featured

Gözler Shiba Inu yakım oranındaki artışta: Bu gelişme fiyat trendini değiştirebilecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki gözde meme coin’lerden bir tanesi olan Shiba Inu, piyasadaki çöküşün ortasında yanma oranında büyük bir sıçrama kaydetti.

Kripto piyasasında ayıların hâkimiyeti devam ederken Shiba Inu yanma oranındaki %25,000’lik artış yatırımcılar arasında umutların yeşermesine neden oldu. Bu olumlu gelişme, SHIB fiyat performansını da olumlu yönde etkileyebilecek mi?

Shiba Inu, deflasyonist görünümünü sağlamlaştırmaya çalışırken, yanma oranındaki artış bu konuda ne kadar kararlı olduğunu gösteriyor.

Shiba Inu yakılmış tokenların kullanımını uzatıyor

Son dönemde kripto para piyasasında adeta bir kan banyosu yaşanıyor. Piyasa oyuncuları büyük oranlarda düzeltmeler yaşarken, Shiba Inu buna meydan okumaya çalışarak deflasyonist duruşunu güçlendiriyor.

Ethereum tabanlı meme coin, yatırımcıların dikkatini çekmeyi başardı. Shibburn verilerine göre SHIB token yakma oranı %25,000’in üzerine çıktı. Bu da, yatırımcıların iyimser kalmasına neden olabilecek önemli bir gelişmedir.

Dikkat çekici bir şekilde, son 24 saatte 11 işlemde toplam 658,082,956 adet SHIB token’ı yakılarak kullanılamayan cüzdanlara gönderildi. Bu tokenlar, parasal değer açısından mevcut fiyata göre 14,385 dolar değerinde. Son yakım faaliyetlerinin ardından bu zamana kadar toplamda imha edilen SHIB token sayısı 410,725,555,674,170’e ulaştı.

Shiba Inu yakım

Özellikle yakın zamanda yakılan SHIB, başlangıçta katrilyon olan tokenın toplam arzının hâlâ küçük bir yüzdesini oluşturuyor. Yakılan SHIB miktarında diğer zamanlara göre önemli bir artış olduğu görülüyor. Çünkü tek bir muazzam yakım işlem ile 650 milyon adet SHIB tokenı ölü cüzdanlara gönderildi.

SHIB fiyatı düşüyor: Sıradaki hareket ne olacak?

Kripto para piyasasındaki genel olumsuz hissiyattan Shiba Inu da etkilendi ve 24 saat içinde yaklaşık %11,77 oranında bir düşüş gerçekleştirerek 0,0000217 dolar seviyesine geriledi.

Bu dönemde gözde meme coin’in piyasa değeri de %12’lik bir düşüşün ardından 12,7 milyar dolara geriledi. Ayrıca günlük işlem hacmi de 1,9 milyon dolara ulaştı. SHIB fiyatındaki bu son aşağı yönlü düşüş, yüksek yakım oranlarının henüz token üzerinde olumlu bir etkisinin olmadığını gösteriyor. Ancak topluluktaki pek çok kişi bu eğilimin yakında değişeceğini umuyor.

Shiba Inu şu anda 0,000022 dolar ile 0,000025 dolar arasında bulunan kritik direnç alanını korumaya çalışıyor. Bu aralığı başarıyla geri kazandığı zaman işler boğaların lehine değişmeye başlayacak. Ancak düşüşün derinleşmesi durumunda fiyat 0,000019 dolar ile 0,000022 dolar arasında bulunan destek bölgesine düşebilir.

Ayrıca Bitcoin halving etkinliğine sayılı günler kaldığını da akılda tutmakta fayda var. Bu sene dördüncüsü gerçekleşecek olan Bitcoin halving, tarihsel verilere göre kripto para piyasasında büyük dalgalanmalara neden oldu. Fiyatlar üzerinde büyük bir etkiye sahip olması beklendiği için, yatırımcıların dikkatli davranmasında fayda var.

coingape


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin