altın ve Bitcoin
Altın ve Bitcoin

Kyle Bass: “Gümüş, altın ve Bitcoin patlama yapacak.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Hayman Capital Management’un kurucusu ve Hedge fon yöneticisi Kyle Bass, küresel ekonomideki son gelişmeleri değerlendirdi. Bass, 2005 yılında beri hedge fonlarını yönetiyor. 2005 yılında 33 milyar dolarlık fonu başarılı biçimde yöneterek kariyerine başladı. 2008 yılında ise birçok işletme iflas ederken Kyle Bass’ın müşterileri finansal varlıklarını %200’e varan oranlarda arttırdı.

Kyle Bass, son tweet’inde gümüş, altın ve Bitcoin patlama yapacak açıklamasında bulundu. Bass, küresel piyasalarda merkez bankalarının yoğun biçimde para basmasının sonucu olarak gümüş, altın ve Bitcoin’in fiyatlarında ciddi artışlar bekliyor.

Gümüş, altın ve Bitcoin patlama yapacak

2019 yılından beri ABD Merkez Bankası (FED), Avrupa Merkez Bankası (ecb) ve Japonya Merkez Bankası başta olmak üzere birçok merkez bankası düşük faiz ve yüksek likidite politikası uygulamaya başladı. Hatta bu dönemde ABD Başkanı Trump, FED yönetimine faiz indirmesi için baskı yaparak ECB’i manipülasyon yapmakla suçladı.

Tüm bu gelişmelerin üzerine yaşanan Korona Salgını merkez bankalarının para musluklarını daha da açmasına neden oldu. Trump, FED’e sınırsız para basma yetkisi verdi.

Fiat para arzı arttıkça dolar, euro ve diğer para birimleri değer kaybetmeye başladı. Arzı kısıtlı olan ve likiditesi yüksek olan değerli metaller, emtia ve Bitcoin’in ise talebi artıyor.

Bitcoin’in yıllık arz miktarı 11 Mayıs 2020’deki ödül yarılamasının ardından 300,000 – 320,000 BTC’ye düştü.

Kyle Bass, yukarıdaki  nedenlerden ötürü Bitcoin ve altın fiyatlarında patlama bekliyor.

U.today

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin