featured

Bitcoin fiyatı neden düşüyor? Fiyat 40 bin doların altına düşerse kayıplar yüzde 14 büyüyebilir!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Lider dijital varlık Bitcoin fiyatı 42,770 dolar seviyesinden yüzde 3,45 kayıpla 41.000 doların altına geriledi ve fiyat üzerindeki satış baskısı hâlen devam ediyor. Bununla birlikte Bitcoin, çift haneli haftalık kayıplarını yüzde 10’un üzerine çıkardı. Yazının yazıldığı sırada BTC fiyatı 805 milyar dolarlık piyasa değeriyle 41.177 dolardan işlem görüyor.

2023’ün Eylül ayında 26 bin dolardan başlayan Bitcoin’deki dikkat çekici boğa koşusu, 49 bin dolara ulaşarak piyasada önemli bir yükseliş dalgasını tetiklemişti. Şu anda ise BTC fiyatında bir geri çekilmenin başladığı düşünülüyor. Bu son geri çekilme ivmesi, BTC fiyatındaki hakim yükseliş trendini tehdit ediyor ve 2024 yılı için aşırı yükselme potansiyeline sahip olan BTC’ye yönelik beklentiler değişmeye başlıyor.

BTC
Kaynak: Tradingview

Bitcoin boğaları satış baskısını kırabilecek mi?

ETF onaylarından sonra oldukça çalkantılı bir süreç geçiren kripto para piyasasında BTC birçok açıdan satış baskısı ile karşı karşıya kaldı. Özellikle BTC stop ETF’lerinin bir hafta içinde 1 milyar dolar AUM’a ulaşması lider coin için işleri zorlaştırdı. Bununla birlikte alternatif ETF’ler girişte bir artışa tanık oluyor ve bu trendin aksine bir toparlanma eğilimi olasılığını artıyor.  Ayrıca Grayscale BTC Trust’ın (GBTC) geçen hafta spot BTC ETF’sine dönüştürmüştü ve bu hamle 2,2 milyar doları aşan önemli miktarda tasfiyeye yol açtı. Grayscale’nin bu hamleleri kripto para piyasasında endişeleri artıyor. Bitcoin fiyatı üzerinde daha fazla aşağı yönlü baskı oluşturabilecek daha fazla çıkışa ilişkin endişeleri söz konusu.

Jim Cramer BTC fiyatı için sert uyarıda bulundu!

Bitcoin neden düşüyor sorusu kripto analistlerinin gündemindeyken CNBC’den Jim Cramer’in, satışlara yönelik yorumu dikkat çekti. Cramer;

“Muhtemelen birileri burada direnmeye çalışacak, ama dün gece de söylediğimiz gibi, bir ETF beklentisiyle değeri yüz milyarlarca dolar kadar iki katına çıkan bir varlığa sahip olamazsınız ve sonra neredeyse hiç kimse gelmez.” demişti.

Yakın tarihli bir programında görüşlerini yenileyen Cramer, Bitcoin’in değerinde potansiyel bir düşüş öngörerek “zirveye ulaşıyor” olabileceğini söylemişti

Bitcoin psikolojik destek seviyesini koruyabilecek mi?

BTC fiyatının dün gece yüzde 3,40 oranında düşmesiyle birlikte düşüş trendi, psikolojik direnci 40 bin dolarında yer alan yüzde 50 Fibonacci seviyesinde savunmasını korumaya çalıştı. Çünkü günlük grafikte yüzde 50 Fibonacci seviyesiyle birleşen 41 bin dolarlık destek seviyesi oldukça büyük önem taşıyor. Fakat artan satışlar ile satıcılar art arda ikinci bir düşüş eğrisi oluşturmaya hazır olduğunun sinyalini veriyor.

Coinglass’dan alınan verilere göre düşüş, yükseliş pozisyonlarında 63 milyon dolarlık bir likidasyona neden oldu. Yükseliş likidasyonlarındaki son artışlar düşüş eğiliminin devam edeceği konusunda uyarıyor ve artan arzı absorbe etmeye çalışıyor. Bununla birlikte ETF haberleri etrafında değişen duygular ve tüm zamanların en yüksek seviyesine yaklaşırken S&P500’de tersine dönme şansı BTC fiyatı üzerinde olumsuz bir etkiye sahip olabilir.

Günlük grafikteki düşüş eğiliminin ardından, MACD ve sinyal çizgileri haftalık grafikte bir trend dönüş sinyali hazırlıyor. Bu, yükseliş momentumunda büyük bir kayıp yaşandığını ve satıcıların trend kontrolünü ele geçirdiğini gösteriyor.

Grayscale hamlesi trendi değiştirecek mi?

Grayscale, 420 milyon dolar değerinde BTC yatırımı ile Coinbase’e yöneliyor. BITCOINLFG’den gelen son tweet’e göre, Grayscale büyük miktarda BTC mevduatı ile Coinbase’e dönüyor. ETF haberleri daha büyük bir satış olayına dönüşürken 420 milyon dolarlık mevduat başka bir çıkışa işaret ediyor.

Bitcoin

Bu hareket stratejik bir likidite sağlama olarak yorumlarken genel piyasa duyarlılığı bunu satış baskısında bir artış olarak görüyor. Üstelik satış eğilimi arttıkça 40 bin dolar desteği baskı altında kalacak. 200D EMA’ya 35,200 dolardan hızlı bir düşüşle sonuçlanabilecek bir arıza ile alay ediyor. Aksine yükselişin tersine dönmesi BTC fiyatının 46.758 dolarlık genel dirence geri dönmesine yardımcı olabilir.

Bitcoin analizinde fiyat ayılara karşı mücadele verirken yaklaşan Bitcoin halving ile birlikte BTC Minetrix tokeni dikkatleri üzerine çekiyor. En son BTC madenciliğine ilişkin haberlere, gelişmelere ve teknik bilgilere kolayca erişim sunan Minetrix, madencilik maliyetlerinin arttığı bu dönemde yatırımcı için iyi bir alternatif hâline geldi. Ayrıca ön satışlar ile giderek büyümeyi sürdüren token, önemli bir kilometre taşını daha geride bıraktığını X hesabında duyurdu.

10x kârlı yeni bir token: Bitcoin Minetrix

Gelişmiş arayüzü ile BTC madenciliğine yenilikçi ve çevreci bir bakış açısı getiren Bitcoin Minetrix, sıradan yatırımcı için minimum uzmanlık gerektiriyor ve böylece yatırımcıların madenciliğe katılarak kazanç elde etmesine imkân sağlıyor. Özellikle pratik çözümleri ile yenilikçi bir proje olarak tanıtılan Minetrix, dolandırıcılık risklerini ortadan kaldırarak herkese hitap edebiliyor. Güvenli bir yatırım seçeneği olurken aynı zamanda gürültülü sorununu ortadan kaldırıyor. Yüksek enerji harcayan teknik donanım sıkıntısını ortadan kaldırarak yatırımcı için çevreci, pratik ve basit çözümler sunuyor.

Çeşitli avantajları ile yatırımcıya pasif gelir elde etme olanağı veren Minetrix, ön satışlar başladığından bu güne kadar 8,809,000 dolar gibi etkileyici birikim topladı. Bu yoğun ilgiyle büyümeyi sürdüren Bitcoin Minetrix, nisan ayında gerçekleşmesi planlanan halving etkinliği büyümeyi sürdürecek. Bununla birlikte 10x kârlı tokenlerden biri olma yolunda ilerleyen token, madencilik faaliyetleri üzerinde tam kontrol sağlıyor. Son olarak güncel satış fiyatı, 0.0129 dolara ulaşan Bitcoin Minetrix’in tokeni (BTCMTX) resmi web sitesi üzerinden katılımcılara sunuluyor. Satın alma seçenekleri arasında ise ETH, USDT ve kart gibi yaygın yöntemler bulunuyor.

Bitcoin Minetrix’ı ziyaret edin

coinpedia

 

 


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin