Polygon boğaları geri mi dönüyor yoksa 0,45 dolara düşme riski mi var?
Polygon boğaları geri mi dönüyor yoksa 0,45 dolara düşme riski mi var?

Polygon boğaları geri mi dönüyor yoksa 0,45 dolara düşme riski mi var?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Boğalar hafta sonu boyunca kritik destek seviyesini şiddetle savunduğu için Polygon (MATIC) fiyatı 0,50 doların oldukça üzerinde seyrediyor.

MATIC‘in fiyatı 2023’teki dip seviyesi olan 0,48 dolardan toparlanarak 0,52 dolara ulaştığından, güven yavaş yavaş Polygon ekosistemine geri dönüyor gibi görünüyor. Zincir üzerindeki veriler, Polygon ağ aktivitesindeki son artışın devam eden fiyat dirilişinin arkasında olabileceğini gösteriyor.

Aşağıdaki CryptoQuant grafiği, Polygon ağının 22 Eylül’de 4.621 işlem kaydettiğini gösteriyor.

Will Polygon (MATIC) Price Retrace Below $0.50 | Transaction Count | September 2023. Source: CryptoQuant

İşlem sayısı metriği, onaylanan işlemlerin günlük sayısını takip ederek bir blockchain ağındaki ekonomik aktivite düzeyini tahmin eder. Ağ etkinliğindeki bu kadar önemli bir artış, genellikle temeldeki yerel tokenin talep edildiği anlamına gelir.

Şaşırtıcı olmayan bir şekilde MATIC’in fiyatı, 25 Eylül itibarıyla 0,51 dolar seviyesinde yer alarak %8’lik bir fiyat artışına tanık oldu.

Ancak 22 Eylül’de 4.621 işlemle 50 günlük zirveye ulaşan MATIC, sonraki işlem günlerinde 4.000 seviyesine ulaşamadı. Bu durum, Polygon ağ katılımcılarının tankta MATIC fiyatlarının toparlanmasını daha da ileriye taşıyacak kadar yeterli olup olmadığı konusunda soruları gündeme getiriyor.

Bu ayın başlarında Binance, Polygon tarafından barındırılan varlıkları 26 Eylül’de NFT’den çıkaracağını duyurdu.

Düşüş haberlerine yanıt olarak MATIC sahipleri, 8 Eylül duyurusundan sonraki 72 saat içinde borsalara 3.5 milyon token taşıdı ve borsada barındırılan cüzdanlardaki toplam MATIC token sayısını 983.7 milyona çıkardı.

Beklendiği gibi, döviz girişlerini çevreleyen olumsuz hava, sonunda MATIC fiyatını 11 Eylül’de 0,48 dolara düşürdü.

Ancak ilginç bir şekilde MATIC sahipleri o zamandan bu yana düşüş eğilimini geri alamadı. 11 Eylül’den bu yana gözle görülür fiyat artışına rağmen MATIC döviz rezervleri şu anda hâlâ 982.3 milyon token seviyesinde bulunuyor.

Polygon (MATIC) Fiyatı 0,50 Doların Altına Çekilecek mi | Döviz Rezervleri

Döviz rezervleri ölçümü, bir kripto para birimi Polygon yatırımcılarının şu anda tanınmış borsa tarafından barındırılan cüzdanlarda tuttukları toplam mevduatı izler.

Tipik olarak, yatırımcıların önemli miktarda token borsası tutması, uzun süreli bir toparlanma için HODL yerine fiyatlar daha uygun hale geldiğinde satış yapmayı düşünebileceklerini gösteriyor.

Polygon ağı faaliyetlerindeki durgunluk ve nispeten yüksek döviz rezervleri, başka bir MATIC fiyat düzeltmesini tetikleyebilir. Ayılar, Binance’in 26 Eylül’de NFT pazarında Polygon’a verdiği desteği resmi olarak durdurmasının ardından piyasanın tepkisini de izleyecek.

MATIC fiyat tahmini: 0,45 dolara düşme riski var

Zincir içi perspektiften bakıldığında, 0,50 doların kaybedilmesi, MATIC fiyatının önemli bir destek bulmasından önce 0,45 dolar seviyesine doğru serbest düşüşü tetikleyebilir.

Mevcut Polygon yatırımcılarının satın alma fiyatı dağılımını özetleyen Fiyat Giriş/Çıkış verileri de bu anlatımı destekliyor.

Aşağıda gösterildiği gibi 23.250 adres, minimum 0,50 dolar fiyattan 181.2 milyon MATIC token satın almıştı. Pozisyonlarını kapatmak için son alımlarını yaparlarsa, Polygon fiyatı toparlanabilir.

Ancak düşüş eğilimi yoğunlaşırsa MATIC’in fiyatı tahmin edildiği gibi muhtemelen 0,45 dolara düşecek.

Poligon (MATIC) Fiyat Tahmini | GIOM verileri. Kaynak IntoTheBlock

Yine de, Polycon boğaları MATIC fiyatının 0,80 doların üzerine çıkmasını kontrol edebilir. Bununla birlikte, yukarıda görüldüğü üzere, 66.000 adres ortalama 0,70 dolar fiyattan 1.7 milyar token satın almıştı. Borsa rezervleri yüksek kalırsa, erken kâr rezervasyonu yapabilir ve MATIC’i düşüş eğilimine sokabilirler.

Ancak boğalar bu satış duvarını ölçeklendirebilirse, MATIC fiyatı Temmuz 2023’ten bu yana ilk kez 0,80 doların üzerine çıkabilir.

beincrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin