Ken Griffin’den öz eleştiri: Bitcoin hakkında yanıldığı kabul etti

Ken Griffin’den öz eleştiri: Bitcoin hakkında yanıldığı kabul etti

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kurumsal şirketlerin bir kısmı Bitcoin ve varlıklarına sıcak bakarken, bazıları ise tamamen benimsemiyor. Hatta balon ve anlamsız olarak nitelendirenler bile var. Ağır eleştirileri yenileyen kurucular bu dünyanın gerçek olduğunu artık anlamaya başladılar. Bitcoin hakkında daha öncesinde farklı düşünen Ken Griffin sözlerini geri aldı.

Citadel LLC’nin Kurucusu ve CEO’su Ken Griffin, son birkaç yılda kripto para birimi endüstrisinin en büyük eleştirmenleri arasında yer alıyordu. Ancak, son görünümünde varlık sınıfı hakkında yanıldığını ve artık onun yararlarını gördüğünü itiraf etti.

Dijital varlık sektörünün iki karşıt ekip oluşturduğunu söylemek mümkün. Bunlardan biri: endüstri destekçileri, diğeri ise tamamen eleştirmenler. Amerikalı milyarder Ken Griffin, Bitcoin ve altcoinlerin Amerikan dolarına zarar verebileceğine inandığı için ikinci kulübün bir parçası olmayı tercih etti. Bitcoin hakkında, bazılarının ABD ulusal para birimi yerine BTC’yi seçmesinin bir “cihatçı çağrı” olduğunu bile söyledi.

Bitcoin hakkında ağır eleştiri yapmıştı

Ken Griffin konu Bitcoin olduğunda sözlerini esirgemedi. Destekleyenleri bile eleştiren Griffin, dolara karşı açılmış bir savaş olarak gördü. Bloomberg için yakın zamanda yapılan bir röportajda ise, kararından dönmüş gibi. 

Citadel’in yöneticisi, kriptonun “son yıllarda finanstaki en büyük hikayelerden biri” olduğunu ve varlık sınıfının mevcut piyasa değerinin neredeyse 2 trilyon dolar olduğunu kaydetti. Bu nedenle, Griffin “bu çağrıda haklı” olmadığını kabul etti. Ayrıca, birçok işletmenin önümüzdeki aylarda kripto para evrenine kollarını açacağını öngördü. Yine de sektör hakkında şüpheleri olduğunu da yineledi. Griffin,

“Hala şüpheciliğim var. Ancak bugün bu dünyada buna katılmayan yüz milyonlarca insan var. Kurumların ve yatırımcıların portföy tahsis sorunlarını çözmelerine yardımcı olmaya çalıştığımız ölçüde, kriptoda piyasa yapıcı olmayı ciddi bir şekilde düşünmeliyiz.”

Ken Griffin’in Bitcoin hakkında söylediklerine katılanların sayısı az değil. Daha öncesinde Kevin O’Leary ve Jordan Belfort gibi ünlü simalarda eleştirmişti. Ancak şu an hepsi yanıldıklarını kabul etti.

cryptopotato


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin