featured

Bitcoin (BTC) fiyatı sıradaki hareketin yönünü belirlemeye çalışıyor: Hedef 50,000 dolar

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasası lideri olan Bitcoin (BTC) yatırımcıları, yıl biterken nasıl bir performans göstereceğini merak ediyor. Teknik göstergeler sıradaki hedefin 50,000 dolar olabileceğine işaret ederken, boğalar yeni bir ralli başlatabilmek için yeterli gücü toplayabilecek mi?

Grafikteki üçgen formasyonu içinde işlem gören BTC, sıradaki yönünü belirlemeye çalışıyor. Modelden başarılı bir çıkış yapılabilmesi durumunda yeni bir yükseliş rallisi başlayabilir.

Son 8 hafta boyunca istikrarlı bir büyümeye tanık olduktan sonra, Bitcoin fiyatındaki yükseliş 44,700 dolar civarında önemli bir bariyere çarptı. Piyasa liderinin gücü göz önüne alındığında, yukarı yönlü gidişattaki bu duraklama birçok büyük altcoin üzerinde belirsizlik gölgesi yarattı. Bununla birlikte, yükseliş sonrası konsolidasyon dönemi, alıcıların bir sonraki yükseliş hareketi için güç ve ivme kazanmalarına olanak tanıyarak faydalı olabilir.

Bitcoin fiyatı 50,000 dolara mı gidiyor?

Piyasa liderinin fiyatı son zamanlarda kayda değer yükseliş kaydetmişti. BTC fiyatı 44,700 dolar civarında yüksek arz baskısına tanık oldu. Şu anda durgun bir fiyat hareketine sahip olan BTC, grafikteki üçgen modelinden bir çıkış yapabilirse yukarı yönlü bir trend başlayabilir. Ancak bunun için ilk olarak boğaların yeterli gücü toplamaları gerekiyor. Bu yüzden konsolidasyon dönemi kritik bir öneme sahiptir.

Bitcoin için gün içi işlem hacmi 15,3 milyar dolardır. Bu da %2,1 oranında bir kayıp gerçekleştiği anlamına gelmektedir.

Bitcoin BTC

Son zamanlarda BTC fiyatı, yatay bir harekete sahip. Piyasa lideri şu anda 44,700 seviyesinde bulunan kritik direnç noktasını aşmaya çalışıyor. Konsolidasyonun bu aşaması, piyasadaki tereddütün göstergesi olsa da, dört saatlik grafikte simetrik bir üçgen modelinin ortaya çıktığı görülüyor.

BTC fiyatı, son 24 saat içinde %1,65 oranında bir kayıp yaşadı ve bu yazının yazıldığı sırada 41,523 dolar civarında işlem görüyor. Bu da üçgenin alt trend çizgisinin altında potansiyel bir kırılmaya işaret ediyor.

Fiyatın dört saatlik grafikte bu seviyenin altına bir kapanış yapması durumunda satış baskısının yoğunlaştığını görebiliriz. Bu durumda ayılar güçlenecektir. Sonuç olarak fiyatın hızla 40,000 dolar seviyesine doğru harekete geçtiğini görebiliriz. Bu seviyenin de kaybedilmesi durumunda aşağı yöndeki ilk hedef 38,000 dolarda olacaktır. Bu da mevcut fiyattan %8 oranında bir kayıp gerçekleşme ihtimalinin olduğu anlamına gelmektedir.

Ancak bu düşüş yönlü fiyat tahminin tersine, simetrik üçgenler tipik olarak yükseliş devam formasyonları olarak kabul edilir. Bu nedenle yukarı yönlü bir kırılma, alıcı faaliyetlerinde yeniden canlanmanın sinyalini verebilir. Bu durumda ilk olarak Bitcoin fiyatının 44,700 doları kırarak 44,150 dolara yükselmesine şahit olabiliriz. Bu kritik seviyenin üzerinde bir kapanış gerçekleşmesi durumunda ise piyasa lideri 50,000 doları aşarak 52,000 dolara kadar yükselebilir. Yani, BTC fiyatının 2023 yılını 50,000 dolar seviyesinin üzerinde kapatması muhtemeldir.

BTC fiyatı yeni bir boğa koşusuna hazır mı?

Kasım 2021’den Aralık 2022’ye kadar olan önceki düşüş trendini yansıtan mevcut toparlanma aşaması, kritik %50 Fibonacci geri çekilme seviyesine yaklaşıyor gibi görünüyor. Bitcoin henüz bu seviyenin üzerinde sürdürülebilir ticaret göstermemiş olsa da, bunun başarılması düşüş eğiliminin azalması anlamına gelecek ve düşüş eğiliminin devam etme olasılığını azaltacaktır.

Teknik göstergelerin de genel olarak boğaların lehine olduğu görülüyor. Bollinger Bandı göstergesinin orta çizgisi son iki aydır katılımcılara dinamik destek sağlıyor. Ancak düşüş geçişine yaklaşan VI+ ve VI-eğimleri, piyasadaki satış baskısını hızlandırabilir.

Sonuç olarak, Bitcoin fiyatının yılı nasıl kapatacağı konsolidasyon aşamasının sona ermesinin ardından belirleyeceği trende bağlıdır. Boğaların bu durgunluk döneminde yeterli gücü toplaması durumunda psikolojik olarak büyük bir öneme sahip olan 50,000 dolar seviyesinin üzerine bir hareket gelebilir. Ancak kripto para piyasasının doğası gereği yüksek volatiliteye sahip olduğunu ve her an her şeyin olabileceğini akılda tutmalısınız. Ayrıca kripto piyasasının yüksek riskli bir yatırım şekli olduğunu ve bu yüzden kaybetmeyi göze alabileceğiniz kadar bir miktarla işlem yapmanız gerektiğini de unutmamalısınız.

Kripto para piyasası için önemli olan bir diğer unsur ise zamanlamadır. Yüksek potansiyelli projeleri erken zamanda keşfetmek kârınızı maksimuma çıkarabilir. İşte, bu noktada eğer yenilikçi bir portföye sahipseniz şu anda ön satış aşamasında olan Meme Kombat projesine bir göz atmak isteyebilirsiniz.

Kripto piyasasında yenilikçi bir meme coin: Meme Kombat

Kripto dünyasının dikkat çeken yeni oyuncularından biri olarak Meme Kombat, diğer popüler meme coin’lerine alternatif bir soluk getiriyor. Bu yenilikçi proje, kripto para piyasasındaki dalgalanmalara karşı farklı bir perspektif sunuyor.

Meme Kombat

Ancak Meme Kombat’ı sadece bir kripto projesi olarak değerlendirmek eksik kalır; çünkü bu token, eğlenceyi ve rekabeti bir araya getirerek etkileyici bir Oyna-Kazan (P2E) oyun deneyimi sunuyor. Kullanıcılar, favori meme karakterlerini seçebilir ve bu karakterlerle diğer oyunculara karşı savaşabilirler. Yatırımcılar, oyunun keyfini çıkarırken aynı zamanda token kazanma fırsatı da bulunuyor. Meme Kombat projesi, geleneksel finansal yatırımları bir adım öteye taşıyor ve kripto para dünyasını eğlence dolu bir maceraya dönüştürüyor.

Meme Kombat’i Ziyaret Edin

Ethereum tabanlı Meme Kombat, token sahiplerine $MK stake ederek %112 APY (Yıllık Getiri Yüzdesi) sunuyor. Meme Kombat, sadece 12 milyonluk bir token arzına sahip. Bunun %50’si, yani 6 milyonu ön satışa sunuldu. Her ön satış turunda token fiyatı 1,667 dolar olacak şekilde üst limit 10 milyon dolar olarak belirlendi.

Ön satış dışında toplam arzın %30’u staking ve savaş ödülleri için ayrıldı. Kalan %10’u DEX likiditesi ve diğer %10 ise topluluk ödüllerinde kullanılacak.

Meme Kombat’i Ziyaret Edin

Eğer siz de bu yenilikçi alternatif projenin bir parçası olmak isterseniz hemen ön satışa katılabilirsiniz.

coingape


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin