featured

2024’te takip edilecek büyük kripto varlıklar: ADA, SOL ve XRP için 2024 fiyat tahminleri…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

2024 altcoin fiyat tahmini: Geçtiğimiz haftalarda çalkantılı bir süreçten geçen kripto para piyasaları, Bitcoin’in konsolidasyon sürecine girmesi ile kırmızı bölgede işlem gördü. Fed’in faiz planını açıklaması ve BONK gibi yeni tokenlerin hızlı yükselişi piyasayı bir miktar meşgul etti. Bununla birlikte yaklaşan 2024 yılında kripto para tüccarları ve yatırımcılar, takip edilmesi gereken kripto varlıklara dair listeler oluşturmaya başladı. Teknik analizler (TA) ve diğer göstergelere dayanarak gelecek yıl önemli yatırım getirileri (ROI) sağlayabilecek bir sonraki büyük kripto varlıkları sıraladık.

Kripto piyasasında 2024 yılında satın almayı düşünebileceğiniz aynı zamanda yatırımcıların beklentilerini karşılayabilecek ve ilgi odağı olabilecek birkaç varlık var. Bununla birlikte bu alandaki şeyler bazen çeşitli faktörler nedeniyle hızla değişebilir ve bu nedenle bu varlıkların kapsamlı bir şekilde araştırılması ve anlaşılması önemlidir.

1) Cardano (ADA) 2024 yılı fiyat tahmini

Defi Llama’dan alınan verilere göre kilitli toplam değeri (TVL) 435 milyon doları aşan Cardano tabanlı tokenler, 2024 yılında en fazla büyüme potansiyeline sahip dijital varlıklardan biri. Bunun şüphesiz en büyük nedeni, Cardano’nun büyüyen ekosistemi ve sürdürülebilir projeleri oluyor.

1 yılık ADA fiyat grafiği / Kaynak: CoinMarketCap

2024 yılı için Ali ve Lucid analistleri, piyasa trendlerini ve küresel ekonomik faktörleri göz önüne alarak ADA’nin 10 ila 30 dolar arasında değer alacağını ileri sürüyor. Buna karşın analist FieryTrading, piyasa analizine ve boğa piyasası modellerine dayanarak ADA için yüzde 10.000 oranında olağanüstü bir artışın mümkün olacağını söylüyor ve ADA’nin 2025 yılına kadar potansiyel olarak 35 dolara ulaşması bekleniyor. Son olarak Cardano basın saatine göre son 24 saatte yüzde 5,04’lük bir düşüşle 0,6154 dolardan el değiştirdi.

2) Solana (SOL) için 2024 yılı fiyat tahmini

Akıllı sözleşmeler ve merkezi olmayan uygulamalar oluşturmak için fırsatlar sunan ve merkezi olmayan finans (DeFi) çözümlerine sahip Solana, Technewsleader göre 2024 yılında minimum 75,60 dolardan işlem görecek. Maksimum ise 101,59 dolara ulaşma potansiyeline sahip olan SOL’un değerinin 86,39 dolar civarında olabileceğini söyledi.

1 yıllık SOL fiyat grafiği/ Kaynak: CoinMarketCap

Düşük işlem maliyeti ile tanınan ve şu anda Ethereum (ETH) alternatifi olarak ele alınan Solana, 16 Aralık verilerine göre yüzde 6 düşüşle 7,14 dolardan işlem görüyor. Önceki yedi günde yüzde 10,70 artış gösterdi ve geçen ay yüzde 33,23, yıl başından bu yana ise yüzde 690 artış yaşadı.

3) XRP için 2024 yılı fiyat tahminleri

XRP (XRP), Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile blok zinciri şirketi Ripple arasındaki mahkeme salonundaki çekişmede Yargıç Analisa Torres’in vardığı sonuç olan perakende satışları söz konusu olduğunda aldığı adli netlik nedeniyle 2023’ün en büyük kazananı oldu.

2024 yılında ise netleşmesi beklenen SEC davasından sonra zincir içi yükseliş verilerini vurgulayan XRP savunucusu analist Austin Hilton, XRP için 2024’te istikrarlı bir büyüme öngörüyor. Hilton, yılın ilk çeyreğinin sonunda 1,50 dolar veya daha yüksek bir seviyeye çıkabileceğine olan güvenini dile getirerek, önemli bir büyüme potansiyeline işaret ediyor.

kripto
1 yılık XRP fiyat grafiği / Kaynak: CoinMarketCap

SEC davasından sonra meşruiyetini kazanan XRP token 2024 yılında ciddi büyüme kaydedebilir. Şimdilik fiyatı 0,632 dolar seviyesinde ve yüzde 1,36 gibi hafif bir düşüşle güne devam ediyor. Bu hafta içinde yüzde 1,81 düşüş gösteren XRP coin, yine de yıl başından bu yana yüzde 86 değer kazandı.

4) Bitcoin ETF Token (BTCETF) 2024 yılı fiyat tahmini 

ETF onaylarından yararlanacak olan Bitcoin ETF token, SEC’ten gelmesi beklenen haberlerin ardından büyümeye devam edecek. Piyasaya bir ERC-20 tokeni olarak çıkan Bitcoin ETF token, bunun yanında merkezsiz finans sistemi olan DEX’te listelenecek ve ardından BTCETF token arzı sistematik bir şekilde yakılacak. Böylece yüzde 25’inin piyasadan kaldırılması amaçlanan BTCETF tokenin bu sürecin ardından yükselmesi bekleniyor. BTCETF, arzı kontrol altında tutmak için düzenli yanmalar sağlayan yerleşik mekanizmalara sahip. Ayrıca piyasadaki en yüksek getirili seçeneklerden biri olan yüzde 200 APY stake sunuyor.

Bitcoin ETF Token’i Ziyaret Edin

BTCETF ön satışı şimdiden 4 milyon dolar toplayarak üst hedefine doğru hızla ilerliyor. Yatırımcılar bu gelecek vadeden bu tokenı ucuzken satın alabilir, çünkü token kripto borsalarına girdiğinde büyük bir fiyat patlaması bekliyor.
2024
Dijital varlığın şu anda yüzde 40’lik bir kısmı yatırımcıya açıldı ve BTCETF tokenin satış öncesi başlangıç fiyatı ise 0,0064 dolara yükseldi. Aralık ayının başı itibariyle 3,200 milyon doların üzerinde bağış toplayan proje, düşük fiyattan yatırımcıyı bekliyor. ETF’lerin onayından önce alıcıya sunulan token, BTC rallisi öncesinde yüksek kârlı projelerden biri olarak değerlendirebilir.

Sonuç:

Bu fiyat tahminlerine rağmen yatırımcıların kripto para piyasasının değişken ve çalkantılı olabileceğini göz önünde bulundurması gerekiyor. Bu dijital varlıkların, etraflarındaki duyarlılığın olumlu kalması hâlinde varlıklar yüksek kârlar getirebilir ancak gidişatı değiştirebilecek öngörülemeyen durumlar da yaşanabilir. Yatırımcıların ve tüccarların alım yapmadan önce kendi araştırmasını yapması ve riskleri tartması çok önemlidir.

finbold


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin