MakerDAO DeFi dalgalanmasında öne çıkıyor! Yükselişin arkasındaki potansiyel katalizörler nelerdir?
MakerDAO DeFi dalgalanmasında öne çıkıyor! Yükselişin arkasındaki potansiyel katalizörler nelerdir?

MakerDAO DeFi dalgalanmasında öne çıkıyor! Yükselişin arkasındaki potansiyel katalizörler nelerdir?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – MakerDAO (MKR) kriptosu 26 Eylül Salı günü en çok kazananlar arasında yer aldı ve yükselen fiyatıyla piyasa gözlemcilerinin dikkatini çekti.

Maker (MKR) kriptosu, fiyatındaki önemli kazanımların da gösterdiği gibi, son zamanlarda kripto piyasası meraklılarından kayda değer bir ilgi gördü. Bu arada, kripto fiyatındaki son kazançlar da onu 26 Eylül Salı günü piyasada en çok kazananlardan biri haline getirdi. Bununla birlikte, yatırımcılar, daha geniş merkezi olmayan finans (DeFi) piyasasında dalgalı bir ticaretin ortasında MKR fiyatını yakından takip ediyor.

Maker (MKR) yükselişinin arkasındaki potansiyel katalizör

Birkaç analist, merkezi olmayan finans (DeFi) dünyasında MakerDAO’nun DAI gibi faiz getiren stablecoin’lere olan ilginin arttığını iddia etti. Geleneksel stablecoin’lerin aksine DAI, getirisini Maker Vault’larda oluşturulan stabilite ücreti ve ABD Hazineleri gibi gerçek dünya varlıkları gibi benzersiz kaynaklardan elde ediyor.

Bu eğilimin MakerDAO’nun DeFi ortamındaki konumu üzerinde önemli bir olumlu etkisi olabilir. Ek olarak MakerDAO, likiditeyi artırmayı ve büyümesini daha da artırmayı amaçlayan Spark Protokolünü zkSync Era Mainnet’te dağıtmak da dahil olmak üzere ekosistemini genişletme fırsatlarını araştırıyor.

Bu arada, DAI gibi faiz getiren stabilcoinler, kullanıcılara fonlarını hazır tutarken geleneksel tasarruf hesaplarına benzer getiriler elde etme fırsatı sunuyor. Ancak bu hesaplara para yatırmanın likiditeye anında erişimi sınırlayabileceğini unutmamak önemlidir.

Dolayısıyla, stabilcoinlere olan ilginin artmasının MakerDAO protokolü üzerinde önemli bir olumlu etki yaratacağı öngörülüyor.

MakerDAO fiyat performansı

Büyük kriptoların çoğundan elde edilen kazançları silen piyasadaki belirsizliklere rağmen, Maker istikrarlı bir ivme sürdürdü. Bu yazı yazılırken, Maker fiyatı son 24 saatte %4,43 artarak 1.335,73 dolardan işlem görürken, bir günlük hacmi %64,63 artışla 81.41 milyon dolara yükseldi.

Son günlerdeki performansına bakıldığında, Maker fiyatı son yedi günde %5’in üzerinde ve bir ayda yaklaşık %25 arttı. Yıldan yıla (YoY) bazında, kripto yazım itibariyle yaklaşık %92 yükseldi.

Bununla birlikte, DAI fiyatı 26 Eylül’deki yazım sırasında %0,08 düşüşle 0,9997 dolara geriledi ve hacmi düne göre %31 artışla 97.12 milyon dolara yükseldi.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin