Merkez bankası dijital para birimi yarışında Fransa, ben de varım diyor
Merkez bankası dijital para birimi yarışında Fransa, ben de varım diyor

Merkez bankası dijital para birimi yarışında Fransa, ben de varım diyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Fransa merkez bankası dijital para birimi çalışmaları için geçtiğimiz Nisan ayında iş ilanına çıktı ve dijital para konusunda test uygulamalarını gerçekleştirebilecek firmalardan başvuru topladı. Toplamda 8 firma Fransa Merkez Bankasının test çalışmalarına katıldı. Bu işletmeler: Accenture, Euroclear, HSBC, Iznes, LiquidShare, ProsperUS, Seba Bank ve Societe Generale – Forge.

Mayıs ayında Societe Generale ilk test çalışmalarına başladı. Test uygulamalarında Fransa dijital para birimi için ilk örnek transfer gerçekleştirildi. Societe Generale ayrıca bankalar arası transferlede blockchain ağının güvenliğini de test etti.

Merkez bankası dijital para birimi çalışmaları

Societe Generale test uygulamalarından oldukça pozitif sonuçlar aldığını açıkladı. Test uygulamaları sayesinde ödeme süreçlerini kısalttığı ve sistemin güvenliğin arttırıldığı ifade edildi.

2020 yılından itibaren merkez bankalarının kripto paraların ardındaki teknoloji olan blockchain sistemi ile alt yapılarını dönüştürdüklerine şahit oluyoruz. Merkez bankaları kendi ulusal para birimlerini dijitalleştirerek blockchain üzerinde işlem yapar hale getiriyor. Bu konuda Çin merkez bankası oldukça iyi bir mesafe kat etti ve Çin para birimi yuanı başarılı biçimde dijitalleştirdi.

Dijital yuan Çin’de 5 şehirde kullanılmaya başlandı bile. Maaş ödemeleri, sosyal ödemeler ve günlük ekonomik harcamalar Çin’de pilot bölgelerde dijital yuan üzerinden gerçekleştiriliyor. Çin’den başka Fransa, ABD, İngiltere, Japonya, İsviçre ve Litvanya başta olmak üzere birçok ülke para birimlerini dijitalleştirme konusunda somut çalışmalar yürütüyor.

Finextra.com

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin