Ripple'ın zaferiyle XRP balinaları 100 milyon token topladı!
Ripple'ın zaferiyle XRP balinaları 100 milyon token topladı!

Ripple’ın zaferiyle XRP balinaları 100 milyon token topladı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Santiment verilerine göre, XRP balinaları Ripple’ın zaferinden sonra toplu halde varlık biriktirmeye başladı. 100 milyondan fazla token’a sahip olan XRP balinalarının sayısı 199’a çıkarak 11 haftanın en yüksek seviyesine ulaştı. Bu yeni trendin arkasındaki faktörlerden biri, Ripple’ın ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) karşı mahkeme zaferi olabilir, çünkü bu durum XRP için fiyat artışını ve tüm kripto para birimi alanında yenilenen iyimserliği tetikledi.

Şu anda kripto analitik platformu Santiment, en az 100 milyon token’a sahip 199 XRP balinasının olduğunu tahmin ediyor. Bu balinaların toplamda sahip oldukları XRP miktarı yaklaşık 70 milyon dolar değerinde. Benzer bir durum en son 13 Mayıs’ta yaşanmıştı, ancak şimdi tekrar bu seviyeye ulaşıldı.

XRP Balinaları

Santiment ayrıca, bu büyük oyuncuların, XRP’nin arkasındaki kurumsal blockchain sağlayıcısı Ripple’ın Temmuz ortasında ABD SEC’e karşı önemli bir zafer kazandığı zaman biriktirmeye başladıklarını belirledi. Bu dönemde (Nisan ve Temmuz ayları arasında) yatırımcılar genellikle XRP’lerini elden çıkarıyorlardı.

Ripple’ın zaferi, dijital varlığın fiyatında katalizör görevi gördü ve XRP’nin fiyatı 0,95 dolara kadar yükseldi. Bu başarının bir sonucu olarak XRP’nin piyasa değeri hızla arttı ve kısa bir süreliğine Binance’in yerel token’ını (BNB) geçti. Ancak, şu anki verilere göre XRP, Binance’in yerel token’ından sonra beşinci sırada yer alıyor (CoinGecko’nun verilerine göre).

Her ne olursa olsun, Ripple’ın yerel token’ı son birkaç haftadır kripto dünyasının en önemli yıldızlarından biri ve en iyi performans gösterenlerinden biri oldu. Yenilenen yatırımcı ilgisi, Coinbase, Kraken, Crypto.com ve Bitstamp gibi birçok borsayı XRP içeren ticaret hizmetlerini yeniden sunmaya teşvik etti.

SEC’in muhtemel itirazı

Ripple’ın son zaferine rağmen, Amerikan menkul kıymetler düzenleyicisiyle olan yasal savaş henüz tamamlanmış gibi görünmüyor. Bazı medya kuruluşları tarafından bildirildiği üzere, SEC, federal bir yargıçtan blockchain varlığıyla ilgili davada kararın önemli kısımlarını göz ardı etmesini istedi.

Denetleyici kurum, “Ripple’ın sofistike kurumsal ve perakende yatırımcılar arasında yapay bir ayrım yarattığı, Howey’in makul yatırımcı sorgulamasını uygunsuz bir şekilde öznel bir sorgulamaya dönüştürdüğü ve Howey ve diğer davalardaki mantığı tersine çevirdiği” iddiasında bulundu.

Bazıları, SEC’in bu memnuniyetsizliğin potansiyel olarak mahkeme temyizine yol açabileceğini ve bu nedenle yasal sürecin (en azından) iki yıl daha sürebileceğini savundu.

Ancak, kripto alanındaki önde gelen isimler, davanın yeniden başlatılmasının (olsa bile) otomatik olarak düzenleyicinin galip geleceği anlamına gelmeyeceğini savundu.

cryptopotato


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin