featured

Önümüzdeki hafta izlenmesi gereken 1 dolardan ucuz altcoinler ve yüksek kârlı yeni fırsatlar

service service
Share

Share This Post

or copy the link

İnişli çıkışlı bir haftanın ardından Bitcoin ve onu takip eden altcoinler kısa bir sürede şaşırtıcı bir şekilde değer kaybı yaşadı. Özellikle lider dijital para birimi Bitcoin’in değer kaybı ile birlikte yükselme potansiyeline sahip bazı altcoinlerin fiyatlarında haftalık bazda yüzde 3 ile 9 arasında düşüş görüldü. Bu düşüş eğimi ile birlikte bazı altcoinler dip seviyeden alım için fırsat yaratabilir.

Bitcoin’in yükselmesiyle birlikte piyasa pozitif bir ivme sergilemeye başlayacaktır ve altcoinler bunun etkisiyle yeniden yükselme başlayabilir. Daha öncede olduğu gibi kripto para piyasasının toparlanması hâlinde altcoinlerin değerinde de önemli artışlar görülür. Bunu göz önünde bulundurarak önümüzdeki hafta 1 doların altında satın alma fırsatı yaratan altcoinleri ve yeni çıkan coinleri ele aldık.

1. Cardano (ADA)

Son bir haftada yüzde 7’ye yakın değer kaybı yaşayan altcoinlerden biri olan ADA’nın önemli bir düzeltme aşamasından geçtiği görülüyor. Cardano’nun performansında görülen konsolidasyon aşaması analistlere göre coinin 2020’nin sonlarındaki davranışıyla benzerlik gösteriyor. Tarihsel modellerle paralellik gösteren ADA coin, nisan ayı civarında yükselişini sürdürebilir.

Altcoin
ADA fiyatının tarihsel hareketi. Kaynak: Ali Martinez

Bu tarihsel paralellik devam ederse yukarı yönlü bir hareket yaşanması bekleniyor. Kripto para uzmanı Ali Martinez, 19 Ocak’taki bir X gönderisinde 0,80 dolara doğru yukarı yönlü bir hareketin beklenebileceğini dile getirdi. Ardından 0,60 dolarda geçici bir düzeltme olabilir ve ardından ADA coin 7 dolara yükselebilir.

Bu yazının yazıldığı sırada ADA, kritik destek seviyesi 0,50 doların altına düştükten sonra yüzde 2’lik bir toparlanma ile 0,51 dolardan işlem görüyor. Haftalık bazda yüzde 6,62’ye yakın bir düşüşün ardından işlem hacminde de yüzde 2’lik bir düşüş yaşadı.

2. Meme Kombat

Yeni çıkacak coinlerden biri olan Meme Kombat projesi (MK), 11 meme karakterinin savaşarak kullanıcılarına alternatif yöntemler ile kâr etme şansı tanır. Rekabetçi, canlı bir topluluk içinde eğlenerek kazanç elde etmeyi mümkün kılan projenin tokeni olan MK, ön satışlarla birlikte büyük birikimler topladı. Ön satışlar ilk açıldığında 0,166 dolardan satışa sunulan tokenin şu anki fiyatı 0,279 dolar. Hızla büyüyen ve güncel verilere göre 10 etabı tamamlamak üzere olan Meme Kombat projesi, yatırımcı için yeni çıkan yüksek potensiyeli coinlerden bir oluyor.

Ayrıca okuyunuz: Meme Kombat nedir ve nasıl alınır? KOMBAT fiyat tahmini ve geleceği

Yatırımcılarına hem eğlenceyi hem de kazanç elde etmeyi birlikte sunarak bahis, ödüller ve staking alternatifleri arasından seçim yapmayı mümkün kılan proje, yapay zeka destekli arenaları ile fark yaratıyor. Son olarak büyümeyi sürdüren Meme Kombat tokeni, farklı şekillerde ETH ve USDT ile satın alınabiliyor.

Meme Kombat’i Ziyaret Edin

3. XRP (XRP)

Son bir ayda yüzde 10’ya yakın değer kaybı yaşayan dijital varlık XRP, spekülasyonlarla birlikte oldukça zor zamanlar geçiriyor.  Yılbaşından bu yana düşüş eğilimi içinde olan coinin fiyatı yatırımcı için iyi bir giriş noktası olabilir.  Piyasanın yükselmeye başlamasının ardından yükseliş eğilimi, XRP’ye olumlu bir şekilde yansıyabilir. Böyle bir etkinin olmaması hâlinde ise bir düzeltme yaşanması bekleniyor. Özellikle kripto analisti CoinsKid’in 19 Ocak’taki gönderisine göre potansiyel olarak 0,38 dolardan 0,786 seviyesine ulaşan bir makro düzeltme yaşanması muhtemeldir.

XRP fiyat seviyeleri Kaynak: CoinsKid

XRP, kritik destek seviyesi olan 0,55 dolardaki konumunu sürdürmekte zorluklarla karşılaşıyor. Bu destek seviyesini savunamazsa Ali Martinez’in 18 Ocak’ta yazdığı gibi, XRP’nin 0,34 dolar seviyesine doğru düşmesine ve potansiyel bir satış baskısı ile karşı karşıya kalması söz konusu olabilir.

Bu yazının yazıldığı sıra XRP 0,5194 dolardan işlem görüyordu. Bir önceki işlem gününe göre yarım puanlık bir düşüş yaşayan ve önümüzdeki hafta izlenmesi gerekenler listesinde yer alan XRP’nin Santiment’ten alınan Kârlı Arz metriği verileri coinin satış baskısı altında olduğunu gösteriyor.

4. Launchpad XYZ

3 gün sonra ön satışları sona erecek olan Launchpad XYZ, kripto para sektöründe yatırımcılara yenilikçi çözümler sunmak için geliştirildi. Ön satışla LPX tokeni olarak kullanıcılara sunulan platform, derin market analizleri yaparak öngörüler ile yeni çıkan yüksek kârlı coinleri görmeyi sağlıyor. Ethereum ağına inşa edilen platform, ayrıca dijital varlık meraklıları için geniş kapsamlı bir dizi hizmet, uygulama, araç ve avantaja sahip. Ayrıca proje, kripto tüccarlarından yeni yatırımcılara kadar herkes için çözümler üretiyor ve böylece benimsenmeyi arttırmayı amaçlıyor.

Launchpad XYZ projesi, teknik beceri gerektiren analizlere tek noktadan basitçe erişim imkânı tanıyarak kripto para piyasasında gezinmeyi pratik, anlaşılır ve basit hâle getiriyor. Bunun yanında kullanımı oldukça kolay olan Launchpad XYZ’nin tokenin şu ön satış fiyatı 0.0445 USDT. Varlığı satın almak için ETH, USDT gibi popüler seçenekler mevcut ve bunun yanında kredi kartı ile de satın alınabiliyor.

Launchpad.XYZ’i Ziyaret Edin

5. Polygon (MATIC) altcoini

Piyasadaki en kararlı ve istikrarlı altcoinlerden biri olan Polygon (MATIC), geliştiriciler tarafından tercih edilen ve tüm zincirlerde işlem hacminde lider olan çok çeşitli dApp’leri ve DeFi protokolleri ile güçlü bir performans sergiliyor. Ayrıca GameFi ve NFT’ler için de önemli bir likidite sağlıyor. Blockchain araştırmacısı Draco’nun 18 Ocak’taki gönderisine göre, bu durum Polygon’un blockchain ekosistemindeki önemli rolünün altını çiziyor. Geliştirme ekibi gelecek planlarının uzun vadede coin için önemli atılımlar sergileyeceğini gösteriyor.

MATIC 7 günlük fiyat grafiği

MATIC fiyatına baktığımızda son bir haftada yüzde 11’lik bir kayıp yaşayan coin, bu yazının yazıldığı sırada 0,7617 dolardan işlem görüyor. Ayrıca bir ay boyunca yüzde 1,68’lik bir kayıp gösterdi.

Sonuç olarak kripto para piyasasında devam eden düşüş beklentisi, önemli potansiyeller taşıyan altcoinler için alım fırsatı yaratıyor. Kripto para piyasasının çalkantılı belirsizliği göz önüne alındığında yatırımcıların riskleri azaltmak için kendi kapsamlı araştırmalarını yapmaları önerilir.

finbold

 

 


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin