takip edilemeyen kripto para
Takip edilemeyen kripto para

Kuzey Kore takip edilemeyen kripto para geliştirdi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Uzak Doğu Asya kökenli kripto para borsaları, Kuzey Kore merkezli hackerların tehditti altında. Kuzey Kore istihbarat teşkilatı ile ilişkili olduğu düşünülen hackerlar, kripto para borsalarına ve cüzdanlarına siber saldırı düzenleyerek milyarlarca dolar değerinde kripto para vurgununda bulunuyorlar.

Birleşmiş Milletler ’in 2019 yılı raporuna göre Kuzey Koreli hackerlar, 2019 yılında 2 milyar doların üstünde vurgunda bulundular. Bu para 17 ülkenin kripto para borsalarından ve kurumlarından çalındı.

Takip edilemeyen kripto para

Kuzey Kore vurgunda bulundukları Bitcoin ve kripto paraları olası uluslararası yaptırımlar nedeniyle kaptırmamak için takip edilemeyen bir kripto para yarattı. Kuzey Koreli hackerlar, çalıntı kripto paraları icat ettikleri takip edilemez kripto paraya çevirecek. Böylece çalıntı paraların takibini engellemiş olacaklar.

Kuzey Kore’nin ilerleyen süreçte bu kripto parayı ve izini kaybettiren teknolojiyi illegal örgütlere ve terör örgütlerine de satma olasılığı var.

Kuzey Kore’nin söz konusu çalışması henüz yayınlanmayan Birleşmiş Milletler raporlarına yansıdı. Söz konusu raporu NKNews.org haberleştirdi.

Mahremiyet ve gizlilik temalı bazı kripto paraların suçu ve suçun finansmanını kolaylaştırdığı iddia ediliyor. Bu kripto paralardan birisi de Monero (XMR). Geçtiğimiz günlerde Coinbase borsası tarafından yapılan açıklamada Monero, regülasyonlarla uyumlu biçimde çalışmadığı sürece Monero’nun listelenmeyeceği vurgulandı.

Nknews.org

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin