Anket: Önümüzdeki üç ay içinde Bitcoin fiyatı artacak mı?
Anket: Önümüzdeki üç ay içinde Bitcoin fiyatı artacak mı?

Bitcoin halving’e 68 gün kala analistler BTC fiyatı için ne diyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Senenin başından bu yana Bitcoin hayli volatil bir seyir izlerken son günlerde sular duruldu. Koronavirüs ve küresel piyasalardaki durgunlukla birlikte yaşanan negatif havanın kripto para piyasalarını da vurmasıyla halving’in BTC ve diğer kripto paraları nasıl etkileyeceği daha da merak edilmeye başlandı.

Bitcoin için beklenen düzeltme halen gelebilmiş değil

Bitcoin fiyatı geçen hafta 10.000 dolara ulaştıktan sonra geri döndü. Kısa süre içerisinde gerçekleşmesi beklenen BTC halving ve süregelen koronavirüs korkuları, dünya çapında kripto topluluklarını ekonomik çöküşten korunmaya zorluyor. Bazı analistler, kripto para piyasasının derin bir düzeltme göreceğini belirtmişti. Ancak düzeltme hâlâ gelebilmiş değil.

Diğer taraftan, insanlar Bitcoin’in bir yükseliş rallisi başlatmak için güç biriktirdiğini iddia ediyorlar. Halving sonrası BTC fiyatı için çoğu analist yeni zirvelerin görüleceğine emin. Acele edilmemesi gerektiğinin altını çizen uzmanlar, halving sonrası yükselişin aylar sürebileceğini ifade ediyorlar. Tarihsel olarak incelendiğinde 2014-2015 yıllarındaki ayı trendinin ardından Bitcoin’in toparlanmak için üç seneye ihtiyacı olduğu görülebiliyor.

Beklenen küresel resesyon Bitcoin için ne anlama geliyor?

Polar Hunt: “Bitcoin fiyatı halving ile birlikte yeniden zirveye çıkacak.”

Önceki Bitcoin döngülerini inceleyen ve bazı benzerlikler fark eden Polar Hunt, Bitcoin fiyatının iki katına yeniden yükselebileceği konusunda bir analiz yayımladı.

İlginç olan nokta şu ki, söz konusu analiz, fiyat artışının tam olarak Bitcoin halving gerçekleştikten sonra görüleceğini gösteriyor. Bu riskli bir tahmin çünkü halving yaklaşık 68 gün içinde gerekleşecek.

“Temmuz 2020’ye kadar rekor görülecek.”

Galaxy Digital CEO’su ve tanınan kripto para trader’ı Mike Novogratz, Bitcoin’in halving’den önce 20 bin doları aşacağını söylüyor.

TradingView analisti Financial Survivalism’e göre ise Bitcoin, Temmuz 2020’ye kadar 20 bin doları bir kez daha geçecek. Kendisinin tahminini desteklemek için bazı grafikleri ve düşünceleri var.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin