Blockchain, koronavirüs ile mücadelede kullanılabilir mi?
Blockchain, koronavirüs ile mücadelede kullanılabilir mi?

Koronavirüs salgını sürerken dev firmalar Blockchain’den yararlanıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Çin’in en büyük ikinci kurye hizmetleri sağlayıcısı olan SF Express, koronavirüs salgını sırasında kritik malzemeleri taşımak için Blockchain kullanımını araştırıyor.

TBM’ye ait People’s Daily Group içindeki İngilizce bir gazete olan Global Times, 30 Mart’ta, Shenzhen merkezli firmanın, teknolojiyi izlemek ve tıbbi ürünlerin kalitesini kontrol etmek için teknolojiyi yararlı bulduğunu bildirdi.

SF Express güvenlik için Blockchain kullanmaya başladı

SF Express’in Blockchain uygulamasının kapsamı ve durumu ayrıntılı olmasa da, özellikle yüksek standartlar ve güvenilirlik gerektiren ilaçların ve gıdaların taşınması için Blockchain kullanımını kurmaya başladığı bildirildi.

Haber, Blockchain’i büyük veri ve yapay zekanın yanı sıra tıp çalışanlarına ve tedarikçilere pandemi sırasında yardım sağlamalarına yardımcı olan önemli yeni teknolojilerden biri olarak konumlandırıyor.

SF Express’in malların takibini, doğrulanmasını ve doğru kaydedilmesini destekleyen bir lojistik ağı oluşturmak için Blockchain’i büyük verilerle birleştirdiği söyleniyor. Sistemin, tedarik önceliği seviyelerini tanımlayabileceği ve bölgelere dağıtılan sahte veya lisanssız ürünlerin risklerini azaltabileceği bildirildi.

WHO, koronavirüs salgını sebebiyle Blockchain şirketleriyle ortaklık kuruyor

Alibaba Group ve Huawei gibi ünlü Çinli teknoloji firmalarının da enerjilerini, halk sağlığı krizi için teşhis çözümlerini geliştirebilecek yapay zeka çözümleri sunmaya odakladıkları bildiriliyor.

Bu hafta sonu, Dünya Sağlık Örgütü, pandemiyle bağlantılı verileri paylaşmak için dağıtık defter teknolojisi tabanlı bir platform başlatmak için büyük Blockchain ve teknoloji şirketleriyle ortaklık kurdu.

cointelegraph

Dikkat: Bu sıra dışı Bitcoin dolandırıcılığına kurban gitmeyin!


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin