featured

Bitcoin tahmini: Analistler, Bitcoin’in parabolik büyüme yaşayabileceğini söylüyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Özel bir Bitcoin (BTC) değerlenme göstergesi olan MVRV Z-Score, tarihsel olarak Bitcoin (BTC) boğaları için inanılmaz fırsatlar yaratan bir bölgeye yaklaşıyor. Tecrübeli bir kripto para analisti, bu göstergelere dayanarak 2019 ve 2015’te bu seviyelere dokunmanın “parabolik” rallilerle sonuçlandığını iddia etti.

Bu Bitcoin göstergeleri “parabolik” performansa işaret ediyor!

Coiner-Yadox (Twitter’da @Yodaskk) adıyla tanınan amatör tüccar ve analist, Bitcoin’in (BTC) parabolik bir büyüme aşamasından önceki “son satın alma fırsatına” yakın olabileceğinden emin.

Analist; Bitcoin’in piyasa değerlenmesi, gerçekleşen değerlenmesi (her bir Bitcoin’in (BTC) zincir üzerindeki iki cüzdan arasında en son taşındığı zamanki fiyatı) ve standart sapma testi arasındaki korelasyonu izleyen MVRV Z-Score göstergesine dayanarak böyle bir sonuca ulaştı.

Bitcoin

Yodaskk tarafından gösterildiği gibi, 0,1’in altındaki Z-Skor göstergeleri son derece düşük kabul edilir. Grafik bölgeyi terk edip tekrar dokunduğunda, BTC çok düşük değerlenmiş olur ve bu da “parabolik” büyümenin yaklaştığına işaret eder.

Bu tezi kanıtlamak için 2017 ve 2021 yükseliş rallilerinden iki yıl önce meydana gelen benzer formasyonları gösterdi. MVRV Z-Score’un kısa “düşüşü” bir düşüş durgunluğunun son aşaması anlamına geliyor.

Takipçiler de bu görüşü paylaşıyor. Tipik olarak 24.000 doların altı, bir piyasa döngüsünün devam eden döneminde “kötü” bir alım bölgesi olarak kabul edilir. Ancak yatırımcılar panikle “düşük 20’lere” düşmeye hazır olmalıdır.

16 Ağustos 2023’te BTC son dokuz haftada elde ettiği tüm kazançları sildi. Dijital altın neredeyse hiç vakit kaybetmeden 25.400 doların altına düştü. Analistler, tarihsel olarak “yarılanma öncesi” yılların bu tür olaylar için iyi bilindiğini söylüyor.

Kısa vadeli Bitcoin (BTC) sahiplerinin yüzde 88,3’ü zararda

Bununla birlikte 2023 yılının 3. çeyreği piyasası, çeşitli kategorilerdeki Bitcoin (BTC) yatırımcıları için özellikle acımasızdır. Önde gelen zincir içi veri takipçisi Glassnode’un analizine göre, devam eden çöküşten en çok zarar görenler kısa vadeli BTC sahipleri oldu.

Uzun vadeli Bitcoin (BTC) sahipleri cüzdanlarındaki coin sayısını agresif bir şekilde arttı. Glassnode verilerine göre her 10 kısa vadeli Bitcoin sahibinden neredeyse 9’u zararda.

Bu nedenle 2.26 milyon BTC şu anda gerçekleşmemiş bir zararla tutuluyor. Baskı zamanı itibariyle BTC fiyatı son 24 saatte yüzde 0,11 artışla 26.100 doların üzerinde dengelendi. Bununla birlikte Kripto Korku ve Açgözlülük Endeksi Mart 2023’ten bu yana en düşük seviyelerine geriledi.

u.today

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin