Dünyadaki toplam Bitcoin ATM sayısı yeni rekoruna ulaştı!
Dünyadaki toplam Bitcoin ATM sayısı yeni rekoruna ulaştı!

Almanya’daki Bitcoin ATM’lerinin büyük bir kısmı kapatılıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Almanya’nın mali düzenleyicisi BaFin, ülkedeki kripto para ATM’lerinin büyük çoğunluğunu işleten Shitcoins Club şirketinin Bitcoin ATM’lerinin kapatılacağını açıkladı. Polonyalı operatörün ülkede kripto para ticareti gerçekleştirmesi bir süre önce yasaklanmıştı.

Shitcoins Club ticaret lisansı olmadan çalışıyordu

Çarşamba günü, yetkililer “Shitcoins Club” vitrinlerini kapatmaya ve Bitcoin ATM makinelerine el koymaya başladı. Bir BaFin yetkilisi, Coindesk’e verdiği röportajda, söz konusu operatörün bankacılık veya özel ticaret lisansı olmadan çalıştığını söyledi.

BaFin, Shitcoins’in ana şirketi KKT UG’ye şubat ayında Almanya’daki tüm kripto ticareti işlemlerini durdurmasını emretmişti. Ancak finans haber sitesi Handelsblatt’a göre şirketin CEO koltuğunda oturan Adam Gramowski, düzenleyicilerin taleplerini yerine getirmeyi reddetti ve kiosklarını çalışır durumda tuttu.

Almanya’da 67 Bitcoin ATM’si var

Söz konusu hamlenin Almanya’daki çoğu kripto para ATM’sini çevrim dışı konuma getireceği belirtildi Shitcoins Club’un ülkede yaklaşık 17 Bitcoin, Litecoin ve Ethereum ATM’si bulunuyor. Bir bütün olarak Almanya’da sadece 67 adet operasyonel Bitcoin ATM’si olduğu hesaba katıldığında bunun kripto para adopsiyonu adına büyük bir darbe olduğu düşünülüyor.

CEO Adam Gramowski’nin Coindesk tarafından yöneltilen röportaj talebine henüz bir yanıt vermediği ifade edildi.

Bu arada bugünkü Ripple analizimizi buradan okuyabilirsiniz.

coindesk


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin