Kripto piyasası TÜFE verilerinin etkisi altında: BTC dalgalanırken, ATOM güçlü görünümünü koruyor!
Kripto piyasası TÜFE verilerinin etkisi altında: BTC dalgalanırken, ATOM güçlü görünümünü koruyor!

Kripto piyasası TÜFE verilerinin etkisi altında: BTC dalgalanırken, ATOM güçlü görünümünü koruyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – ATOM, günlük yüzde 6’lık bir artışla daha büyük sermayeli altcoin’ler arasında en iyi performansı sergiliyor. Bitcoin, dün ABD’nin Nisan ayı TÜFE verilerini açıklamasının ardından yükselmeye başladı. Altcoin’ler benzer bir oynaklık gösterdi, ancak çoğu günlük bazda kırmızıda işlem görüyor.

BTC’nin yükselişi ve düşüşü

Cumartesi sabahı 30.000 doları geçemeyen BTC, yaklaşık bin dolar geri çekildi ve büyük bir hareket olmaksızın nispeten sakin bir hafta sonu geçirdi. Genel görünüm Pazartesi ve Salı günü değişti ve varlık 28.000 dolara düştü.

ABD’nin Nisan ayı TÜFE rakamlarının açıklanması beklenirken BTC’nin daha fazla dalgalanma yaşayacağı düşünülüyordu. Gerçek rakamlar beklenenden biraz daha düşüktü ve bu da ani bir fiyat artışına neden oldu ve Bitcoin’i 27.500 dolardan 28.300 doların üzerine çıkardı.

Bununla birlikte, kripto para birimi kısa bir süre sonra dakikalar içinde 1.500 doların üzerine düştü ve 6 haftanın en düşük seviyesi olan 27.000 doların altına düştü.

Yazının yazıldığı an itibariyle, BTC yaklaşık 27.500 dolar seviyesinde duruyor.

BTCUSD. Source: TradingView

ATOM piyasa duyarlılığına karşı çıkıyor

Altcoin’ler dün benzer fiyat dalgalanmaları yaşadı, ancak bugün genel olarak küçük kayıplarla karşılaşıyorlar.

Ethereum, TÜFE açıklaması sırasında 1.900 dolara yükseldi, ancak saatler sonra 1.800 doların altına düştü. Şu anda 1.800 doların biraz üzerinde işlem görüyor.

Binance Coin, Ripple, Dogecoin, Polygon, Tron ve Shiba Inu da günlük ölçekte biraz kırmızı renkte. Cardano, Solana, Polkadot ve Litecoin ise önemsiz kazançlar elde ediyor.

ATOM, daha büyük sermayeli altcoin’ler arasında kayda değer tek kazanan olarak öne çıkıyor. Son 24 saatte kabaca %6 arttı ve 10 doların üzerinde işlem görüyor.

Toplam piyasa değeri, geçen hafta yaklaşık 70 milyar dolar kaybettikten sonra hâlâ 1.130 trilyon dolar seviyesinde bulunuyor.

Cryptocurrency Market Overview. Source: Quantify Crypto

cryptopotato


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin