Bitcoin hash oranı yeni bir rekor daha kırdı!
Bitcoin hash oranı yeni bir rekor daha kırdı!

Bitcoin hash oranı yeni bir rekor daha kırdı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Son 24 saat içinde, Bitcoin’in ağ hash oranı %31,69 arttı ve ağın madencilik sürecinde olası sömürüye karşı direncini daha da teyit etti. Hash oranı, bir ağdaki düğüm sayısıdır. Daha yüksek hash oranları, ağ için daha fazla merkezi olmayan sistem ve daha yüksek bilgi işlem gücü anlamına gelir. Daha fazla merkezi olmayan sistem ile bir ağ, olası siber güvenlik saldırılarına karşı daha dirençli hale gelir.

Son sıçramadan önce, hash oranı %188,40 civarındaydı. Bu büyük artışla, Bitcoin ağı esnekliğini daha da gösteriyor. Çin’in Haziran 2021’de kripto para birimi ve madenciliği yasaklamasının ardından, Çin merkezli madenciler o sırada ağdaki toplam hash oranının %34,2’sini sağladığı için Bitcoin’in ağ güvenliğinin düşeceği endişeleri vardı.

Ancak, madenciler diğer ülkelere taşındıkça ağ hızla toparlandı. Geçen yıl hash oranı %54,33 arttı. ABD merkezli madenciler şu anda ağdaki hash oranının %35,4 oluşturuyor ve Georgia eyaleti kripto madenciliği için bir merkez olarak ortaya çıkıyor.

Ocak ayı ATH hash oranı

Bununla birlikte, Bitcoin’in hash oranının tüm zamanların en yüksek seviyesine (ATH) ilk kez ulaşmadı. Ocak ayında, Kazakistan’daki madencilerle ilgili sorunlara rağmen ağ ortalama 190,71 EH/s hash oranına sahipti. Sosyal huzursuzluk döneminde, Kazak hükümeti interneti kapattı ve Bitcoin’in hash oranının %13 civarında düşmesine neden oldu. Dünyanın en büyük ikinci madencilik merkezi olarak hizmet veren ülke, madencilerin faaliyetlerine devam etmek için başka ülkelere göç edip etmemeyi tartıştıkları için büyük bir endişe kaynağı oldu. Artan hash oranı, kripto para biriminin değer kaybetmesine rağmen, hâlâ önemli bir topluluk desteğinin olduğunu gösteriyor.

Bitcoin madenciliği farklı tepkiler çekiyor

Bitcoin madenciliği, birçoğunun çevreye zarar verdiğine inandığı yüksek enerji tüketimi nedeniyle çeşitli eleştirilere konu oldu. Macaristan Merkez Bankası Başkanı György Matolcsy, geçtiğimiz günlerde AB’yi kripto madenciliğini yasaklamaya çağırdı ve bu, İsveç makamlarının da faaliyetin yasaklanması çağrısından sadece haftalar sonra geldi.

Küresel enerji kıtlığı ve iklim değişikliğinin etkisi, kripto madenciliğini daha da ön plana çıkardı, ancak herkes kripto madenciliğinin yasaklanması gerektiği konusunda hemfikir değil. Avrupa Birliği (AB) milletvekili Stefan Berger kısa süre önce AB’de kripto yasağı başlattı.

Norveç’in en büyük Bitcoin madencisi Kryptovault, madenciliğin enerji kullanımını ve kirliliğe katkısını çevreleyen anlatıyı değiştirme arzusunu da dile getirdi. Şu anda ülke, %95 hidroelektrik ve %5 rüzgar enerjisi ile %100 temiz enerji kullanıyor. CEO’su Kjetil Hove Pettersen, madencilik yapmanın başka yolları olduğunu söylüyor.

“Madencilik yapmak için kömür işletiyorsanız, o zaman bu başka bir hikaye, istemediğiniz şey bu. Madencilik Norveç gibi daha fazla yerde yapılabilir ve bu, kapana kısılmış enerjiden tasarruf etmenin bir yolu olabilir” dedi.

Kripto topluluğundaki birçok kişi, yenilenebilir enerji gelişimini teşvik eden kripto madenciliği olasılığına da işaret ediyor. Amerika Birleşik Devletleri’nde, Teksas senatörü Ted Cruz’un (R-TX) doğal gazın bolluğundan bahsetmesiyle daha önce Kongre’ye yenilenebilir enerji önerildi. Bu, yerinde alevlenirse, ondan elde edilen enerji jeneratörlerle bitcoin madenciliği yapmak için kullanılabilir. Bununla birlikte, Senatör Cruz’un mantığıyla ilgili sorun, bu işlemin hâlâ bir yan ürünü havaya salması.

beincrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin