featured

Kripto para piyasası zorluklarla karşı karşıya: Bitcoin 41 bin dolarda tutunmaya çalışırken altcoinler düşüyor…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Yatırımcıların ve tüccarların tatil sezonunun etkisine girmeye başladığı bu hafta, kripto para piyasası dalgalı bir seyirle güne başladı ve şu anda kırmızı bölgede. Piyasa önceki hafta negatif bölgeye düşmeden önce, son birkaç hafta oldukça iyimser bir yol izleyerek olumlu bir ticaret senaryosuna tanık oldu.

Şimdi, birçok yatırımcı kripto piyasasında bir Noel Baba rallisi bekliyor ve bu da büyük kriptoları yeniden yeni zirvelerine gönderebilir. Ancak bazıları, bazı piyasa katılımcıları ve balinalar bu süre zarfında tatil molasına çıkacağı için piyasada küçük bir düşüş olabileceğini de savundu.

Bitcoin 41 bin dolarda seyrederken uzun pozisyonlar tasfiye ediliyor…

Lider dijital para Bitcoin fiyatı son 24 saatte yüzde 1,96 düşüşle 41.147,58 dolara geriledi. İşlem hacmi yüzde 32,71 artışla 18,91 milyar dolara yükseldi. Coinglass’tan alınan veriler son 12 saat içinde toplam 103,5 milyon dolarlık tasfiye yaşandığını ve bunun 33 milyon dolarının Bitcoin pozisyonlarından tasfiye edildiğini gösteriyor. Ayrıca bunların 29 milyon doları uzun Bitcoin pozisyonlarıydı. Yaşanan son kayıplara rağmen en büyük kripto piyasa değeri son 30 günde yaklaşık yüzde 13 arttı.

Piyasaya hakim olan ayılar ikinci büyük kripto varlık olan Ethereum’unda BTC gibi güne düşüşle başlamasına neden oldu. ETH fiyatı yüzde 1,72 düşerek 2.169 dolardan işlem gördü. İşlem hacmi aynı zaman diliminde yüzde 23,32 artışla 8,10 milyar dolara yükseldi.

Birçok çalkantılı haberin konusu olan XRP fiyatı, eş zamanlı olarak yüzde 2’lik bir düşüşle 0,6014 dolara geriledi. 25 milyonluk balina hareketi ile gündeme gelen XRP’nin gösterdiği mevcut düşüş, daha geniş kripto pazarında bir spekülasyon girdabını harekete geçirerek token için düşüş eğilimini artırdı.

Solana fiyatı da piyasada tanık olunan benzer bir düşüş eğilimini yansıttı ve yazım sırasında yüzde 5,23 düşüşle 70,00 dolara geriledi. Buna ek olarak Cardano fiyatı yüzde 6,1 düşüşle 0,5751 dolar olurken, işlem hacmi yüzde 9,39 artışla 611,62 milyon dolara yükseldi.

Meme coinler kripto para piyasasıyla birlikte düşüyor

Piyasa değeri ile genel kripto para piyasasının 0,83’ünü oluşturan lider meme coin Dogecoin fiyatı yüzde 3,60’lik bir düşüşle 0,09219 dolara geriledi. Son 24 saatteki işlem hacmi yüzde 3,83 azalarak 489,07 milyon dolara düştü. Ayrıca Dogecoin’in gelecekteki fiyatına ilişkin mevcut görünüm, Fear & Piyasa duyarlılığının bir ölçüsü olan Açgözlülük Endeksi, 65 seviyesinde bulunuyor ve bu da açgözlülük düzeyini gösteriyor.

Bir başka en iyi meme coin olan Shiba Inu fiyatı da yazım sırasında yüzde 7,6 düşüşle 0,00001007 dolara geriledi. Son verilere göre Shiba Inu (SHIB) büyük işlemlerde şaşırtıcı bir artış yaşadı ve 110 milyon dolarlık balina aktivitesine tanık oldu. Zincir içi işlemlerde yüzde 275 artış gösterdi ve tüm bunlar çalkantılı fiyat düşüşünü yönlendirirken gerçekleşti.

Popüler meme coin, Pepe 18 Aralık Pazartesi günü negatif bölgedeydi ve daha geniş pazarda tanık olunan kasvetli havayı yansıtıyordu. Bu arada, yazım itibariyle, Pepe coin fiyatı yüzde 5,81 düşüşle 0,000001323 dolardan işlem gördü. İşlem hacmi yüzde 35,23 düşüşle 80,93 milyon dolara geriledi.

Başlıca kripto fiyatlarındaki düşüş, küresel kripto piyasasının yüzde 2,32’sini dünden itibaren sildi ve 1,55 trilyon dolarda bıraktı. Bununla birlikte işlem hacmi aynı zaman diliminde yüzde 11,13 artışla 50,95 milyar dolara yükseldi. Bu arada, kripto piyasasındaki korku ve açgözlülük endeksi 70 seviyesindeydi ve bu da piyasada bir “açgözlülük” duygusu olduğunu gösteriyor.

kripto
Korku ve Açgözlülük endeksi

Helyum ve STX Token yükseldi

Helyum kriptosu, mevcut piyasa trendine meydan okuyarak pazartesi günü kripto piyasasındaki en yüksek yüzdeli hareket eden kriptolar arasında yer aldı. Helyum fiyatı yüzde 8,16 artarak 7,70 dolardan işlem görürken, son 24 saatteki işlem hacmi yüzde 13,85 artışla 51,47 milyon dolara yükseldi. Özellikle, son yedi gün içinde kripto yüzde 52’nin üzerinde değer kazandı.

kripto
Helyum 1 günlük fiyat grafiği

STX Token, bugün pazartesi günü dijital varlık alanında en çok kazananlardan biriydi ve yatırımcıların odak noktası oldu. Bu arada yazım itibariyle STX Token yüzde 9,26 artarak 1,14 dolardan işlem görürken, bir günlük işlem hacmi yüzde 17 artışla yaklaşık 283,154,137 dolara yükseldi.

STX token 1 günlük fiyat grafiği / CoinMarketCap

Bitcoin ETF Token

Bitcoin ETF token, SEC’ten gelmesi beklenen ETF onaylarına dayalı bir ön satış olarak karşımıza çıkıyor. ETF onaylarının ardından yükselmesi beklenen bu token, merkezsiz finans sistemi olan DEX’te listelenecek ve ardından BTCETF arzı sistematik bir şekilde yakılacak. Böylece yüzde 25’inin piyasadan kaldırılmasının ardından tokenin yükselmesi bekleniyor. Ayrıca piyasadaki en yüksek yüzde ile 200 APY stake sunuyor.

Bitcoin ETF Token’i Ziyaret Edin

BTCETF ön satışı şimdiden 4 milyon dolar topladı. Kripto borsalarına girdiğinde büyük bir fiyat patlaması bekleyen bu token ucuzken satın alınabilir. Dijital varlığın şu anda yüzde 40’lik bir kısmı yatırımcıya açıldı ve BTCETF tokenin satış öncesi başlangıç fiyatı ise 0,0068 dolara yükseldi. Güncel verilere göre 4 milyon doların üzerinde bağış toplayan proje, kripto para piyasası düşerken tercih edilebilecek bir varlık oluyor.

 


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin