk geliyor. Ağdaki işlemler, bu hafta başında piyasa lideri olan Bitcoin kaynaklı flaş çöküşün ardından azaldı. Bu haberin yazıldığı sırada Shibarium’daki günlük işlemler 6,19 milyon seviyesinde bulunuyordu. Genel olarak, layer-2 blockchain’i 256 milyondan fazla işlem kaydederken bu işlemler yaklaşık 1,3 milyon adet cüzdan tarafından gerçekleştirildi.

 

Shiba Inu’nun fiyatı daha önce bahsedilen yanma oranındaki artışın aksine, son birkaç saat içinde kayda değer bir düşüş yaşadı. CoinMarketCap verilerine göre Shiba Inu son 24 saat içinde %3,27 oranında bir düşüş kaydetti ve bu yazının yazıldığı sırada 0,000009571 dolar civarında işlem görüyor. Değerdeki artış, Bitcoin liderliğindeki ani çöküşü takip eden ve satışlardan gelen hafif bir iyileşmedir. Gözde meme coin’in mevcut piyasa değeri 5,64 milyar dolar olup, kripto para piyasasında ise 17. sırada yer alıyor.

Günlük grafik yükselişe işaret ediyor

0,0000010 dolar seviyesinde bulunan direnç noktasının üzerinde bir kapanış gerçekleşmesi durumunda sıradaki hedef bir diğer kritik direnç noktası olan 0,00000120 dolar seviyesi olacaktır. Eğer Shiba Inu, 0,0000010 dolar seviyesinin üzerine çıkamazsa yeni bir düşüş başlatabilir. Aşağı yöndeki ilk destek noktası ise 0,080 dolar seviyesine yakın. Bir sonraki büyük destek ise 0,00000800 dolarda bulunuyor. 0,0000075 dolarda bulunan destek noktasının altına olumsuz bir kırılma olması durumunda gözde meme coin’in fiyatındaki düşüş derinleşebilir. Dört saatlik grafikteki 20 günlük Üstel Hareketli Ortalama (EMA) ve 50 günlük EMA seviyeleri aşağı yönlü eğilimler sergiliyor. Bu da hafif bir düşüş momentumunun işaretidir.

Shiba Inu

Shiba Inu’nun günlük grafiğinden yapılan teknik analiz, temel göstergelerle desteklenen yükseliş görünümü sunuyor. Tarafsız bölgede konumlanan Göreceli Güç Endeksi (RSI), yakın zamanda bir fiyat kırılması potansiyeli olduğunu gösteriyor. Ek olarak, Hareketli Ortalama Yakınsama Iraksama (MACD) şu anda yükseliş aşamasında ve çizgisi sinyal çizgisinin üzerinde bulunuyor. Bu faktörler toplu olarak yakın vadede Shiba Inu fiyatının yukarı yönlü yeni bir hareket gerçekleştirebileceğine işaret etmektedir.

Kripto para piyasasında meme coin’ler gün geçtikçe yatırımcılar arasında daha çok dikkat çekmektedir. Ayrıca her gün büyüyen ve gelişen bir sektör olduğu göz önünde bulundurulduğunda doğru projeyi bulmak zor olabilir. Ancak meme coin dünyasına yeni bir soluk getiren ve şu anda ön satış aşamasında olan Meme Kombat projesi sizi arayıştan kurtarabilir.

Yine de kripto para piyasasının yüksek volatiliteye sahip olduğunu ve bu yüzden yüksek risk içerdiğini unutmamalısınız. Dolayısıyla işlem yaparken yalnızca kaybetmeyi göze alabileceğiniz kadar bir miktar ile işlem yapmalısınız. Peki, Meme Kombat nedir ve avantajlarından nasıl faydalanabilirsiniz?

Staking ödülleri ile yenilikçi bir meme coin: Meme Kombat

Kripto dünyasının gözde yeni oyuncularından biri olan Meme Kombat, diğer popüler meme coin’lere karşı bir alternatif sunuyor.

Ancak Meme Kombat’ı sadece bir kripto projesi olarak tanımlamak yetersiz kalır, çünkü bu token, eğlenceyi ve rekabeti bir araya getirerek etkileyici bir Oyna-Kazan (P2E) oyun deneyimi sunuyor. Kullanıcılar oyunun tadını çıkarmakla kalmıyor, aynı zamanda token kazanma fırsatı da buluyorlar. Meme Kombat projesinin, geleneksel finansal yatırımları bir adım öteye taşıdığını ve kripto para dünyasını eğlence dolu bir maceraya dönüştürdüğünü söyleyebiliriz.

Ethereum tabanlı Meme Kombat, token sahiplerine $MK stake ederek %112 APY (Yıllık Getiri Yüzdesi) sunuyor.

Meme Kombat’i Ziyaret Edin

Meme Kombat, sadece 12 milyonluk bir token arzına sahip. Bunun %50’si yani, 6 milyonu ön satışa sunuldu. Üst limit 10 milyon dolar olacak şekilde her ön satış turunda token fiyatı 1,667 dolar olacak.

Ön satış dışında toplam arzın %30’u staking ve savaş ödülleri için ayrılmış durumda. Kalan %10’u DEX likiditesi ve diğer %10 ise topluluk ödüllerinde kullanılacak.

Meme Kombat’i Ziyaret Edin

Yatırımcıların bu projeye olan ilgisi oldukça yüksek. Çünkü ön satışın başlamasından yalnızca birkaç saat sonra proje 50,000 dolar toplamayı başardı. Eğer siz de bu alternatif projenin bir parçası olmak isterseniz, hemen ön satışa katılabilirsiniz.

coingape


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin