featured

Kripto para piyasasında yavaşlama belirtileri ve öne çıkan gelişmeler!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – BlackRock’tan ilham alan ralli, yavaşlama belirtileri gösteriyor. Almanya Federal Mali Denetleme Kurumu (BaFin), dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’e saklama lisansı vermeyi reddetti.

Bu, ABD ve İngiltere’deki yoğun baskıların ardından yargı alanında dayanak noktası arayan Binance’in küresel operasyonlarına son darbe oldu.

Bu, Binance‘in Alman pazarından çıkmasına neden olmasa da şirketin büyüme planları önemli ölçüde sınırlayacak.

Binance’in yerel BNB token’ı, bir gecede %7’nin üzerinde düşüş yaşayarak günün en kötü performans gösterenlerinden biri oldu.

Bitcoin %2,3 artışla 30.720 dolara ulaştı.

Bitcoin ve Ethereum piyasasında son durum

Bitcoin, Çarşamba öğleden sonra 30.000 doların altına kısa bir düşüş yaşadı, ancak yükseliş desteği aniden devreye girerek BTC/USDT çiftini bu kritik destek hattının üzerine çıkarmayı başardı.

BTC/USDT, dün %2 düşüşle kapattıktan sonra bu sabahki işlemlere yüzde yarım ekleyerek bu yazıyı yazarken 30.340 dolardan el değiştiriyordu.

Açıkça görülüyor ki, Bitcoin son bir buçuk haftadır devam eden boğa koşusu soğumaya başladı ve haftalık performansı yeşil renkte kaldı.

Bitcoin fiyat tablosu

Bitcoin, BlackRock’un ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) bir spot Bitcoin ETF başvurusunda bulunmasının ardından yükseldi. SEC’nin başkanı Gary Gensler liderliğindeki regülatör, geçmişte bu tür başvuruları reddetmiş olsa da, BlackRock’un etkisi ve finansal gücü düzenleyicinin görüşlerini etkileyebileceği umudu var.

Spot Bitcoin ETF onayı, kurumsal yatırımcıların düzenlemelerden kaçınan bir piyasaya girmesi için bir fırsat sunacaktır. Ancak bu beklentiler zamanla azaldı ve uzun vadeli Bitcoin boğaları 30.000 dolarlık bariyeri korumayı umuyor.

Bitcoin vadeli işlemlerine olan açık pozisyonlar 10.4 milyar dolar ile oldukça yüksek seviyede kalırken, alım opsiyonlarındaki açık pozisyonların oranı %34’e karşılık satım opsiyonlarında %66’dır.

Ethereum (ETH), dünyanın en büyük ikinci kripto varlığı olmasına rağmen, son Bitcoin rallisine ayak uyduramadı ve %3,3 düşerek 1.828 dolar seviyesine geriledi. ETH/USDT’nin haftalık performansı negatif bölgeye kaydı.

ETH şu anda Bitcoin’in fiyat hareketini takip etmekte zorlansa da, genel altcoin pazarını geride bırakmayı başarıyor. Ripple (XRP), Cardano (ADA) ve Polygon (MATIC) gibi ETH alternatifleri son yedi günde tek haneli kayıplar yaşarken, Solana (SOL) da geride kalmıyor.

Bu kripto paraların performansı, Bitcoin hakimiyetini %52’ye çıkararak 26 ayın en yüksek seviyelerine ulaştırdı.

DeFi (Merkezi Olmayan Finans) alanında, türev borsası Synthetix (SNX) ve borç verme protokolü Compound (COMP), bir gecede sırasıyla %5,3 ve %3,3 artış göstererek öne çıktı.

Şu anda tüm DeFi protokollerinde kilitlenen toplam değer 44 milyar dolar seviyesindedir.

proactiveinvestors


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin