Meme coin rekabeti büyüyor: Shiba Inu fiyatı Dogecoin'i geçebilir mi?
Meme coin rekabeti büyüyor: Shiba Inu fiyatı Dogecoin'i geçebilir mi?

Meme coin rekabeti büyüyor: Shiba Inu fiyatı Dogecoin’i geçebilir mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Ocak 2024’te kripto dünyasının iki önemli oyuncusu, Dogecoin (DOGE) ve Shiba Inu (SHIB), fiyat performansında benzer bir çöküş yaşadı. Ancak, bu ikili arasında Şubat ayında ayrılık yaşanabilir. Dogecoin, 0,08 doların altına inerek olumsuz piyasa koşullarıyla karşı karşıya kaldı. Madencilerin satış baskısı, Dogecoin’un gelecek haftalarda Shiba Inu’nun önüne geçmesini engelleyebilir.

Zincir içi veriler, Shiba Inu‘nun daha güçlü bir performans sergileme eğiliminde olduğunu gösteriyor. 11.4 milyar dolarlık piyasa değeriyle Dogecoin ve 5.3 milyar dolarlık piyasa değeriyle Shiba Inu, memecoin ekosisteminin liderleri konumunda. Ancak, Dogecoin’un madencileri ve madencilik havuzu, son dönemdeki alım satım eğilimleriyle DOGE’nin geride kalma riskini artırabilir.

Dogecoin (DOGE) vs. Shiba Inu (SHIB) Price performance Jan 2024. Source: TradingView

Şubat 2024, bu iki popüler memecoin arasında rekabetin kızışabileceği bir dönem olabilir. Dogecoin ve Shiba Inu’daki rekabetin yanı sıra Bitcoin Minetrix projesi de ön satış aşamasında benzersiz bir potansiyelle karşımıza çıkıyor.

Bitcoin Minetrix fiyat tahmini 2024-2030:

Bitcoin Minetrix’i Ziyaret Edin

Bitcoin Minetrix‘in fiyat tahmini, genel kripto para piyasasının dinamiklerine bağlı olarak şekilleniyor. En iyimser senaryoya göre, 2024’ün sonlarına doğru 0,017 dolar civarında listelenebilir ve 2025’te 0,029 dolara kadar yükselebilir. Ancak, kripto piyasasındaki belirsizlikler, özellikle büyük borsalara yönelik endişeler, Bitcoin’in fiyatını etkileyebilir ve bu da Bitcoin Minetrix gibi projeleri etkileyebilir.

Bitcoin Minetrix’in bulut madenciliği tabanlı bir projesi olduğu düşünüldüğünde, yeşil madencilik trendine geçişin önemli bir potansiyele işaret ettiği görülüyor. Eğer madenciler, bu yeşil bulut madenciliği modeline geçerse, Bitcoin Minetrix’in değeri olumlu yönde etkilenebilir. Bu bağlamda, uzmanlar 2024 sonuna kadar Bitcoin Minetrix fiyatının 0,020 dolara kadar yükselebileceğini düşünüyor ve 2025’te 0,039 dolara kadar çıkabileceğini öngörüyorlar. Hatta, olumlu bir fiyat hareketi devam ederse, 2030’da 3,5 dolara kadar ulaşma potansiyeli olduğu belirtiliyor.

Projenin şu anda 0,011 dolarlık bir ön satış fiyatına sahip olduğu ve token’ların yüzde 42,5’inin ön satış için ayrıldığı göz önüne alındığında, Bitcoin Minetrix’in gelecekteki değerinin sağlam bir temele dayandığı düşünülüyor. Proje, çevreye saygılı ve kullanıcı dostu olmayı hedefleyen bir yaklaşım benimsiyor ve bu da gelecek için olumlu bir gösterge olarak değerlendirilebilir.

Dogecoin madencileri 22 milyon dolarlık DOGE’yi piyasaya sürdü!

Dogecoin (DOGE) Miners Reserves | Source: IntoTheBlock

Dogecoin madencileri, kripto piyasasındaki yükseliş dalgasından maksimum fayda sağlamak için son üç ayda etkileyici bir hamle yaptı. Kasım 2023’te 4.64 milyar DOGE’ya sahip olan madenciler, kripto rallisinin zirvesine ulaştıkları Ocak 2024’e gelindiğinde bu miktarı hızla 4.35 milyar DOGE’ye düşürdüler. Bu, madencilerin sadece üç ay içinde yaklaşık 22.63 milyon dolarlık DOGE’yi piyasaya sürdüğü anlamına geliyor.

IntoTheBlock’un madenci rezervleri tablosu, bu satış eğilimini gözler önüne sererek, madencilerin kâr elde etme stratejilerini vurguluyor. Bu satışlar, Dogecoin fiyatlarında bir düşüş potansiyelini beraberinde getiriyor. Piyasadaki genel talebin zayıflamasıyla birleştiğinde, Dogecoin fiyatlarının Şubat 2024’te daha fazla baskı altında kalabileceği ve Shiba Inu’nun öne geçme şansının artabileceği öne çıkıyor. Piyasanın önümüzdeki aylarda nasıl evrileceğini görmek için heyecan verici bir döneme giriyoruz.

Dogecoin fiyatında kritik destek tehlikede!

Dogecoin (DOGE) Price Forecast | Source: IntoTheBlock

Dogecoin (DOGE), kripto sektöründeki genel düşüş trendine katılarak geçen ay önemli bir değer kaybı yaşadı. Ancak, madencilerin 22.6 milyon dolarlık satış trendi, ayıların önümüzdeki haftalarda daha fazla güç kazanmaya hazırlandığını gösteriyor. Bu durumu doğrulamak için, Dogecoin ayılarının 0,07 dolar civarındaki ilk destek seviyesini aşmaları gerekiyor.

IntoTheBlock’un Global para girişi/çıkışı (GIOM) verilerine göre, 528.180 adresin ortalama 0,071 dolar fiyatla 45.6 milyar DOGE satın aldığı görülüyor. Bu, Dogecoin sahiplerinin bu fiyat seviyelerinde büyük ölçüde alım yaptığını gösteriyor. Eğer bu sahipler, pozisyonlarını korumak amacıyla alıma devam ederse, düşüş eğilimini tersine çevirebilirler.

Ancak, 0,07 dolarlık destek seviyesinin altındaki bir sapma, marj çağrılarına yol açabilir ve 0,06 dolarlık bir yeniden testin kapılarını aralayabilir. Boğaların kontrolü elde tutabilmesi için DOGE’nin 0,10 dolarlık bölgenin üzerine çıkması gerekecek. Bu durumda, 0,095 dolarlık ortalama fiyattan 14.1 milyar DOGE satın alan 786.930 adresin büyük bir direnç oluşturabileceği unutulmamalıdır. Piyasadaki bu karmaşık dinamikler, önümüzdeki günlerde Dogecoin fiyatında belirleyici olabilir.

Shiba Inu (SHIB) 2024 fiyat tahmini:

Shiba Inu (SHIB) için 2024’teki fiyat tahminine ilişkin analiz, karmaşık bir tabloyu ortaya koyuyor. SHIB, mevcut durumda 200 günlük basit hareketli ortalamanın üzerinde işlem görse de, geçen yıl yaşadığı yüzde 20’lik düşüşle zorlu bir dönemden geçti. SHIB, özellikle Bitcoin ve Ethereum gibi diğer kripto varlıklarına göre performans açısından geride kaldı.

Son 30 günde sadece 13 yeşil gün yaşayan SHIB, bu sürenin %43’ünü oluşturarak zayıf bir performans sergiledi. Ayrıca, tüm zamanların en yüksek seviyesinden yüzde90’lık önemli bir düşüş yaşadı ve piyasa değeri orta düzeyde likiditeye işaret ediyor. Yıllık enflasyon oranının yüzde 7,33 seviyesinde olması da genel tabloyu karmaşıklaştırıyor.

Gelecekte, SHIB’in kripto muadillerine ve geniş piyasa endekslerine karşı kaybettiği zemini geri kazanmak için zorlu bir mücadeleyle karşı karşıya olabileceği belirsizliği bulunuyor. Ancak, yenilikler ve yaklaşan Bitcoin güncellemeleri gibi faktörlerin, SHIB fiyatında yükseliş ivmesi yaratabileceği öngörülmektedir. SHIB’in fiyatının 0,00058052 ile 0,00001919 dolar arasında işlem görebileceği ve yüksek fiyat hedefine ulaşması durumunda yüzde 110’dan fazla bir artış potansiyeli bulunmaktadır.

fxempire


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin