Microsoft çok konuşulacak bir kripto para madenciliği patenti aldı!

Microsoft çok konuşulacak bir kripto para madenciliği patenti aldı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Microsoft; egzersiz yapma, reklam görüntüleme veya okuma gibi etkinliklerde yer alırken insanlardan toplanan verilerle desteklenen bir kripto para madenciliği sistemi için patent başvurusunda bulundu. Geçen hafta perşembe günü Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü’ne (WIPO) yapılan başvuru, CoinDesk tarafından bildirildi.

Sensörler etkinliğinizi algılıyor ve kripto para madenciliği için veriye çeviriyor

Uygulamada ortaya konan sistem iş kanıtı madencilik algoritmasına oldukça benziyor. Ancak işin büyük bir kısmı veri toplama yoluyla yapılıyor: Sensörler belirli bir dizi görevle ilişkili etkinliği algılıyor ve kaydediyor. Kayıtlar daha sonra denklemleri çözmek için bilgisayarlar tarafından okunabilen verilere dönüştürülüyor.

Patentte süreç şöyle açıklanıyor:

Bazı geleneksel kripto para sistemleri için gereken büyük hesaplama işi yerine, kullanıcının vücut aktivitesine dayanarak oluşturulan veriler bir iş kanıtı olabilir ve bu nedenle bir kullanıcı hesaplamanın zor olduğu problemleri bilinçsiz olarak çözebilir. Örneğin, kullanıcı bir reklamı görüntülemek veya belirli internet servislerini kullanmak gibi bir bilgi veya servis sağlayıcı tarafından sağlanan görevi yerine getirdiğinde kullanıcıdan yayılan bir beyin dalgası veya vücut ısısı madencilik sürecinde kullanılabilir.

Microsoft ayrıca, sistemin kullanıcıları görevleri tamamlamaya teşvik etmek için kullanılabileceğini de açıkladı. Sistemin önerdiği tarayıcılar, egzersiz sırasında bir reklam veya kalp atış hızı okuma söz konusu olduğunda zihinsel konsantrasyon gibi şeyleri tespit edebilecek. Toplanan veriler blokları doğrulamak ve ödüllerin kilidini açmak için kullanılacak.

Microsoft’un uygulamanın sistemini daha fazla araştırıp inceleyemeyeceğine veya geliştirmeyi planlayıp planlamadığına dair bir gösterge yok. Protokolün kendi blok zincirine mi yoksa mevcut bir blok zincirinin üzerine mi inşa edileceği de belli değil.

Kripto para birimi madenciliği için insan faaliyetini kullanma kavramı, herhangi bir yaygın anlamda uygulamaya konmamış olsa da, geçmişte araştırılmıştı. 2017’nin sonlarında, Institute of Humen Obsolescence olarak bilinen bir Hollandalı girişim; 37 kişiden elde edilen vücut ısısını kullanarak sekiz gün boyunca bir bilgisayarın madencilik operasyonlarını gerçekleştirmişti.

financemagnates

Dikkat: Bu sıra dışı Bitcoin dolandırıcılığına kurban gitmeyin!


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin