featured

Bitcoin’in bireysel yatırımcılar tarafından benimsenmesi artıyor! Bu, fiyat için ne anlama gelmektedir?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Glassnode’un yeni bir raporuna göre, bireysel yatırımcıların ellerinde tuttuğu Bitcoin oranı tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

Bu oran, 2020’de %12 iken, %5’lik bir artış yaşadı. Yani bireysel yatırımcılar şu anda toplam BTC arzın %17’sini ellerinde tutuyor.

Bitcoin

Rapordaki mevcut istatistikler, BTC sahipliğinin büyük ölçüde merkezi olmadığını gösterse de, eleştirmenler yaşanan büyük fiyat düşüşlerinin hesaba katılmadığını savunuyor.

Blockchain analitik firması Glassnode tarafından yayınlanan yeni bir rapor, bireysel yatırımcıların düşüş eğilimine rağmen BTC yatırımlarını ikiye katladığını gösteriyor.

Rapora göre, bireysel yatırımcıların Bitcoin sahipliği şu anda tüm zamanların en yüksek seviyesinde. Toplam arzın %17’sini ellerinde tutarak yıllar içinde önemli bir büyüme yaşadılar. Bireysel BTC sahipliği, 2011’den bu yana katlanarak arttı. 2014 sonu boğa piyasası ve 2017 de dahil olmak üzere birkaç hızlı büyüme dönemi yaşadı.

Glassnode bireysel yatırımcıları, şu anda 168,300 dolara denk gelen 10 BTC token’ından daha az tutan cüzdanlar olarak sınıflandırıyor.

Bu yeni raporla uzmanlar, token’ın doğru yönde ilerlediğini söylüyor. Blockchain uzmanı Will Clemente, henüz mükemmel olmadığına inansa da BTC’nin son 12 yıldaki performansını övdü.

Henüz mükemmel değil, ancak 12 yaşındaki bir token için sağlam ve kesinlikle doğru yönde ilerliyor. Bitcoin’in arzı zamanla dağılırken, taban zaman içinde balinalara yoğunlaşıyor.

Blockchain analitik firması IntoTheBlock da raporu, 0 ile 10 BTC token’ı tutan yatırımcıların %17 seviyesinde olduğunu verilerle doğruladı. Bireysel yatırımcılardaki artış, kurumsal yatırımcıların güvensizliği gibi diğer anlatılardan ziyade BTC’nin benimsenmesinde bir büyüme olduğunu gösteriyor.

Bitcoin merkezsizleşiyor mu?

Balinalar, her dijital varlığın önemli bir parçası oldu ve ademi merkeziyetçilik tartışmasını başlattı. Yıllar geçtikçe, veriler BTC token’larının yavaş yavaş tüm sahip kategorilerine yayıldığını gösteriyor.

IntoTheBlock’tan alınan veriler, 100 BTC’lik cüzdanların 2013’teki %69,5’lik pazar payının bugün %59,8’e düştüğünü gösteriyor. BTC ayrıca diğer en iyi kripto para birimlerinden daha merkezi olmayan bir yapıdadır. Ethereum’un (ETH) yaklaşık %38’i ve Dogecoin’in (DOGE) %64’ü, %9’luk BTC’ye kıyasla toplam arzın %0,1’ine sahip.

ZyCrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin