featured

Son dakika: Kripto para piyasası yükseliyor! Bitcoin fiyatı 45 bin doların üzerine çıktı: Sırada ne var?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para piyasası yeni yılın ilk işlem gününe hareketli başladı ve ocak ayının ilk iki gününde yükseliş trendini korudu. Bu güçlü başlangıç, geçtiğimiz yılın ikinci yarısında kripto yatırım varlıklarına önemli miktarda nakit akışı yapılmasının ardından geldi ve bu hamle önümüzdeki dönem için iyimser bir tablo çizdi.

Fiyat artışının ardındaki en temel katalizör ise piyasanın ABD menkul kıymetler düzenleyicisinin bir spot Bitcoin borsa yatırım fonunu (ETF) onaylayabileceği ihtimali üzerine gerçekleşti. Bu beklenti hem kurumsal yatırımcıları hem de perakende tüccarların desteği ile düzenleyici zorluklar karşısında çalkantılı zamanlar geçiren kripto piyasasında güven ortamının oluşmaya başlamasına katkı sağladı. Çünkü kripto piyasası geçtiğimiz yıllarda FTX borsasının çöküşü, eski Binance CEO’una yönelik iddialar ve SEC Ripple arasındaki yasal savaşı ile büyük aksilikler yaşamıştı ve şu anda en kötüsünün üstesinden gelmiş görünüyor.

Bitcoin fiyatı yükseliyor! İşte güncel BTC analizi

Bitcoin fiyatı, Nisan 2022’nin ilk günlerinden bu yana ilk kez 45.000 dolar eşiğini aştı. Kripto para birimi, günün ilk saatlerinde yükseliş eğilimine işaret eden yüzde 6’lık bir değer artışı yaşadı ve 42.000 dolar seviyesine hızla yükseldi. Son 24 saatte yüzde 8’in üzerinde bir artış göstererek 45.870 dolara ulaştı. Lider kripto para birimi şu anda 887,77 milyar dolarlık bir piyasa değerine sahip ve bu değer son bir günde yüzde 7,5’in üzerinde arttı. Son 24 saatteki işlem hacmi yüzde 97,990 artışla 30,82 milyar dolara yükseldi. Basın saatine göre güncel fiyatı ise 45.797,66 dolar oldu.

1 günlük BTC fiyat grafiği / Kaynak: CoinMarket Cap

46 bin dolar seviyesine dayanan BTC fiyatındaki bu yükseliş, BTC’nin hakimiyetini yaklaşık yüzde 1 oranında yükseltti. Bu da Bitcoin’in altcoinler üzerindeki hakimiyetin arttığını ve yaklaşık 50,9 yükseldiğini gösterdi. Bu fiyat aşımının ardından milyonlarca kısa pozisyonun tasfiye edilmesi boğalara daha da fazla güçlendirdi.

Ek olarak kripto borsalardaki toplam Bitcoin vadeli işlem opsiyon verileri neredeyse yüzde 10 artış gösterdi ve 20 milyar dolara ulaştı. CME ve Binance’deki BTC OI sırasıyla yüzde 7,76 ve yüzde 14,20 arttı. Ayrıca BTC opsiyon verileri, son 24 saat içinde en yüksek hacimle çağrıların yüzde 70’ini gördü.

Piyasa değerine göre bugünkü kripto para fiyatları

Kripto para piyasasının yükselmesindeki temel faktörler

1. Spot Bitcoin ETF onay beklentisi ile altcoinler hareketlendi

Öncelikle Bitcoin fiyatındaki yükseliş başta yüksek hacimli altcoin Ethereum ve ardından Solana liderliğinde altcoin piyasasını da yükseltti. Aynı zamanda Ethereum vadeli işlem OI’si da yükselişle 8,24 milyar dolara ulaştı. Ethereum fiyatı yaklaşık yüzde 7 arttı ve SOL işlem ağındaki aktivitenin ortasında yüzde 12 oranında fırladı. Önde gelen diğer altcoinler de (XRP, ADA, AVAX…) toparlanma göstererek son 24 saatte yüzde 3 ila 7 arasında bir artış gösterdi.

ABD’de spot Bitcoin borsa yatırım fonlarının bu hafta sonuna kadar potansiyel olarak onaylanması ihtimali yükseliş eğilimini körükledi. Bu potansiyel onayın kripto piyasasında daha fazla büyümeyi katalize edip etmeyeceği ise merakla bekleniyor.

2. Kısa pozisyonlarda tasfiye artıyor

Kripto para birimi fiyatlarındaki son 48 saatteki önemli artış, ağırlıklı olarak kısa vadeli işlemciler tarafından tutulan pozisyonlarda 200 milyon doların üzerinde tasfiyeyi tetikledi. Bu da yatırımcıların çoğunun uzun pozisyonlara geçmesine neden oldu ve kısa sıkışma olarak bilinen etkiye katkıda bulundu. Kripto piyasasına olan genel açık ilgi iki yılın en yüksek seviyesine ulaştı.

Kripto piyasasında son 24 saatte 160 milyon doların üzerinde tasfiye görüldü. Coinglass verileri bugün, 9 Ekim’de, 130 milyon doların üzerinde devasa açığa satış tasfiyesine işaret ediyor. Son 24 saat içinde 46 binden fazla yatırımcı tasfiye edildi.

3. Boğa döngüsü başladı mı?

Kripto para piyasası, Bitcoin’in programlanmış yarılanma olaylarıyla yakından bağlantılı olan dört yıllık yatırım döngüleriyle giderek daha fazla tanınıyor. Bu yılın nisan ayında yapılması planlanan dördüncü Bitcoin yarıya inmesiyle yatırımcılar önümüzdeki iki yıl içinde potansiyel olarak önemli kazançlar elde etmeye hazırlanıyor. Bu olumlu görünüm, kripto para piyasanın önceki zorluklara dayanma kabiliyeti ve uzun vadeli uygulanabilirliğine olan artan inancı ile desteklenerek kripto para birimleri için yüksek kazançlı bir yıl olacağını gösteriyor.

Son olarak gelecek nisan ayında gerçekleşecek Bitcoin yarılama olayı, Bitcoin Minetrix gibi ön satışların da popülerliğini artıyor.

BTCMTX token nedir ve nasıl alınır?

Minimum uzmanlık ile BTC madenciliğine sıradan yatırımcının katılması için hazırlanan Bitcoin Minetrix projesi, madencilik alanında yenilikçi bir proje olarak lanse ediliyor. Özellikle üçüncü taraf madencilik dolandırıcılığına yönelik dolandırıcılık tehlikelerini ortadan kaldıran bu proje, yeni yatırımcı için güvenli bir seçenek. Aynı zamanda ağır donanım gerektirmediği için çevreci ve basit çözümler sunan BTCMTX token, pasif gelir elde etmeyi mümkün kılıyor.

Ön satışlar açıldığından bu yana 7,200,000 dolar gibi muazzam bir birikim toplandığını X platformunda resmi hesabıyla duyuran Bitcoin Minetrix  hızla büyümeye devam ediyor. Ayrıca güncel satış fiyatı, 0.0126  dolar olan Bitcoin Minetrix’in resmi sitesi üzerinden ETH ve USDT ile kolayca satın alınabilir. Bu ödeme seçeneklerinin yanı sıra kart ile de alım yapmak mümkün.

coinpedia

 


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin