featured

Uzmanlar açıkladı: Mart ayı, Bitcoin için de baharı müjdeliyor olabilir!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Mart ayının başlamasıyla birlikte geçtiğimiz hafta kripto para piyasası lideri olan Bitcoin’in değerinde %16 oranında bir artış kaydedildi. Bu yükseliş ile son düşüş hareketleri ile kaybettiği değerleri biraz olsun kazanmaya başladı. Bitcoin, Rusya ile Ukrayna arasındaki gerilimler sırasında daha savunmasız durumda kalan diğer risk varlıklarına bir alternatif olarak toparlanmaya başladığını gösterdi.

Kripto para piyasasındaki yükseliş eğilimi devam ederse, Valkyrie Bitcoin Strategy ETF (BTF) gibi borsada işlem gören fonlar da fayda sağlayabilir. Aktif olarak yönetilen ve vadeli işlemlere dayalı BTF, bir uzmanın tahminlerinin doğru çıkması durumunda bu ay bir miktar yükselişe geçebilir.

Nigel Green, Bitcoin için olumlu konuştu

deVere Group CEO’su Nigel Green bu konudaki düşüncelerini şu sözlerle ifade etti:

Şu anda olduğu gibi, bu fiyat ivmesinin düşmesi için hiçbir neden göremiyorum. BTC’nin bu ayın sonunda 50,000 dolara ulaştığını görebiliriz. Bitcoin’in Kasım 2021 tarihinde ulaştığı tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 68,000 dolara ulaşıp ulaşamayacağını söylemek için ise hâlâ çok erken.

Geçtiğimiz ekim ayında piyasaya sürülen BTF, CME’de işlem gören ön aylık BTC vadeli işlem sözleşmelerini elinde tutuyor. Bu nedenle dijital varlığa karşı mevcut vadeli işlemler, mart ayındaki vadeli işlemlerden oluşuyor. En yakın ayın sözleşmelerini elinde tutan BTF, Bitcoin’in fiyat hareketine makul ölçüde duyarlı olmalıdır.

Bitcoin

Farklı bir şekilde bakıldığında, Green’in Bitcoin’in bu ayın sonuna kadar 50,000 dolara yükseleceği tahmini doğru çıkarda bu BTF için bir nimet olabilir. Çünkü BTC salı günü en yüksek 44,300 dolar civarında işlem gördü. Yukarıda bahsedilen Rusya-Ukrayna çatışması, devam ederse bu da Bitcoin’i daha yükseğe çıkarmak için bir katalizör olabilir.

Green bu küresel gerilimle alakalı düşüncelerini de şu sözlerle ifade etti:

Ukrayna-Rusya durumu önemli finansal çalkantılara neden oldu. Dolayısıyla bireyler, işletmeler ve aslında devlet kurumları sadece bölgede değil aynı zamanda küresel olarak geleneksel sistemlere alternatifler arıyor. Bitcoin, Bankalar kapanırken, ATM’lerin parası tükenirken, kişisel tasarrufların savaş için ödenmesine yönelik tehditler, başlıca uluslararası ödeme sistemi SWIFT ve diğer faktörlerin yanı sıra; uygulanabilir, merkezi olmayan, sınırsız, kurcalamaya dayanıklı, para sistemi olarak ortaya çıktı.

Bugün, BTC dünyanın en değerli 14. para birimi olarak bulunuyor. Piyasaya daha fazla kurumsal yatırımcı girdikçe daha da yüksek sıralara doğru tırmanabilir. Green:

 Giderek daha fazla kurumsal yatırımcı sektörün kontrolünü ele geçirdikçe, güvenilirlik artıyor, ticaret hacimleri yükseliyor ve volatilite azalıyor. Bunların hepsi günlük yatırımcılar için iyi haberler.

ETFTrends


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin