featured

Kripto piyasası, Fed başkanının konuşması öncesinde kırmızı kaldı: Yatırımcılar ne beklemeli?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasası lideri Bitcoin de dahil olmak üzere Fed Başkanı Jerome Powell’ın haftanın sonlarında yapacağı konuşma öncesinde bugün kırmızı renkte işlem görüyor. Bitcoin %0,32 oranında bir düşüşle 26,100 doların altına gerilerken, en büyük altcoin olan Ethereum ise %0,99’luk düşüşle 1,662 dolara geriledi.

kripto para Bitcoin

Konuşma, şaşırtıcı derecede güçlü bir ekonomik büyüme ortamında enflasyonu düşürmek için daha fazla politika sıkılaştırmasının gerekip gerekmeyeceği veya enflasyonun düşürülmesinde oranların sabit tutulması için yeterli ilerlemenin sağlanıp sağlanmadığına ilişkin son görüşlerini verecek.

Kripto para piyasası kırmızı kaldı

Diğer önde gelen kripto para birimleri olan BNB (%3,5), XRP (%1,6), Cardano (%3,4), Solana (%2,7), Polygon (%4,8) ve Shiba Inu (%4,6) fiyatları da bugün düşüşte.

Bu arada, küresel kripto para piyasası değeri ise %0,76 oranında bir düşüşle yaklaşık 1,05 trilyon dolara geriledi. Unocoin Kurucu Ortağı ve CEO’su Sathvik Vishwanath bu konuda şu sözleri söyledi:

Bitcoin fiyatı şu anda 26,000 dolar civarında işlem görüyor. Yatırımcılar heyecanla Fed Başkanı Jerome Powell’ın Cuma günkü konuşması da dahil olmak üzere Fed politika yapıcılarının gelecek ABD verilerini ve yorumlarını takip ediyor. Bu, ABD devlet tahvili getirilerini potansiyel olarak birkaç on yılın en yüksek seviyelerine taşıyabilir. Bu, hem kripto para piyasasını hem kötü hem de iyi bir şekilde etkileyebilir.

DeFi’deki toplam hacim şu anda 1,99 milyar dolar olup, bu da kripto pazarının 24 saatlik hacminin %6,98’ini oluşturur. Tüm stable coin’lerin hacmi şu anda 27,2 milyar dolar. Bu da toplam kripto piyasasının 24 saatlik hacminin %95,69’una tekabül ediyor.

Dünyanın en büyük kripto para birimi Bitcoin’in piyasa değeri 507 milyar dolara geriledi. CoinMarketCap’e göre Bitcoin’in hâkimiyeti şu anda %48,26. Son 24 saatteki BTC işlem hacmi %40,23 oranında bir artışla 12,92 milyar dolara yükseldi.

Bitcoin’in fiyatı 26,000 doların üzerinde kalmayı başarıyor ve piyasa, 1 trilyon dolarlık piyasa değerinin biraz üzerinde psikolojik destek bulmuş gibi görünüyor. Ayrıca CoinSwitch Markets Desk Kıdemli Müdürü Shubham Hudda, kripto ve korku endeksinin 37/100 puanla korku bölgesinde kalmaya devam ettiğini söyledi.

Giottus Kripto Platformu CEO’su Vikram Subburaj ise şunları söyledi:

Bitcoin, 28,400 dolarda bulunan temel destek noktasını kaybettikten sonra 26,000 dolar civarında konsolide oluyor. RSI göstergesi aşırı satım bölgesinde. Bu da yakında büyük bir hareket olabileceğine işaret ediyor. BTC, düşüş eğiliminden çıkmak için 25,000 dolardaki destek noktasını korumak zorunda. Bununla birlikte Eylül ayının küresel olarak riskli varlıklar için pek iyi bir ay olmadığı göz önüne alındığında, BTC ivme kazanmadan önce önümüzdeki haftalarda bu seviyelerde işlem görebilir.

TheEconomicTime


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin