MicroStrategy kurucusu Michael Saylor, yeni Bitcoin alımını açıkladı! Fiyat nasıl etkilenecek?
MicroStrategy kurucusu Michael Saylor, yeni Bitcoin alımını açıkladı! Fiyat nasıl etkilenecek?

MicroStrategy kurucusu Michael Saylor, yeni Bitcoin alımını açıkladı! Fiyat nasıl etkilenecek?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – MicroStrategy, kurumsal duyarlılığı artıran yeni Bitcoin alımlarına devam ederek toplam tutma değerini 4.52 milyar doların üzerine çıkardı.

Dünyanın en büyük kurumsal Bitcoin sahibi olan MicroStrategy (NASDAQ: MSTR), 27 Haziran Salı günü 340 milyon dolar değerinde yeni BTC satın aldığını duyurdu, bu durum oldukça şaşırtıcıydı.

Son duyuruya göre, MicroStrategy CEO’su Michael Saylor, şirketin Salı günü 12.333 Bitcoin satın aldığını Twitter’da paylaştı. Saylor, bir mesajında şu ifadelere yer verdi:

“MicroStrategy, Bitcoin başına ortalama 28.136 dolar fiyatla 347 milyon dolar karşılığında ek 12.333 BTC satın aldı. MicroStrategy toplamda 152.333 BTC’ye sahip, Bitcoin başına ortalama 29.668 dolar fiyatla 4.52 milyar dolar değerinde alındı.”

MicroStrategy, Eylül 2022’den bu yana düzenli aralıklarla Bitcoin satın almaya devam ediyor ve 2022 kripto kışında bile güçlü kalmayı başardı.

Michael Saylor, Bitcoin’in en büyük savunucularından biri olarak bilinir ve küresel ekonomideki mevcut enflasyonist koşullar altında Bitcoin’in güçlü bir değer deposu olduğuna inanır. Ayrıca Saylor, Bitcoin’in Layer-2 ölçeklenebilirlik platformu olan Lightning Network’ün güçlü bir destekçisidir ve bir gün VISA’dan daha büyük bir işlem işleme kapasitesine ulaşacağına inanır.

BTC fiyatı 60.000 dolara ne zaman ulaşacak?

BlackRock ve diğer finans devlerinin bu ay spot Bitcoin ETF’leri için başvuruda bulunmasından bu yana, BTC fiyatı yükselişte ve bir aydan kısa bir sürede %20’nin üzerinde değer kazandı.

Zincir üstü veriler, özellikle Bitcoin’e kurumsal katılımın artmasıyla Bitcoin yatırım ürünlerinin son haftada yaklaşık 187 milyon dolarlık giriş gördüğünü doğruluyor. MicroStrategy’nin son duyurusu, kurumsal girişleri varlık sınıfında daha da güçlendiriyor.

Son Bitcoin fiyat hareketiyle birlikte analistler, yükseliş fiyat tahminleri yapmaya başladılar. Ünlü Bitcoin analisti MustStopMurad, bu yıl 60.000 dolarlık bir BTC fiyatının oldukça mümkün olduğunu söylüyor.

Murad, varsayımlarını M1 para arzına göre yapar. Bitcoin için kritik seviyeler 2018 ve 2019’da 6.000 Dolar ve 2021 ve 2022’de 30.000 Dolar olarak gözlemlendi. İlginç bir şekilde, M1 seviyeleri göz önüne alındığında bu değerler yakın bir şekilde örtüşüyor. BTC için M1 arzı yıllar içinde artmış olsa da Murad, Bitcoin’in potansiyel olarak 60.000 dolar sınırını geri alabileceğine inanıyor. M1 arzına dayalı analizi doğru çıkarsa, Bitcoin fiyat tahminlerinde bir artış bekleyebiliriz.

Ayrıca, gelecek yıl 2024’ün ortalarında gerçekleşecek olan Bitcoin halving etkinliği, BTC fiyatına ek bir katalizör sağlayabilir.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin