featured

Kripto piyasası bugün kırmızı: Bitcoin 30,000 doların üzerinde tutunabilecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasası lideri olan Bitcoin dün 13 ayın en yüksek seviyesi olan 31,500 doları gördü. Ancak ardından gelen ret onu sert bir şekilde aşağı çekti ve fiyat birkaç kez 30,000 doların altına düştü.

Bitcoin’in düşüşünün ardından altcoin’ler de kırmızıya döndü. Bu dönemde en çok kaybedenler ise Litecoin, Bitcoin Cash ve Lido DAO oldu.

BTC 30,000 dolarda tutunabilecek mi?

Bitcoin’i 31,000 dolardan 10 günün en düşük seviyesi olan 29,00 dolara çeken geçen artan volatilitenin ardından, kripto para birimi sakinleşti. Ardından sonraki birkaç günü herhangi bir büyük hareket olmaksızın 30,500 dolar civarında geçirdi.

Bu, varlığın 31,000 doların üzerine çıktığı ancak bir kez daha durdurulduğu hafta ortasında değişmeye başladı. 30,000 dolara düştükten sonra, dün bir kez daha atağa geçti ve 31,500 dolar ile 13 ayın yeni zirvesine sıçradı.

kripto para Bitcoin

Boğalar başka bir ayağa kalkmaya hazırlanırken, ayılar ormandan çıktılar ve Bitcoin’i aşağı çektiler.  Yaklaşık bir saat içinde, kripto para birimi 1,500 dolar daha kaybetti ve son rallinin sakinleşmek üzere olduğunu gösteren işaretler arasında bugün erken saatlerde 29,700 dolara düştü.

Doğal olarak toplam tasfiyeler bir noktada 140 milyon doları aştığından, bu büyük oynaklık yüksek aşırı kaldıraçlı işlem yapan yatırımcılara zarar verdi.

Şu an itibariyle, BTC 30,000 doların biraz üzerinde işlem görüyor. Ancak piyasa değeri 20 milyar dolarlık bir düşüş yaşadı ve 585 milyar doların biraz altına geriledi.

Altcoin’ler kırmızıda

BTC aşırı volatilite ile karşı karşıya kaldığı için kripto para piyasasındaki altcoin’ler de bugün grafiklerini kırmızıya boyadı. Ethereum ve Binance Coin benzer oranlarda değer kaybetti ve ortalama %4-5 arasında bir düşüş kaydetti. Sonuç olarak, ETH 1,860 dolara düşerken BNB ise şu anda 235 doların altında işlem görüyor.

Ripple, Cardano, Dogecoin, Solana, Polkadot, Polygon ve Avalanche da bugün kırmızı. Bitcoin Cash bir günde %5’in üzerinde bir düşüş kaydetti ve 280 dolara geriledi. Birkaç hafta öncesine kadar en iyi performans gösterenler arasında yer alan Litecoin, %9 oranında düştü ve bunun sonucunda 100 doların altına indi.

LEO, LINK, ICP, SHIB, APT, ETC, XLM, VET, AAVE ve kripto para birimlerinden daha fazla kayıp geldi. LDO bir günde %10,5 oranında bir düşüş yaşadı ve şu anda 1,9 dolar civarında tutunmaya çalışıyor.

Toplamda, kripto piyasası değeri dünkü zirveden bu yana 50 milyar doları gördü ve CMC’de metrik 1,170 trilyon dolara kadar düştü.

CryptoPotato

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin