featured

Kripto para birimlerine yatırım yapmanın 8 avantajı nedir?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para birimlerine yatırım yapmak son birkaç yılda son derece popüler hale geldi. Özellikle yeni nesil yatırımcıların ilgisini oldukça fazla çekiyor. Ancak birçok yatırımcı tüm bu kargaşanın ne hakkında olduğunu merak ediyor olabilir. Yerel para birimi çoğu şey için iyi çalışıyorken neden birisi yatırım için kripto para birimlerini seçsin?

Aslında, kripto para birimlerini kullanmanın ve yatırım yapmanın birçok avantajı vardır. İşte dikkate alınması gereken en önemli 8 özelliği.

1.İşlem hızı

Amerika Birleşik Devletleri’ndeki birine para göndermek istiyorsanız, parayı veya varlıkları bir hesaptan diğerine taşımak belli bir zaman alır. ABD finans kurumlarındaki çoğu işlem üç ila beş gün içinde tamamlanır. Bir banka havalesi genellikle en az 24 saat sürer. Hisse senedi alım satımları ise üç gün içinde yerleşir.

Ancak kripto para birimi işlemlerinin avantajlarından bir tanesi, işlemlerin yalnızca birkaç dakika içinde tamamlanabilmesidir. İşleminizin bulunduğu blok ağ tarafından onaylandığında, tamamen kapatılır ve fonlar kullanılabilir hale gelir.

2.İşlem maliyetleri

Kripto para biriminde işlem yapma maliyeti, diğer finansal hizmetlere kıyasla nispeten düşüktür. Örneğin, yerel bir banka havalesinin 25 dolar veya 30 dolar mal olması oldukça normal bir durumdur. Hatta uluslararası para gönderme işlemi daha da pahalı olabilir.

Ancak kripto para birimleri ile yapılan işlemler genellikle çok daha ucuzdur. Ancak, blockchain’e olan talebin işlem maliyetlerini artırabileceğini unutmamalısınız. Buna rağmen işlem ücretleri, en yoğun blockchain’lerde bile banka havalesi ücretlerinden daha düşüktür.

3.Erişilebilirlik

Herkes kripto para birimini kullanabilir. Tek ihtiyacınız olan bir bilgisayar veya akıllı telefon ve bir internet bağlantısı. Bir kripto para cüzdanı kurma süreci, geleneksel bir finans kurumunda hesap açmaya kıyasla son derece hızlıdır. Kimlik doğrulama yok. Arka plan veya kredi kontrolü yok.

Kripto paralar, banka hesabı olmayanların merkezi bir otoriteden geçmek zorunda kalmadan finansal hizmetlere erişmesi için bir yol sunar. Bir kişinin geleneksel bir banka hesabı açamamasının veya açmak istememesinin birçok nedeni vardır. Kripto para birimini kullanmak, geleneksel bankacılık hizmetlerini kullanmayan kişilerin kolayca çevrimiçi işlemler yapmasına veya sevdiklerine para göndermesine izin verebilir.

4.Güvenlik

Birisi kripto cüzdanınız için özel anahtara erişim sağlamadıkça, işlemleri imzalayamaz veya fonlarınıza erişemez. Ancak, özel anahtarınızı kaybederseniz paranızı geri almanın da bir yolu yoktur.

Ayrıca işlemler, blockchain sisteminin doğası ve işlemleri doğrulayan dağıtılmış bilgisayar ağı tarafından güvence altına alınır. Ağa daha fazla bilgi işlem gücü eklendikçe, daha da güvenli hale gelir.

kripto para yatırım

Ağa yapılacak herhangi bir saldırı ve blockchain’i değiştirme girişimi, ağın geri kalanı defteri doğrulamadan önce birden fazlasını doğrulamak için yeterli bilgi işlem gücü gerektirecektir. Bitcoin veya Ethereum gibi popüler blockchain’leri için bu tür saldırılar aşırı derecede pahalıdır.

Saldırıya uğramış kripto para hesaplarının örnekleri, genellikle merkezi bir borsada zayıf güvenliğe bağlıdır. Kripto varlıklarınızı kendi cüzdanınızda tutarsanız, çok daha güvenilir olacaktır.

5.Gizlilik

Kripto para birimiyle işlem yapmak için bir finans kurumunda hesap açmanız gerekmediğinden, belirli bir düzeyde gizlilik sağlayabilirsiniz. İşlemler takma addır. Bu, blockchain’de bir tanımlayıcınız olduğu anlamına gelir. Ancak sizinle ilgili herhangi bir özel bilgi içermez.

Bu gizlilik düzeyi birçok durumda (hem masum hem de yasadışı) arzu edilebilir. Bununla birlikte, birisi bir cüzdan adresini bir kimliğe bağlarsa, tüm işlem verileri herkese açıktır. İşlemleri daha fazla gizlemenin birkaç yolu ve kripto para biriminin özel doğasını geliştirmek için mahremiyet odaklı birkaç kripto para birimi vardır.

6.Şeffaflık

Tüm kripto para işlemleri, halka açık olarak dağıtılan blockchain defterinde gerçekleşir. Birinin bir cüzdan adresinden nereye, ne zaman ve ne kadar kripto para gönderdiği dahil olmak üzere, herkesin işlem verilerini aramasına izin veren araçlar vardır. Herkes bir cüzdanda ne kadar kripto depolandığını da görebilir.

Bu şeffaflık seviyesi, hileli işlemleri azaltabilir. Birisi para gönderdiğini ve paranın alındığını kanıtlayabilir. Ya da bir işlem için kullanılabilir paraya sahip olduğunu kanıtlayabilir.

7.Çeşitlilik

Kripto para, yatırımcılara hisse senedi ve tahvil gibi geleneksel finansal varlıklardan çeşitlilik sunabilir. Hisse senetleri veya tahvillere göre kripto piyasalarının fiyat hareketi hakkında bilgi verebilir. Bahsedilen geçmiş sınırlı olsa da yatırım için yeterli olabilir. Bu yatırımcılara iyi bir portföy çeşitlendirme fırsatı verebilir.

Varlıkları minimum fiyat korelasyonuyla birleştirerek daha istikrarlı getiriler elde edebilirsiniz. Hisse senedi portföyünüz düşerse, kripto varlığınız yükselebilir veya bunun tersi de olabilir. Yine de, kripto para piyasası genellikle çok değişkendir. Varlık tahsisiniz kripto üzerinde çok ağırsa, genel portföyünüzün volatilitesini artırabilir.

8.Enflasyon koruması

Birçok yatırımcı, Bitcoin ve diğer kripto para birimlerini enflasyona karşı koruma sağlayan bir şey olarak görüyor. Bitcoin, şimdiye kadar basılacak toplam token sayısı üzerinde sabit bir sınıra sahiptir.

Bu nedenle, para arzındaki büyüme Bitcoin arzındaki büyümeyi geride bıraktığından, Bitcoin fiyatı artmalıdır. Arzı sınırlamak için mekanizmalar kullanan ve enflasyona karşı koruma görevi görebilecek çok sayıda başka kripto para birimi vardır.

Sonuç olarak

Kripto para birimlerine yatırım yapmanın birçok avantajı vardır. Bu yüzden bu yatırım yönteminin değersiz olduğunu iddia etmek oldukça saçma olacaktır. Bu yüzden yatırım için kripto para birimlerini seçmenin birçok faydası olabilir.

TheMotleyFool


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin