featured

BTC halving öncesi kritik geri çekilme! Kripto paralar dipten alım fırsatı mı veriyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

2 Nisan Salı günü kripto para piyasası kritik bir geri çekilme ile sarsıldı. Satışlar artarken kripto piyasa değeri son 24 saat içinde yüzde 5,68 düşerek 2,64 trilyon dolardan 2,48 trilyon dolara geriledi. Piyasayı sarsan bu ani düşüş, lider dijital varlık Bitcoin’in gerilemesiyle başladı ve altcoinler ile birlikte meme paralarda panik satışlar yaşandı. Bu satışlar ile birlikte altcoinler çok kısa bir sürede yüzde 4 ile yüzde 11 arasında bir değer kaybı yaşadı.

Satış baskısı artarken analiz firması Coinglass verilerine göre kripto piyasa değeri hem uzun hem de kısa vadeli pozisyonlarda önemli gerileme yaşadı. Uzun vadeli pozisyonlarda 414 milyonluk kayıp yaşanması dikkat çekti.

Kripto para piyasası neden düşüyor?

Analistlere göre 2 Nisan kripto para piyasasındaki düşüş, yaklaşan Bitcoin yarılanması öncesi sürecin bir parçası. Kripto piyasasında opsiyon vadesinin dolmasıyla yarılanmaya sayılı günler kalmışken yaşanan kritik geri çekilme, geçmiş tarihsel model ile aynı. Tarihsel veriler göz önüne alındığında piyasa düzeltmesinin önceki yarılanma dönemlerinde görülen geri çekilmelere benzer olduğu düşünülüyor.

Kripto piyasasındaki düşüşün en önemli nedeni ise Bitcoin’in hızlı değer kaybı olduğu düşünülüyor. 70 bin dolardan yüzde 7,22’lik bir kayıpla 65,200 dolara gerileyen lider dijital varlık, altcoin ve meme coin piyasasında tasfiyenin nedeni oldu.

Altcoinlerde kayıplar büyürken yükselen 2 token

Geniş çaplı düşüş trendinin ortasında Bitcoin’deki değer kaybını taklit eden altcoinler, genel anlamda yüzde 4 ile yüzde 10 oranında kayıp yaşadı. İkinci büyük kripto para ETH, yüzde 6,93’lük bir kayıpla 3,302 dolara düşerken Binance’nin yerel tokeni BNB yüzde 4 geriledi. Bu yazının yazıldığı sırada 555 dolardan işlem gören varlık, aynı zamanda Binance Labs incelemeleri ile baskı altında.

Beşinci büyük dijital para olan Solana ise yüzde 8,22’lik önemli bir kayıp yaşadı. Birkaç gündür toparlanma eğiliminde olan varlık, bir haftalık kazancını eritti. Son olarak XRP yüzde 4’lük bir kayıp yaşadı. 0,58 dolardan işlem gören altcoin, piyasa hissiyatına göre toparlanma eğilimi gösterebilir.

Kripto para piyasası önemli bir geri çekilme yaşarken meme coin piyasasındaki Dogwifhat (WIF), Book of Meme gibi yeni meme paralar günün erken işlem saatlerinde yüzde 1 ile 3 arasında kâr etti. Buna karşın Core (CORE) gibi altcoinler gün içinde oldukça başarılı bir performans sergiledi.

CORE yüzde 67 arttı!

Core son 24 saat içinde yüzde 22 yükselerek 2,53 dolardan 3,25 dolara çıktı. Bu hızlı yükselişin ardından piyasa değeri yüzde 19’luk kayda değer bir yükseliş sergiledi ve CoinMarketCap verilerine göre 46. büyük kripto para oldu. İşlem hacmi 1 günde yüzde 67 artması piyasa likiditesi ve yatırımcı katılımının arttığını gösteriyor. Uzun vadeli uygulanabilir büyüme potansiyeli taşıyan varlık, bir haftada yüzde 257’lik artış sergiledi.

kripto para
1 günlük CORE fiyat grafiği

MKR yükseliş pozisyonunda

Maker (MKR) token de günün kazananlarından biri oldu. Son bir haftada yüzde 14,55 büyüyen MKR, son bir günde yüzde 1 büyüme sergileyerek 3,797 dolardan işlem görüyor. İşlem hacminde yüzde 41’lik bir artışla yatırımcı katılımını arttıran MKR, X platformunda paylaşılan yeni girişim sonrası iyileşme gösterdi. Stabilcoin olarak kullanım alanına yönelik iyileştirmeler yapılan varlık, nisan ayında önemli bir büyüme potansiyeli sergiliyor.

SMOG token haftalık kazancını koruyor

Son olarak Solana yerel borsası Jupiter’de işlem gören SMOG token günlük kaybına rağmen haftalık getirisini koruyan varlıklardan biri oluyor. Son 1 günde yüzde 4’lük bir kayıp yaşayan varlık 0.2034 dolardan işlem görüyor. Smog token yüksek airdrop getirisi ile geniş bir topluluk edinmeyi hedefleyen token projesi, airdrop puanı kazanmak için gizemli görevler ile kullanıcının ilgisini çekiyor.  Şubat ayında listelenen ve hızla büyüyen Smog token, aylık olarak yüzde 80’in üzerinde bir büyüme sergiledi. Bununla birlikte potansiyel açısından yükselmesi beklenen kripto paralardan biri olan SMOG bir oyna kazan oyunu olarak da ilgi görür. 

SMOG Tokeni Ziyaret Et

Sonuç olarak Smog meme projesi, düşen kripto para piyasası şartlarında alınabilecek avantajlı tokenlerden biri olur. Ethereum ve USTD ile satına alınan varlık ayrıca kart ile de cüzdana eklenebilir.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin