featured

XRP fiyatı kritik bir yol ayrımında: 0,5 dolardaki destek noktası yükselişi tetikleyebilir mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki gözde altcoin’lerden bir tanesi olan Ripple (XRP) fiyatı önemli bir düşüş yaşadığı için son haftalarda çalkantılı bir yolculuk ile karşı karşıya kaldı. Bununla birlikte fiyat, 0,5 dolar seviyesindeki önemli bir destek noktasında teselli bulduğu için ilginç bir geri dönüş yaptı.

Bu, XRP boğalarına bir karşı saldırı için potansiyel bir fırsat yarattı. Yatırımcılar şimdi, bu seviyeden bir toparlanma ihtimalinin olup olmadığını merak ediyor.

XRP’nin değeri, Ripple ve ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun dahil olduğu uzun süreli yasal süreçte kısmi bir zafer kazanmasının ardından yükselmişti. Bu karar başlangıçta, fiyatı daha yüksek seviyelere iterek yatırımcılar arasında iyimserlik duygusunun yayılmasına olanak sağlamıştı.

XRP

Bununla birlikte, kripto para birimi gözle görülür bir sermaye tahliyesiyle karşı karşıya kaldığı için coşku kısa ömürlü oldu. Mevcut en son veriler itibariyle, XRP’nin piyasa değeri 28,26 milyar dolar. Bu da SEC zaferinin ardından 14 Temmuz’da ulaşılan 42,89 milyar dolarlık zirveden bu yana 14,63 milyar dolarlık bir düşüş gerçekleştiği anlamına gelmektedir.

Yasal zaferin coşkusu kısa sürdü

Gözde altcoin’in piyasa değerindeki düşüş, etkilerin birleşmesi ile ilişkilendirilebilir. Özellikle, fiyatlardaki ilk artıştan yararlanan yatırımcılar kârlarını realize etmeyi tercih ettiler. Bu da fiyat üzerinde aşağı yönlü bir baskı oluşturdu.

Kripto para piyasasının doğal volatilitesi de bu dalgalanmaların artmasında rol oynadı. Ek olarak, XRP’nin uzun vadeli statüsünün düzenleyici görünümünü çevreleyen devam eden endişeler, belirsizliği artırdı ve potansiyel alıcıları piyasadan uzaklaştırdı.

XRP fiyatı kritik yol ayrımında

Gözde altcoin’in teknik analizi potansiyel kırılma noktalarına ilişkin içgörüler sunuyor. Önceki fiyat düşüşünün etkilerini ortadan kaldırmak için alıcılar, 17 Ağustos’ta ulaşılan 0,5948 doları aşmak istiyor.

Böyle bir atılım, satıcıları silahsızlandırabilir ve fiyatı toparlanmaya doğru yönlendirmek için gereken ivmeyi sağlayabilir. Bu senaryoda, mevcut fiyatı olan 0,534 dolardan, 0,667 dolara doğru bir canlanma görebilir. Bu seviyede tutunabilmesi durumunda ise fiyat hedefleri sırasıyla 0,854 dolar ve 0,933 dolar seviyelerinde olacaktır.

Bununla birlikte kripto para birimi, 0,5 dolarda bulunan önemli bir destek trend çizgisiyle hizalandığı için dengeleyici bir dayanak bulmuş gibi görünüyor.

Yatırımcılar son düşüşten potansiyel bir toparlanma beklerken, piyasanın odak noktası artık alıcılar ve satıcılar arasındaki savaşa kayıyor.

NewsBTC


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin