Ripple temel misyonunu açıkladı.
Ripple temel misyonunu açıkladı.

Ripple temel misyonunu açıkladı: Herkese 3-5 saniyede para gönderebilme imkanı sunmak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Merkeziyetten pek de uzaklaşmayan ve bankacılık çözümlerine odaklanmasıyla kripto para endüstrisinin en ilginç üyelerinden biri olan Ripple temel misyonunu açıkladı.

Ripple’ın küresel ödeme uzmanı Cassie Craddock, Londra’daki Unbound 2018 konferansında şirketin uzun vadeli stratejisini açıkladı. Craddock, şirketin özel teknolojisini bankalar ve ödeme platformları aracılığıyla büyük çapta yaymak üzerine odaklandığını söyledi.

“Küresel işlemler hala acınası bir noktada.”

Şirketin dünya genelindeki para gönderimlerini 3-5 saniyeye düşürme amacını taşıdığını belirten uzman, şu sözleri sarfetti:

Küresel işlemler için hala acı bir noktada olduğumuzu düşünüyorum. Ve bundan 10 yıl sonra, Ripple’ın onu sevdiğimiz kadar başarılı olması durumunda, uluslararası ödemelerin dünyanın herhangi bir yerinde 3 ila 5 saniye içinde gerçekleşmesi gerektiğini düşünüyorum.

Ripple temel misyonunu açıkladı: Küresel ölçekte hızlı ödemeler

Gerçek kullanım senaryolarından yola çıktıklarını ifade eden Craddock, bu işlem süresinin artık hayal olmadığını sözlerine ekledi.

Craddock:

Bunu destekleyen kullanım senaryolarımız var. Çocuk parasını Asya’dan İngiltere’ye göndermek isteyen bir adam düşünün, zira öğrenciler bir kiraya ihtiyaç duyuyorlar. Hayatın içinden bir olay ve bu işlemi artık 3-5 saniyede gerçeğe dönüştürebiliyoruz. Bunu küresel ölçekte yapabilirsek, bankacılık sektörü ve bir bütün olarak finansal hizmetler gerçek birer kazanan olacak.

“Bankalar her zaman hayatımızda olacak.”

Moderatör Amit Shafrir, söyleşinin devamında bankalara duyulan ihtiyaç hakkında bir soru sordu. “Bir bankaya ihtiyaç duymadan para aktarabilirim. Neden bankaya gideyim ki?”

Craddock bu soruyu şöyle yanıtladı:

Gerçek şu ki, işlemlerin bankalar aracılığıyla asla gerçekleşmeyeceğini söylemek için biraz naif olmak gerek. Herhangi bir yerde gerçek zamanlı olarak işlem göndermek için dijital bir varlık kullanabilirsiniz. Fakat insanlar bu konuda rahat değiller ve bankalar gerçekte bunun bir parçası olacaklar. Dolayısıyla Ripple, uluslararası ödemeler göndermekle ilgili gerçek bir acı noktayı çözmek için doğrudan bankalarla çalışmayı tercih etti.

“Ethereum’a nazaran odağımızın net olması bir avantaj.”

Caddock’a ayrıca Ripple’in Blockchain dünyasına erken başlamasının, Ethereum gibi yeni platformlara kıyasla first-mover avantajı sağlayıp sağlamadığı da soruldu.

Caddock’un cevabı şu şekilde oldu:

Potansiyel olarak, pek emin değilim. Ripple, belirli bir kullanım durumuna odaklanmışken, Ethereum’un çok sayıda kullanım durumu vardır. İnsanlar bunu her türlü şey için kullanıyorlar, oysa biz yalnızca bankalar ve finans kurumları için gerçek çözüme odaklandık. Bence bu yüzden Ripple’ın teknolojilerinin yükselişini göreceğiz.

dailyhodl

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Uzmanlara göre XRP gerçek bir kripto para değil: Peki bu ne anlama geliyor?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin