Santiment raporu: Kripto ve hisse senetleri arasındaki korelasyon kırıldı!
Santiment raporu: Kripto ve hisse senetleri arasındaki korelasyon kırıldı!

Santiment raporu: Kripto ve hisse senetleri arasındaki korelasyon kırıldı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Blockchain istihbarat firması Santiment, dün yapılan Fed faiz artırım duyurusunun ardından bu sabah en son piyasa bilgilerini paylaştı. Rapor, Bitcoin’in (BTC) duyuruyu takip eden 3 saat içinde hızla 29.200 doların üzerine çıktığından bahsederek başladı.

Bitcoin, Fed faiz artırımı sonrası yükselişe geçti!

Rapora göre, BTC’nin fiyatında son 24 saat içinde görülen artış, maliye politikası bu yılın Haziran ayına kadar artık bir endişe kaynağı olmayacağı için geçici bir rahatlamanın göstergesidir. Ancak son 14 aydaki faiz oranlarındaki %5’lik artış, kriptoların son bir buçuk yılda hisse senetleriyle büyük ölçüde ilişkili olduğu göz önüne alındığında ideal değil.

Santiment, “iki sektör arasında artan ayrışma belirtileri” göz önüne alındığında, bu ilişkinin daha uzun süre devam edip etmeyeceğini sorguladı. Santiment’in içgörülerine göre, tüm piyasa “kriptonun daha iyiye doğru gittiğine dair bazı güçlü göstergeler gördüğünden” bugün, kriptoların hisse senetleriyle olan bağlarını kopardığına dair bir başka iyi örnek oldu.

Zincir üstü ölçümler, Bitcoin’in adres aktivitesinin dün iki hafta içinde en yüksek seviyesine ulaştığını gösterdi ve önceki artış, yatırımcıların keskin bir fiyat düşüşüne tepkisine bağlandı. Rapor ayrıca, piyasa değerine göre en büyük kripto paralar için aşırı kısa pozisyon olmadığını da vurguladı.

CoinMarketCap’e göre, BTC’nin fiyatı son 24 satte %1,90’lık bir artış kaydettikten sonra 29.175 dolara ulaştı. Piyasa liderinin bu 24 saatlik kazancı, haftalık fiyat performansını da +%1,36 olan yeşile çevirmişti. Genel olarak, küresel kripto para piyasası değeri yaklaşık 1.20 trilyon dolar olarak gerçekleşti ve geçtiğimiz güne göre %1,56 arttı.

coinedition


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin