featured

PEPE fiyatında ralli heyecanı: PEPE eski gücünü geri kazanacak mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

PEPE haberleri: Kripto para piyasası Bitcoin öncülüğünde yükselirken 27 Şubat Salı günü meme coin piyasasında büyük bir değişim görüldü. Meme paraların fiyatı hızla yükselişe geçti  ve ardında meme varlıkların piyasa değeri yüzde 25 yükseldi. Aynı saatlerde işlem hacmi ise kısa sürede yüzde 96 arttı.

Piyasa değeri 33 milyara çıkan meme coinler arasında popüler varlık PEPE son zamanlarda yükselişe geçerek yatırımcıları şok etti. Meme coinin değeri son bir gün içinde yüzde 50’den fazla artış gösterdi. Ardından bir düzeltme yaşayan varlık, yeniden bir düşüş yaşayarak 0.0000030 doların altına indi. PEPE fiyatındaki son yükseliş, bu varlığın piyasa değerini yüzde 19 yükselerek 1 milyar doları geri kazanmasını sağladı.

PEPE coinin hızlı yükselişi ve balina hareketleri merakı arttırıyor

Son bir haftada yüzde 140’lik bir yükselişle fiyat artışı yaşanan meme coin PEPE, 0.000001365 dolardan 0.000003025 dolar seviyesine yükselmişti. Ardından fiyatında hafif bir düzeltmeyle düşüşe geçen varlık, kazanımının yüzde 10’unu son 24 saat içinde kaybetti.

1 günlük PEPE fiyat grafiği / Kaynak: CoinMarketCap

CoinMarketCap verilerine göre bu yazının yazıldığı sırada 0.000002875 dolardan işlem görüyor. Piyasa değeri ise 1,12 milyar doların üzerinde ve işlem hacmine göre bir sırada daha yükselerek 73. en büyük kripto varlık olarak değer görüyor.  Yükselişin ardından meme coinler için çok önemli olan tokene yönelik sosyal ilgi yükseldi ve yatırımcı arasındaki spekülasyonlar arttı.

Bununla birlikte meme coinin dikkate değer fiyat yükselişi, küresel anlamda kripto piyasasında ilgi uyandırdı ve balina hareketlerini hızlandırdı.  Balına hareketleri SHIB ve PEPE etrafında pozisyon değişimini hızlandırırken balina hesabından Binance borsasına 1,97 milyon PEPE yatırıldığı duyuruldu.

PEPE’nin yükseliş trendi yakında sona erebilir

Son 24 saate dalgalı bir seyir izleyen PEPE’ye ait ağırlıklı duyarlılığın yanında teknik grafikler düşüş eğiliminin ağırlıkta olduğunu gösteriyor. Varlığın fiyatının yükseldiği dönemde yatırımcının elindeki coinleri satması satış baskısını yükseltti ve meme parası 0.0000034 bandından 0.0000028 aralığında dalgalı bir seyir izledi.

Ek olarak SHIB ve PEPE arasındaki balina pozisyonlarında değişim etkili oldu. Balina işlem sayısı arttıkça madeni para etrafındaki hareketlilik yükseldi. Ancak balinalar, en iyi adresler tarafından tutulan arz düştükçe varlıklarını da aktif olarak satıyorlardı. Bu satış baskısındaki artış, önümüzdeki günlerde PEPE coinin yaklaşık bir aydır izlediği yükseliş ivmesini sona erdirebilir.

Pepe coin teknik analiz: Yükseliş sürecek mi?

Bir varlığın piyasa değeri ile mevcut fiyatı arasındaki oranı gösteren MVRV değeri, kripto para için yüzde 50’nin üzerinde konumlandı. MVRV değerinin bu denli yüksek olması diğer piyasa koşulları da göz önüne alındığında olumlu bir hareket olarak yorumlanmaz ve yakın bir tarihte fiyat düzeltmesinin işareti olarak yorumlanır.

PEPE
Kaynak: TradingView

Bununla birlikte varlığın fiyatına yönelik tahminleri netleştirmek için bollinger bantları kullanılır ve varlığın fiyatının bollinger bantlarının üst sınıra yaklaştığı tespit edildi. Bu durum varlığın fiyat hareketindeki dalgalanmanın ve volatilitenin yüksek olduğunu gösteriyor.

Ayrıca Okuyunuz:“Altsezon yaklaşıyor! İşte Ethereum güncellemesi ile 50x potansiyelli altcoinler”

Ayrıca göreceli kapanış değerleri arasındaki karşılaşmayı göstererek kısa ve orta vadeli pozisyonları belirlemeyi sağlayan Güç Endeksi (RSI) de aşırı alım bölgesindeydi. Bu iki gösterge varlığın fiyatında aşağı yönlü bir satış baskısını gösterdiği açıklandı. Son olarak MACD değeri varlık için olumlu göstergelere sahipti ve piyasada net bir yükseliş üstünlüğü sergilediği için biraz umut verdi.

Bununla birlikte meme coin sektörü genişlemeye devam ediyor ve özellikle yeni çıkan meme paralar PEPE gibi popüler varlıkların konumunu tehdit ediyor.

Yeni PEPE rakibi Meme Kombat piyasaya çıkmaya hazırlanıyor!

PEPE, SHIB, LADYS gibi meme coin karakterlerinden ilham alarak bir oyna kazan oyunu olarak geliştirilen Meme Kombat projesi, arena tarzı bir ortamda canlı bir topluluk karşısında mücadele etmeye dayanıyor. Arenada gerçekleştirilen rekabetçi karşılaşmalar, canlı bir topluluk karşısında yapılıyor ve şu anda MK projesi listelenmeden ve fiyatı artmadan önceki son etabını tamamlamak üzere. Proje şu ana kadar 9,642,020 milyona yakın bir birikim topladığını duyurmuştu. Bu yoğun ilgiyle yatırımcılarına birçok avantaj ve kazanç sağlama yolu sunan MK tokeni, bu yazının yazıldığı sırada yüzde 98 AYP oranı ile cezbedici bir seçenek oluyor. 

5 gün sonra listeleme ve lansman aşamasına geçeceğini duyuran Meme Kombat, stake avantajları ile de dikkat çekmişti. Şu ana kadar toplam 42,223,214 MK tokeni staking edildi. Bu yazının yazıldığı sırada lansman öncesi son alım fırsatını sunan proje, resmi web sitesi üzerinden satın alınabiliyor. Popüler kripto para cüzdanlarını bağlayarak alım işlemine başlatmak mümkün. Son olarak güncel fiyat 1 MK tokeni için 0,279 dolardan işlem görüyor.

Meme Kombat Satın Al

ambcrypto

 


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin