featured

Ethereum satın almayı düşünen yatırımcılar dikkat! İşte takip etmeniz gereken kritik seviyeler

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki en büyük altcoin olan Ethereum fiyatında yaşanan son toparlanma hareketleri onu 3280 dolara kadar çıkarmayı başardı. Bu ralli ile kritik bir direnç noktası olan 3000 dolardaki psikolojik seviyesini kırdı. Ayrıca bu hareket ile uzun zamandır yaklaşan bir azalan trend çizgisini de kırdı. Bununla birlikte, muhtemelen Ethereum fiyatı bu seviyeleri yeterli talep için test etmek amacıyla geri dönecektir.

Önemli teknik noktalar

20 günlük DMA, ETH için güçlü bir destek görevi görüyor. Günlük RSI, yükseliş bölgesinde kalabilmek için mücadele ediyor. En büyük altcoin’de gün içi işlem hacmi %31,2 oranında bir düşüşle 9,5 milyar dolar.

Kripto para piyasasındaki son toparlanma hareketlerinin ortasında ETH fiyatı, 9 Şubat tarihinde son derece etkili olan azalan trend çizgisini kırmayı başardı. Bu kırılma, altcoin’i 3287 dolar seviyesine yükseltti. Böylece önceki düşük seviye olan 2330 dolardan itibaren %51 oranında bir kazanç elde etti.

Ethereum grafik

ETH fiyatı, son üç gündür azalan trend çizgisini yeniden test ediyor. Kripto para birimi şu anda 3000 dolar ile 2900 dolar arasında bulunan destek noktasının üzerinde geziniyor.

100 ve 200 DMA’nın altında gezinen ETH fiyat, işlem hacminde de düşüş eğilimini sürdürüyor. Bununla birlikte, yakın zamanda ters çevrilen 20 DMA’nın yukarı dönmesi, uzun vadeli yatırımcılar için ekstra bir avantaj sağlıyor.

Günlük Göreceli Güç endeksi (49) orta çizgide dalgalanıyor ve tarafsız bir duyguya işaret ediyor.

Yükselen trend çizgisi, Ethereum fiyatına ek destek sağlıyor

Yükselen trend çizgisi, 2900 dolarda bulunan destek noktasının önemini vurguluyor. Ethereum fiyatı bu destek noktasını kırmayı başarırsa, alıcılar 3400 dolardaki genel direnci ve ardından 3600 dolardaki acil direnci tekrar geri alacaklar.

Yükseliş varsayımının aksine, satıcılar altcoin’i taban desteğin altına düşürürse, ayıların rallilerde satış yaptığını gösterir. Bunun sonucunda da ETH fiyatı 2650 dolar veya 2330 dolar seviyelerine düşer.

En büyük altcoin için önemli direnç noktaları 3400 dolar ve 3650 dolar seviyelerinde iken destek noktaları ise 3000 dolar, 2900 dolar ve 2650 dolar seviyelerinde bulunuyor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin