Ripple CEO'sundan Bitcoin açıklaması
Ripple CEO'sundan Bitcoin açıklaması

Ripple CEO’sundan Bitcoin ve Ethereum’a eleştiri

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, önde gelen kripto para birimleri Bitcoin ve Ethereum’u madencilik süreçlerinin çok fazla enerji tükettiğini söyleyerek eleştirdi.

Telegraph.co.uk tarafından yayımlanan habere göre, bir Bitcoin işlemi iki aylık periyotlarda incelendiğinde İngiliz hane halkı ile aynı miktarda elektrik kullanıyor. Ripple, 2016 yılında Brad Garlinghouse’u CEO’luk görevine getirmişti.

Ripple CEO’su: “Bitcoin ve Ethereum madenciliği doğaya zarar veriyor.”

Brad Garlinghouse, BTC ve ETH madenciliği için enerji tüketiminin büyük bir atık olduğunu ve karbon ayak izi için sorumluluk almaya yönelik bir teşvik olmadığını tweetledi. Brad Garlinghouse’un Bitcoin’in enerji tüketimine yönelik ilk eleştirisi bu değil. Davos’taki ekonomi zirvesi sırasında Ripple CEO’su Garlinghouse, Bitcoin’in bir değer deposu olarak iyi olduğunu, ancak bir para birimi olmak için verimli olmadığını söyledi.

Önde gelen kripto para biriminin fiyatı şubat ayında 10.000 doların üzerine çıktı ancak burada tutunmayı başaramadı. Birçok uzman Bitcoin’i “güvenli sığınak” olarak görüyordu. Ancak koronavirüsün yayılmaya devam etmesiyle geçen ayın sonunda Bitcoin fiyatı 9.000 doların altına düştü. Wuhan kaynaklı gizemli virüs, dünya çapında yaklaşık 3.000 kişinin hayatını kaybetmesine sebep oldu.

coinnounce

Beklenen küresel resesyon Bitcoin için ne anlama geliyor?


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin