Noel haftasına giderken, kripto piyasasında yaşananlar ve gelişmeler…

Noel haftasına giderken, kripto piyasasında yaşananlar ve gelişmeler…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Yeni yıla sadece 7 gün kala piyasalarda durgunluk sürdü. Yaklaşık 2 haftadır devam eden durgunluk hafta sonu geldiğinde kendini daha çok gösterdi. Bazı bireysel performans gösteren altcoin’ler olsa da bunların sayısı da oldukça az.

Noel haftasının başlamasıyla beraber hem geleneksel hem de dijital piyasalarda adeta hayat duracak.kripto topluluğunun beklentisi ise Bitcoin’in iyi bir yıllık kapanış yapması olacak. Önümüzdeki hafta hem aylık hem de yıllık kapanış gerçekleşecek. Bu da süreci daha da önemli hale getiriyor.

CoinMarketCap verilerine göre, Cumartesi sabahı itibarıyla Bitcoin (BTC) son yedi gün içinde yaklaşık %1 ve Ethereum (ETH) yaklaşık %4 arttı.

Altcoin piyasasında ise çift haneli kayıplar da görüldü. %15 düşüşle 11,86 dolara Solana başı çekti. Cardano (ADA) %13 düşüşle 0,259728 dolara, Polkadot %14 düşüşle 4,47 dolara, Avalanche (AVAX) %10 düşüşle 11,78 dolara ve Quant (QNT) %12 düşüşle 105 dolara geriledi. (Kayıplar ortalama olarak haftalık grafikte göz alındı.)

Kripto piyasasındaki gelişmeler

2022 senesinde Three Arrows Capital, FTX, Terra (LUNA) ve diğerlerinin çöküşünden büyük ölçüde etkilendi. Bu olaylar, sektöre olan güvenleri parçaladı. Tüm bunların sonucunda kripto yatırımcılarını hareketsizliğe itti.

SEC, soruşturma yoluyla kripto endüstrisine yönelik saldırısını artırdı. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, Ripple ile devam eden davanın yanında diğer gelişmeleri de yakından takip etti.

2022 ayı koşusunun merkezinde, Terra ekosisteminin (hem LUNA hem de algoritmik stablecoin UST) ve merkezi FTX borsasının tarihi çöküşleri de en dikkat çekenleri oldu.

decrypt


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin