Kripto piyasasındaki yükseliş hareketi Litecoin fiyatını nasıl etkiledi?
Kripto piyasasındaki yükseliş hareketi Litecoin fiyatını nasıl etkiledi?

Kripto piyasasındaki yükseliş hareketi Litecoin fiyatını nasıl etkiledi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Geçen hafta, Litecoin (LTC) 2023’teki 56 dolarlık dip noktasına geriledi ve halving sonrası art arda üçüncü düşüşünü yaşadı.

29 Ağustos Salı günü, Litecoin (LTC) fiyatı kısa bir süreliğine 70 dolara ulaştı; bu, 18 Ağustos’ta 2023’ün en düşük seviyesi olan 56 dollara düşmesinden bu yana en yüksek seviyesiydi. Devam eden fiyat rallisi, kripto piyasalarının Grayscale’in ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) karşı Bitcoin ETF başvurusu temyizinde dönüm noktası niteliğindeki zaferine tepki göstermesiyle geldi.

Düşük fiyatlar Litecoin ağını daha cazip hale getiriyor

Bitcoin Cash (BCH) ve Toncoin (TON) gibi diğer büyük kripto paralar çift haneli yüzdelik kazançlar elde etmek için yarışırken, Litecoin yalnızca %4’lük bir sıçrama elde etti. Litecoin fiyatının önümüzdeki haftalarda 100 doları geri kazanma şansı nedir?

Litecoin, eşler arası işlemlerde Bitcoin’e daha ucuz ve daha hızlı bir alternatif olarak öne çıktı. Son fiyat düzeltmesi bunu ön plana çıkarmış gibi görünüyor.

2 Ağustos halving etkinliği yaklaşırken LTC fiyatı Temmuz ortasında 100 doların altına düştü. O zamandan beri kripto yatırımcıları Litecoin ağında daha fazla işlem gerçekleştiriyor.

Aşağıdaki Santiment grafiği, günlük LTC İşlem Hacimlerinin geçtiğimiz ay boyunca nasıl kademeli olarak arttığını canlı bir şekilde gösteriyor. 25 Temmuz’dan bu yana %41 artışla 10.34 milyon LTC’den 29 Ağustos’ta işlem gören 14.6 milyon LTC’ye yükseldi.

Litecoin (LTC) Price May Reject $80 | Transaction Volume, Aug 2023

İşlem Hacmi, belirli bir günde LTC’yi içeren işlemlerin toplam hacmini özetler. Tipik olarak bu, ağ tarafından sunulan veya ağda barındırılan daha fazla hizmet kullanıldıkça LTC’ye olan talebin arttığı anlamına gelir.

İşlem faaliyetlerindeki bu sağlıklı büyümeyle LTC’nin halving sonrası kayıplarının bir kısmını geri alması şaşırtıcı değil. Ancak başka bir temel gösterge, Litecoin fiyatının hâlâ büyük bir fiyat kırılmasından uzak olduğunu gösteriyor.

Litecoin fiyat eğilimi

Grayscale’in dönüm noktası niteliğindeki zaferinin yarattığı dalgalanma etkisi Litecoin ayılarını pek etkilemedi. Borsa zincir içi piyasa derinliği tablosuna göre, ayılar mevcut fiyatlar civarında 277.340 LTC satmak için aktif emirler verdi. Bu, toplam 264.760 LTC’lik mevcut satın alma emri hacminden daha ağır basıyor.

Litecoin (LTC) Price May Not Reclaim |  Exchange Order Books

Borsa Zincir İçi Piyasa Derinliği grafiği, tanınmış kripto para birimi borsalarında Litecoin için verilen aktif siparişlerin hacmini gösterir. Yukarıda gösterildiği gibi, LTC’ye yönelik piyasa arzı şu anda talebi 12.500’den fazla coin kadar geride bıraktı.

Bu, işlem faaliyetlerindeki büyümeye rağmen devam eden kripto pazarındaki yükselişin Litecoin fiyatı üzerinde orantısız olarak daha küçük bir etkiye sahip olabileceğini gösteriyor.

LTC fiyat tahmini: 80 dolarlık direnç zorlayıcı olabilir

LTC yatırımcılarının düşüş eğilimi göz önüne alındığında Litecoin fiyatının önümüzdeki haftalarda 80 doların altında kalmaya devam etmesi muhtemel görünüyor.

Mevcut Litecoin sahiplerinin satın alma fiyatı dağılımını gösteren Küresel Para Giriş/Çıkış Fiyatı (GIOM) verileri de bu öngörüyü destekliyor.

1.25 milyon adresin ortalama 78 dolar fiyatla 8.84 milyon LTC coin satın aldığını belirtmek önemli. Litecoin arzı geride bırakacak kadar daha fazla talep yaratamadığı sürece, bu 80 dolarlık direnç tahmin edildiği gibi göz korkutucu olabilir.

Düşük bir ihtimal olsa da eğer boğalar bu direnci artırabilirse Litecoin’in fiyatı son halving etkinliğinden bu yana ilk kez 90 dolara ulaşabilir.

Litecoin (LTC) Price Predicton | IOMAP data, Aug 2023

Tersine, eğer piyasanın düşüş eğilimi artarsa, ayılar 60 doların altına doğru bir düşüşe neden olabilir. Ancak 401.000 cüzdan adresi ortalama 65 dolar fiyatla 5.14 milyon LTC coin satın aldı. Eğer HODL yaparlarsa Litecoin fiyatı bir toparlanmaya girebilir.

beincrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin