Kripto ticaret hacimleri 2023 yılının en düşük seviyesine geriledi! Ne anlama geliyor?
Kripto ticaret hacimleri 2023 yılının en düşük seviyesine geriledi! Ne anlama geliyor?

Kripto ticaret hacimleri 2023 yılının en düşük seviyesine geriledi! Ne anlama geliyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Dijital varlık veri sağlayıcısı CCData tarafından hazırlanan bir rapora göre, Temmuz ayında merkezi borsalardaki kripto ticaret hacimleri, ayı piyasası devam ederken bu yılın en düşük seviyesine geriledi. Spot işlem hacimleri %10,5 düşüşle 515 milyar dolara gerilerken, türev işlem hacmi %12,7 düşüşle 1,85 trilyon dolara geriledi.

Bu düşüş, önde gelen iki kripto paranın (Bitcoin ve Ethereum) fiyat hareketindeki düşük oynaklığa bağlanıyor. Her iki token de Temmuz ayının başından bu yana yatay fiyat hareketi yaşamaya devam etti ve böylece piyasada beklenen kırılma yaşanmadı.

Binance, düzenleyici endişelere rağmen grup liderliğini sürdürüyor. En son borsa inceleme raporuna göre, Binance Temmuz ayında 208 milyar dolarlık işlem hacmi kaydederek spot işlem hacmine göre en büyük kripto borsası olmaya devam ediyor. Ancak, pazar payı Temmuz ayında art arda beşinci ay düşerek %40,4’e (Ağustos 2022’den bu yana en düşük seviye) düştüğü için bu borsa için pek iyi bir haber değil.

Binance’in pazar payındaki düşüşün büyük bir kısmı, firmanın Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile devam eden hukuk mücadelesine bağlanıyor. Temmuz ayında SEC, Binance ve CEO’su Changpeng Zhao’yu düzenleyicinin “kayıtsız menkul kıymetler” olarak etiketlediği farklı tokenleri halka arz etmekle suçladı.

Binance’in düzenleyici sorunları, kripto borsasının geleceği hakkında endişelenen yatırımcıları alternatif çözümler aramaya itmiş olabilir. CCData’da araştırma analisti olan Joseph, “Binance’a karşı olası düzenleyici eylemlerle ilgili son endişeler, borsadaki ticaret faaliyetini olumsuz etkilemiş gibi görünüyor ve kullanıcılar muhtemelen diğer alternatifleri tercih ediyor.”

Crypto total market cap chart from Tradingview.com

newsbtc


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin