Melek yatırımcı Jason Calacanis kripto para piyasasını yorumladı.
Melek yatırımcı Jason Calacanis kripto para piyasasını yorumladı.

Melek yatırımcı Jason Calacanis kripto para piyasasını yorumladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

İlk kripto para Bitcoin’in ortaya çıkışından beri on iki sene geride kalırken 5.000’in üzerinde kripto para birimi yaratıldı. Bunların birçoğu taleple karşılaşarak büyürken hatırı sayılır bir kısım yıllar içinde büyük ölçüde başarısız oldu. Yine de uzmanlar hem yeni çıkacak hem de mevcut paraların giderek daha fazla oranda hayatta kalacağı görüşünde.

Konuyla ilgili görüşlerini paylaşan melek yatırımcı Jason Calacanis, birçok kripto paranın talepten arınacağını ve birer çöpten ibaret olduklarını söyledi. Twitter üzerinden görüşlerini paylaşan ünlü yatırımcıya göre kripto para birimlerinin yalnızca yüzde 1’i değerliyken yüzde 99’u işe yaramaz.

“Tüm kripto para birimlerinin yalnızca 50 tanesi başarılı”

Şu anda 5.000’in üzerinde kripto para birimi listeleniyor. Calacanis’in görüşü, bunların yalnızca 50 tanesinin gerçekten başarılı olduğu yönünde.

“Çöp” paraların piyasa hacmi hesaba katıldığında milyarlarca doların aslında bir hiç uğruna piyasada dolaştığı sonucu ortaya çıkıyor. Günün birinde bu paraların ortadan kalkması piyasanın geri kalanında kalıcı etkilere sebebiyet verebilir.

Kevin Rose: “Yalnızca kâr elde etmek için oluşturuluyorlar.”

Bu büyük bir iddia gibi görünse de Calacanis bu duyguları paylaşan tek kişi değil. Ona benzer bir şekilde True Ventures’ın ortağı Kevin Rose da kısa süre önce verdiği bir röportajda Jason’ın düşüncelerini yineledi ve kripto para projelerinin %99’unun başarısızlığa uğradığını söyledi.

Rose, bu projelerin büyük çoğunluğunun, yalnızca kâğıt paranın yarattığı mevcut finansal durum için doğal bir çözüm modeli olmaksızın, yalnızca kâr üretimi amacıyla oluşturulduğunu söyledi.

Her iki gözlem de, ne kadar aşırı olursa olsun, geçmişte yaşanan olayları büyük ölçüde yansıtıyor. 2018-2019 yıllarında yaklaşık 1.900 ila 3.000 kripto para birimi ortaya çıktı ve neredeyse yarısı bu seneyi görebildi. İşlevsel olmayan kripto paraları izlemeye adanmış bir platform olan Coinopsy’den gelen veriler ICO destekli madeni paraların yüzde 60’ının kaybolduğunu ortaya koydu.

Bu arada tanınmış analist Willy Woo, bir sonraki Bitcoin boğa koşusunun başlangıç tarihi ile ilgili tahminini paylaştı. Buradan okuyabilirsiniz.

zycrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin