featured

Litecoin halving yaklaşırken popüler analistten uyarı geldi: Yüzde 40’lık bir düşüş gelebilir mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki gözde altcoin’lerden bir tanesi olan Litecoin (LTC), geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği %25’lik rallisi ile ilk on kripto para birimine liderlik etti. 3 Temmuz Pazartesi günü, LTC fiyatı 8 milyar doları aşan piyasa değeriyle 2023’ün yeni zirvesi olan 114 dolara ulaştı.

Bundan yaklaşık 40 gün sonra gerçekleşecek olan Litecoin halving etkinliği de gözde altcoin için güçlü bir yükseliş hissi yaratıyor. Analistler fiyatının daha fazla yükseleceğini söylerken, zincir üstü veriler yatırımcıların biraz daha dikkatli olması gerektiğini gösteriyor. Popüler kripto analisti Ali Martinez bu konuda şunları söyledi:

Şu anda, #Litecoin MVRV 30D %35 civarında seyrediyor. Tarihsel olarak MVRV 30D, 2018’den bu yana %30 sınırını her aştığında, bunu genellikle keskin bir fiyat düzeltmesi takip etti. Bu genellikle %30 ila %40 arasında değişen bir LTC fiyat düşüşü anlamına gelmektedir.

Bu yılın başlarında LTC fiyatı iki kez 100 doları aştı. Ancak gözde altcoin, kısa süre sonra güçlü satış baskısıyla karşılaştı ve ardından bir kez daha yükselmeden önce yaklaşık %20’lik bir düşüş gördü.

Litecoin halving yaklaşıyor

Programa göre, Litecoin blockchain’i önümüzdeki ay ortalarında halving olayına girecek. Dolayısıyla yatırımcılar, “halving” adı verilen önemli bir etkinliğe hazırlanıyor. 5 Ağustos’ta gerçekleşecek olan bu etkinlik, yaratılan yeni token’ların miktarını yarı yarıya azaltacak. Piyasaya giren yeni token’lardaki bu düşüşün arz ve talep üzerinde etkili olması ve potansiyel olarak fiyat artışlarına yol açması bekleniyor.

Litecoin

2023’ün başından bu yana, LTC’nin fiyatı yaklaşık %53 oranında artış kaydetti. Altcoin, 3 Temmuz’da en yüksek noktası olan 114,50 dolar seviyesine ulaşmayı başardı. Yaklaşan halving olayı, Litecoin’in fiyatını daha da artıracağını umdukları için yatırımcılar arasında heyecan ve beklenti uyandırdı.

Geçen hafta Litecoin hashrate’i, halving olayı öncesinde ağ etkinliğinin artmasından bu yana tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Haziran ayında, Litecoin hashrate kayda değer bir artış yaşadı. Hashrate’deki bu artışa, madencilik zorluğundaki buna karşılık gelen bir artış eşlik etti. Bu da yeni blokları keşfetmeyi daha da zorlaştırdı.

Madenciler, blokları başarılı bir şekilde bulma şanslarını artırmayı amaçlayan madencilik operasyonlarına daha fazla makine ekleyerek bu zorluğa yanıt verdiler. Sonuç olarak, genel hashrate yükseldi.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin